Svečiai iš Stambulo žaidimo vadžias savo rankose laikė praktiškai visų rungtynių metu, tačiau toli pabėgti Graikijos čempionai jiems neleido.

Po dviejų kėlinių komandas skyrė 8 taškai, bet po pertraukos kur kas kibiau gynyboje ėmę žaisti „Panathinaikos“ nariai ėmė kvėpuoti čempionams į nugaras. Tiesa, šeimininkams niekaip nesisekė svarstykles persverti savo naudai.

Visgi mačo pabaigoje pastangos galiausiai atsipirko. Likus žaisti 1:01 min. Nikos Pappas atliko aštrų reidą link krepšio ir ne tik pelnė du taškus, bet dar išprovokavo pražangą. Realizavęs ir baudos metimą gynėjas vos antrą kartą leido komandai atsidurti priekyje.

Bet jau už akimirkos „Fenerbahče“ pranašumą sugrąžino abi baudas sumetęs Luigi Datome, o nugalėtojo likimas sprendėsi paskutinėmis sekundėmis.

„Panathinaikos“ ekipa apsigynė nuo Turkijos klubo atakos ir turėdama dar 8 sek. nurūko į puolimą, kuriame iniciatyvos ėmęsis N. Pappas tapo rungtynių didvyriu – graikas pataikė tritaškį likus žaisti vos 1,2 sek.

The clutch bucket from Pappas to lead @paobcgr to the victory 🔥#7DAYSMagicMoment pic.twitter.com/mAJH2m8nyX
— EuroLeague (@EuroLeague) October 27, 2017

Nors Željko Obradovičius dar bandė minutės pertraukėlės metu nubraižyti pergalingą derinį, tačiau čempionai nebeišsigelbėjo.

Lukas Lekavičius ant parketo buvo mestas dukart ir sėkmingai atliko jam trenerio patikėtas užduotis: vieną kartą leido pailsėti Nickui Calathesui, kitą – N. Pappui. Be to, žengęs į aikštelę vikrusis lietuvis į komandos žaidimą įnešdavo energijos.

Ypatingai nuo suolo pakilęs antrame kėlinyje, kai 180 cm ūgio gynėjo diriguojamas „Pao“ sumažino atsilikimą nuo 8 iki 2 taškų.

Iš viso 23-ejų metų lietuvis žaidė 12 minučių, per kurias pelnė 3 taškus (1/2 trit.), atkovojo ir prarado po 1 kamuolį, atliko 2 rezultatyvius perdavimus, išprovokavo 2 varžovų pražangas ir surinko 6 naudingumo balus. Pagal pastarąjį rodiklį Lukas komandoje buvo ketvirtas.

„Panathinaikos“: Nikos Pappas 24 (7/12 dvit., 2/3 trit., 4/5 baud. met.), Nickas Calathesas 12 (6 rez. perd.), Thanasis Antetokounmpo ir Chrisas Singletonas po 6 taškus.

„Fenerbahče“: Janas Vesely 15, Nicolo Melli (8 atk. kam.) ir Bradas Wanamakeris po 14, Luigi Datome 13, Kostas Sloukas 6 taškai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (9)