Centrinės rungtynės. Dvi praėjusio sezono finalininkės, Kauno r. „Hoptrans-Sirenos“ ir Marijampolės „Sūduvos“ komandos, pirmą kartą šį sezoną susitiko oficialiose rungtynėse. Priešingai nei praėjusių metų finalo serijoje, šį kartą aikštę aukštai iškeltomis galvomis paliko kaunietės – jos laimėjo 75:70 ir privertė pirmą kartą šį sezoną suklupti marijampolietes. Pastarosios po nesėkmės smuktelėjo į trečiąją turnyrinės lentelės vietą.

Vienvaldė lyderė. Pirmą kartą suklupus „Sūduvai“, vienvalde lygos lydere tapo Vilniaus „Kibirkštis“, kuri praėjusią savaitę šventė dvi pergales – 71:66 nugalėjo Kauno „Aistes-LSU“ ir 90:49 – Ukmergės „Vilkmergę“. Dabar sostinės krepšininkių sąskaitoje – 5 pergalės iš tiek pat galimų.

Rekordas. Penktadienio mače su „Vilkmergės“ komanda Vilniaus „Kibirkšties“ kapitonė Laura Juškaitė užfiksavo neeilinį dvigubą dublį – 12 taškų ir 10 perimtų kamuolių. Iki trigubo dublio jai pritrūko tik 3 atkovotų kamuolių. 10 perimtų kamuolių yra geriausias šio sezono rezultatas lygoje ir vos 2 mažesnis už absoliutų lygos rekordą, kuris priklauso Kornelijai Balčiūnaitei ir buvo pasiektas 2015 metais.

Pasižymėjo. Nepaisant nesėkmės mače Kaune, „Sūduvos“ komandos puolėja Danielle Marie McCray pakartojo sezono naudingumo balų rekordą – 40. Ji per 37 minutes pelnė 26 taškus, atkovojo 12 kamuolių ir atliko 5 rezultatyvius perdavimus.

Blokai. Kauno „Aisčių-LSU“ puolėja Gintarė Paulauskaitė taip pat pasiekė sezono rekordą – ji mače su „Kibirkštimi“ blokavo 4 varžovių metimus ir tai buvo didžiausias rezultatas šį sezoną lygoje.

Tiesa, čia iki absoliutaus lygos rekordo dar toloka – jis priklauso Kristinai Alminaitei, 2010 metais blokavusiai 11 metimų.

Didžiausia pergalė. „Hoptrans-Sirenos“ praėjusią savaitę pasižymėjo ne tik nugalėdamos „Sūduvą“, bet ir pasiekdamos didžiausią sezono pergalę. Mačą su „Šiaulių-Universiteto“ komanda Manto Šerniaus auklėtinės laimėjo 109:39.

Įtraukė. „Hoptrans-Sirenų“ ir Lietuvos moterų krepšinio rinktinės treneris Mantas Šernius į 14 nacionalinės komandos kandidačių sąrašą įtraukė 4 LMKL žaidėjas: Kristę Druskytę (Kauno r. „Hoptrans-Sirenos“), Andrą Gabalytę (Klaipėdos „Fortūna“), Dovilę Saurazaitę (Kauno r. „Hoptrans-Sirenos“) ir Laurą Juškaitę (Vilniaus „Kibirkštis“).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)