„Buvome pasiruošę žaisti sunkias rungtynes, nes žinojome, kad „Žalgiris“ yra labai gera komanda namuose, o jų pergalė prieš „Barceloną“ parodė, kad jie tikrai nejuokaus, todėl nuo pat pradžių žaidėme labai susikaupę“, – sakė slovėnų supertalentas.

Europos čempionas per beveik 28 minutes pelnė 28 taškus (5/7 dvitaškiai, 4/6 tritaškiai, 6/6 baudos), atkovojo 9 kamuolius, atliko 4 rezultatyvius perdavimus, triskart suklydo ir surinko 35 naudingumo balus. Tai rezultatyviausios L. Dončičiaus rungtynės Eurolygoje.

– Krepšinio bendruomenė jus laiko vienu geriausių žaidėjų Europoje. Kaip toks įvertinimas?

– Tai ir toliau motyvuoja mane sunkiai dirbti. Smagu girdėti, kad žmonės taip kalba, bet prie mano gero žaidimo labai daug prisideda ir komandos draugai, treneriai, medikai ir visa „Real“ organizacija.

– Pirmieji du kėliniai asmeniškai pačiam nebuvo geri, tačiau rungtynes baigėte turėdamas 35 naudingumo balus. Kas pasikeitė po ilgosios pertraukos?

– Galbūt nebuvau susikoncentravęs, nežaidžiau gerai, bet taip atsitinka. Supratau, kad reikia susikaupti ir tiesiog žaidžiau savo krepšinį.

– Pradžioje visa Madrido komanda sunkiai rinko taškus. Ar tai buvo„Žalgirio“ nuopelnas?

– Taip, „Žalgiris“ žaidė labai gerai gynyboje. Visi žaidėjai ypatingai gerai gynėsi. Jie žaidė aukštu penketu ir puikiai kovojo dėl kamuolių, bet mes padarėme išvadas ir antroje rungtynių pusėje vaizdas pasikeitė.

– Po jūsų 8 taškų iš eilės „Žalgiris“ jau intrigos rungtynėse nesukūrė. Tai buvo trenerio ar paties sprendimas imtis iniciatyvos?

– Mes esama komanda ir žaidėme, kaip komanda. Atlikome puikų darbą tiek puolime, tiek gynyboje. Mes esame sėkmingi, nes visada vienas kitam padedame.

– Pasigirsta kalbų, kad Slovėnijos pergalė Europos čempionate nebuvo teisinga, nes turėjote natūralizuotą krepšininką, o ir treneris nebuvo slovėnas. Kaip pakomentuotumėte tokias nuomones?

– Beveik visos komandos tai daro išskyrus Serbiją ir dar vieną komandą (aut. Lietuva). Ne mes sugalvojome taisykles, todėl, tai ne mūsų kaltė. Manau, kad nusipelnėme būti čempionais, nes labai sunkiai dėl to dirbome.

Lapkričio mėnesį, kai prasidės atrankos varžybos, nei pats, nei Anthony Randolphas negalės padėti Slovėnijos rinktinei. Ar manote, kad yra teisinga organizuoti pasaulio čempionato atrankos langus per reguliarųjį sezoną?

– Negaliu pasakyti, ar tai teisinga, ar ne. Eurolyga ir FIBA turi susitarti ir rasti kompromisą savo kovoje. Mes, krepšininkai, tiesiog norime žaisti krepšinį ir nenorime galvoti, ar žaisime savo rinktinėse, ar klubuose.

– Kalbant apie būsimąjį sezoną ar žadate dalyvauti NBA naujokų biržoje?

– Negaliu pasakyti. Dabar aš susikoncentravęs ties žaidimu Madrido „Real“ komandoje ir apie ateitį negalvoju. Esu laimingas žaisdamas Madride.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)