18-metis Slovėnijos krepšinio perlas rungtynėse Kaune pelnė 28 taškus ir surinko 35 naudingumo balus. 24 taškus puolėjas pelnė per antrąją mačo pusę, ir net 14 iš jų – per trečiąjį kėlinį, po kurio „Real“ persvara išaugo iki dviženklės.
Tai buvo tiesiog brutalus Lukos Dončičiaus ir „Real“ klubo pasirodymas, prieš kurį atsilaikyti „Žalgiris“ tiesiog neturėjo galimybių. 15 taiklių tritaškių iš 31 bandymo – tiesiog fantastiškas ir didmeistriškas rezultatas
"Mundo Deportivo"
„Prieš 48 valandas „Žalgiris“ įveikė „Barceloną“, tačiau „Real“ kauniečiams savo jėgą pademonstravo ir be eilės traumuotų žaidėjų. Visų pirma, tai yra L. Dončičiaus, ir vėl tapsiančio turo MVP, nuopelnas. Vidutiniškai 24 taškai ir 32,3 naudingumo balai – tai tiesiog beprotiškas žaidimo lygis“, – po mačo rašė portalas AS.

„Real“ komanda Kaune buvo tikra mašina – per 40 minučių atliko 23 rezultatyvius perdavimus ir prarado vos 9 kamuolius. Žaidėjai aikštelėje šypsojosi, ir šypsotis žiūrint į L. Dončičių buvo dėl ko. „Real“ ir vėl žaidžia taip, kaip geriausiais Pablo Laso treniravimo laikais“, – Madrido komandą toliau liaupsino AS.

Šarūnas Jasikevičius šį kartą nieko pakeisti negalėjo – Madrido komanda žaidė per gerai, o L. Dončičius pademonstravo, kad jo potencialas neturi jokių ribų ar limitų, – konstatavo portalas „Marca“. – Be to, aikštėje L. Dončičius nebuvo vienas, o tai taip pat geras ženklas „Real“ gerbėjams. Imperatoriškai rungtynes pradėjo Gustavo Ayonas, sunkiausiomis minutėmis sužibėjo Facundo Campazzo. O „Žalgiryje“ šį kartą išskirti galima tik Keviną Pangosą ir Antaną Kavaliauską.“

„Nepamirškime, kad komanda vertėsi be keturių traumuotų žaidėjų. Sergio Llullo, Ognjeno Kuzmičiaus, Trey Thompkinso ir Anthony Randolpho, todėl tikrąją „Real“ jėgą netgi sunku įsivaizduoti“, – pažymėjo „Marca“ žurnalistas.

Kad Š. Jasikevičiui Kaune pritrūko daugumos žaidėjų indėlio, konstatuoja ir „El Bernabeu“.

„Po pergalės Barselonoje Š. Jasikevičius tikėjosi žygį pratęsti ir Kaune, tačiau „Real“ siena buvo per tvirta. „Žalgiriui“ nepavyko pasinaudoti tuo, kad „Real“ gretos yra praretėjusios, o Š. Jasikevičius rungtynes pabaigė visiškai nusvylęs ir rimtos paramos sulaukęs vos iš dviejų žmonių – Pangoso ir Kavaliausko, – rašo „El Bernabeu“, – Kad pragariškas triukšmas „Žalgirio“ arenoje šeimininkų neišgelbės, aišku tapo ketvirtam kėliniui dar neįpusėjus, kai Š. Jasikevičius į aikštelę metė jaunuosius žalgiriečius.“

Ir iš tikrųjų – A. Kavaliauskas ir K. Pangosas šiose rungtynėse buvo vieninteliai žalgiriečiai, surinkę dviženklį taškų skaičių. Kartu sudėjus jie pelnė daugiau nei pusę – 36 iš 66 „Žalgirio“ surinktų taškų (atitinkamai 16 ir 20).

Tuo metu Vasilije Micičius, Artūras Milaknis ir Aaronas White'as, aikštėje kartu sudėjus praleidę 59 minutes, nepelnė nė vieno taško.

Tuo metu „El Confidencial“ konstatavo, kad „Real“ Kaune laimėjo tada, kai to užsimanė L. Dončičius.

„Slovėnas šiuo metu yra geriausias Europos krepšininkas. Ir trečiajame kėlinyje jis nusprendė, kad nervus gadintis pakaks. Per 7 kėlinio minutes jis pelnė 14 taškų ir praktiškai nulėmė rungtynių baigtį. Madrido komanda išlieka nenugalėta šio išskirtinio talento dėka, kuris kiekvienas rungtynes sužaidžia dar geriau, nei ankstesnes“, – skelbia portalas.

„El Confidencial“ pastebi, kad slovėną naujuoju komandos lyderiu pagaliau laiko ir Rudy Fernandezas, pastaruoju metu apskritai demonstruojantis prastoką sportinę formą:„Rudy pagaliau suprato, kad jo vaidmuo šioje komandoje yra daugiau antraeilis, tačiau ne mažiau reikalingas. „Real“ šį kartą pademonstravo labai brandų krepšinį“.

Tuo metu „Mundo Deportivo“ konstatuoja tiesiai šviesiai: „Tai buvo tiesiog brutalus L. Dončičiaus ir „Real“ klubo pasirodymas, prieš kurį atsilaikyti „Žalgiris“ tiesiog neturėjo galimybių. 15 taiklių tritaškių iš 31 bandymo – tiesiog fantastiškas ir didmeistriškas rezultatas“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (18)