„Lietuvos ryto“ strategas Rimas Kurtinaitis liko nusivylęs mačo baigtimi ir savo vadovaujamos ekipos kai kurių krepšininkų pastangomis bei žaidimu.

„Pirmas dalykas, esu labai nusivylęs kai kuriais žaidėjais, kurie gal neįvertino „Nevėžio“ komandos, nors buvo kalbama, kad tai labai pavojinga ekipa, nepaisant turnyro lentelės situacijos.

Nudegėme čia. Turėjome problemų gynyboje, be to, mačo išvakarėse treniruotėje netekome Traveso Petersono, jis mums labai svarbus žaidėjas, jo netekties negalėjome kompensuoti.

Šiaip šiandien norėjome spręsti kitus uždavinius, siekėme, kad Chrisas Krameris ilgiau pažaistų, nes jis į rikiuotę grįžo po traumos. Neturiu jam jokių priekaištų, jis žaidė kaip galėjo, nors aišku, tas pataikymas nėra geras. Jam mažiausiai turiu pretenzijų, tačiau kitiems turiu daug klausimų.

Mane ypač neramina tyčinės, techninės pražangos. Nesuprantu, lyg koks vaikų darželis. Tokie žaidėjai, kaip Rokas Giedraitis, Artūras Jomantas – jie supranta, apie ką vyksta kalba. Neturi būti tokių dalykų.

Aišku, kad šios mažos problemos nulemia rezultatą. Už nesportines pražangas „sudegėme“ mače su „Lokomotyvu“ (red. – „Eurocup“ turnyre). Lygiai taip pat nukentėjome ir šiandien Kėdainiuose: gavome vieną nesportinę ir dvi technines pražangas.

Šiek tiek atsiplėšę negalime išsaugoti rezultato. Tai buvo ir mače su „Lokomotyvu“. Kėdainiuose turėjome 8-ių taškų pranašumą, tačiau jį iššvaistėme.

Ypač prastai žaidžiame rungtynių pabaigas“, – po nesėkmės kalbėjo „Lietuvos ryto“ vyriausiasis treneris.

R. Kurtinaitis pažymėjo ir prastą kovą dėl atšokusių kamuolių ir gana prastą vieno ekipos lyderių Louko Mavrokefalidžio pataikymą: aukštaūgis pataikė tik 3 dvitaškius iš 15-os.

„Nevėžio“ strategas Ramūnas Cvirka pažymėjo gerą kovą dėl atšokusių kamuolių, kuri tapo viena pergalės priežasčių. „Laimėkės disciplinos tiek gynyboje, tiek puolime. Turime pataikančių žmonių iš perimentro, yra tam paruošti deriniai. Pataikėme savo metimus, galbūt „Lietuvos rytas“ padarė keletą klaidelių. Neleidome varžovams pabėgti, vėliau pavijome, persvėrėme rezultatą, o rungtynių pabaigoje sėkmė buvo mūsų pusėje“, – po rungtynių teigė R. Cvirka.

LKL turnyro lentelė (vieta, komanda, pergalės, pralaimėjimai, taškai):

1.Lietkabelis808
2.Žalgiris717
3.Neptūnas727
4.Lietuvos rytas636
5.Pieno žvaigždės444
6.Dzūkija353
7.Nevėžis242
8.Šiauliai252
9.Juventus181
10.Vytautas080

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (102)