Be pralaimėjimų Eurolygoje žengiantį karališkąjį Madrido klubą sezono pradžioje kamuoja traumų virusas, tačiau ekipą į priekį traukia fantastiškai rungtyniaujantis 18-metis Luka Dončičius. Jaunasis slovėnas bei „Real“ komandoje žaidžiantis Jonas Mačiulis dalinosi įspūdžiais su „Žalgiris TV“ laidų rubrika #DėmesysEurolygai prieš vakare laukiančią dvikovą.

„Matėme tikrai kokias geras rungtynes „Žalgiris“ sužaidė prieš porą dienų, – apie žalgiriečių pergalę Barselonoje kalbėjo J. Mačiulis. – Asmeniškai žalgiriečių žaidimą stebėjau ir LKL čempionato kovose. Žiūrėjau dvikovą ir prieš „Crvena Zvezda“. Komanda žaidžia tikrai gerai, yra kovinga. Mes turime šiokių tokių traumų, yra šiokių tokių rotacijų. Bus tikrai geros rungtynes. Žinome, kad „Žalgiris“ namuose kaunasi su dar didesne energija prieš bet kokį varžovą.“

„Žalgirio“ iššūkio laukiantys „Real“ krepšininkai sezono starte jau patiesė Stambulo „Anadolu Efes“, Maskvos CSKA ir Milano „AX Armani“ klubus. Nors ekipoje dėl traumų negali rungtyniauti Sergio Llullas, Anthony Randolphas ir Ognjenas Kuzmičius, Madrido ekipą į priekį traukia vidutiniškai po 22,7 taško per rungtynes pelnantis L. Dončičius.

18-metis Europos krepšinio vunderkindas, anot J.Mačiulio, po auksinio Slovėnijos rinktinei Europos vyrų krepšinio čempionato rungtyniauja su dar didesniu pasitikėjimu savo jėgomis.

„Luka po Europos čempionato prie komandos prisijungė su begaliniu pasitikėjimu savo jėgomis. Jis žaidžia labai gerai. Tai – mūsų pagrindinis komandos vedlys, gal ir keista, kad toks jaunas žaidėjas taip gerai žaidžia „Real“ ekipoje, bet jis yra neabejotinas talentas“, – teigė lietuvis.

41 naudingumo balą praėjusiame Eurolygos ture rungtynėse su Milano ekipa surinkęs L.Dončičius nejaučia jokių Europos vyrų krepšinio čempionato finale gautos traumos pasekmių. Žvėrišką statistiką renkantis žaidėjas puikiai prisimena ir praėjusio sezono dvikovą su Kauno „Žalgiriu“ Madride, kuomet 17 taškų pelnęs ir rungtynių pabaigoje du tritaškius pataikęs slovėnas nulėmė mačo baigtį.

„Tai buvo bene pirmosios mano rungtynės, kuomet turėjau imtis iniciatyvos susitikimo pabaigoje. Žinoma, tas rungtynes Madride aš visad prisiminsiu. Na, o šiandien planas žaisti kietą krepšinį. „Žalgiris“ – gera komanda, todėl turėsime atiduoti visas jėgas. Be to, varžovai žais namuose, jie turi puikius sirgalius, turime būti viskam pasiruošę“, – aiškino L. Dončičius.

„Real“ talentas puikiai sutaria su buvusiu žalgiriečiu J.Mačiuliu. Slovėno teigimu, Madrido ekipoje rungtyniaujantis lietuvis yra puikus L. Dončičiaus draugas ir už aikštelės ribų.

„Žinoma, Jonas man padeda. Tai ne tik puikus žaidėjas, bet ir puiki asmenybė. Jo spintelė rūbinėje yra greta mano, todėl mes puikiai sutariame. Su juo smagu leisti laiką“, – kalbėjo L. Dončičius.

Interviu pabaigoje J. Mačiulis spėjo papokštauti ir apie savo buvusį komandos draugą Kauno „Žalgirio“ klube ir Lietuvos vyrų krepšinio rinktinėje Paulių Jankūną. Paklaustas apie P. Jankūno kilimą visų laikų rezultatyviausių Eurolygos žaidėjų sąraše, krepšininkas juokavo apie žalgiriečio metimą.

„Iš tikrųjų nelabai seku tokias statistikas. Malonu matyti kuo daugiau lietuviškų pavardžių topuose. Smagu, kad ir su tuo savo kairiu kabliu Paulius sugebėjo įmesti kažką į krepšį“, – šypsojosi J. Mačiulis.

Susitikimas tarp „Žalgirio“ ir „Real“ ketvirtadienį prasidės 20 val. „Real“ Eurolygoje kol kas laimėjo visas trejas rungtynes, „Žalgiris“ dvejas iš trijų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (10)