Šį ir dar keturis penktojo turo mačus rodys vaizdo transliacijų internetu platforma www.viaplay.lt ir „Viasat Sport Baltic“ kanalas.

„Real“ laimėjo visas trejas rungtynes, o „Žalgiris“ – dvejas. Madrido komanda smarkiai išretinta traumų. Susižeidę yra ne tik Sergio Llullas, bet ir Anthony Randolphas bei Ognjenas Kuzmičius.

Ispanijos klubas žaidžia rezultatyviau už kauniečius. „Real“ vidutiniškai pelno po 90 taškų, o žalgiriečiai – 78,7. Be to, Pablo Laso auklėtiniai kur kas taikliau meta tritaškius – atitinkamai 37,0 ir 30,6 proc. Tiesa, „Žalgirio“ krepšininkai kiek geriau kovoja dėl kamuolių, ypač puldami – 10,3 ir 8,7.

Sezono pradžioje varžovams neįmenama mįslė – Slovėnijos krepšinio vunderkindas 18-metis Luka Dončičius. Jis įmeta po 22,7 taško, atkovoja po 6 kamuolius, atlieka 3,7 rezultatyvaus perdavimo, išprovokuoja po 8 pražangas, renka 31,3 naudingumo balo. Akistatoje su Milano „Armani Olimpia“ slovėnas sukaupė net 41 balą ir tapo naudingiausiu turo žaidėju.

Buvęs žalgirietis Jonas Mačiulis per 13 minučių pelno po 3 taškus. Lietuviui labai nekrenta tritaškiai (2/9, 22 proc.).

Šiuolaikinėje Eurolygoje, nuo 2000 metų, žalgiriečiai tik vieną kartą įveikė Madrido klubą, o nusileido jam net 15 sykių. Vienintelį kartą Lietuvos čempionai „Real“ palaužė 2013-2014 m. sezone – 87:80. Tiesa, tuomet ši dvikova jau neturėjo jokios įtakos Ispanijos ekipos padėčiai turnyro lentelėje.

„Real“ krepšininkai pirmauja Ispanijos čempionate, kuriame iškovojo visas penkias pergales.

Praėjusį sezoną „karališkasis“ klubas ne tik netapo Eurolygos čempionu, bet ir sensacingai neapgynė stipriausios Ispanijos komandos vardo – šalies čempionato finale turėjo pripažinti „Valencia“ pranašumą.

„Real“, prie kurio vairo liko treneris P. Laso, išsaugojo branduolį, bet permainų buvo. „Real“ gretas sustiprino įžaidėjas argentinietis Facundo Campazzo, kuris prieš keletą metų jau atstovavo Madrido komandai, bet joje neįsitvirtino, taip pat – amerikietis Chassonas Randle‘as. Jis praėjusį sezoną NBA „Philadelphia 76ers“ klube metė po 5,3 taško. Į Madridą persikėlė prancūzas Fabienas Causeuras, kuris sugeba žaisti ir antruoju, ir trečiuoju numeriu. Priekinėje linijoje atsirado O. Kuzmičius.

Iš labai reikšmingų žaidėjų niekas neišvyko. Pasitraukė tik Dontaye Draperis, Othello Hunteris, karjerą baigė Andresas Nocioni. J. Mačiuliui, panašu, reikės susitaikyti su tuo, kad kartais apskritai neretai bus neregistruojamas rungtynėms. Nebent lietuvis pradėtų žibėti puldamas. Tiesa, tokia tikimybė nedidelė.

„Real“ krepšininkų vienas pagrindinių kozirių yra uraganinis puolimas. Nors komandoje yra veteranų ir lėtesnių krepšininkų, bet dominuoja greiti žaidėjai. Tikimasi, kad visomis gražiausiomis spalvomis atsiskleis L. Dončičius, kuris įgijo dar daugiau pasitikėjimo po laimėto Europos čempionato. Sezono pradžia tas prognozes patvirtina.

Transliacijų tvarkaraštis:

Spalio 26 diena

19.00 „Žalgiris“ – „Real“ (www.viaplay.lt ir „Viasat Sport Baltic“; tiesiogiai)
21.00 „Olympiacos“ – „Chimki“ (www.viaplay.lt; tiesiogiai)
21.55 val. „Armani Olimpia“ – „Barcelona“ (www.viaplay.lt ir „Viasat Sport Baltic“; tiesiogiai)
00.00 val. „Olympiacos“ – „Chimki“ („Viasat Sport Baltic“; vaizdo įrašas)

Spalio 27 diena

20.45 val. „Brose“ – „Baskonia“ (www.viaplay.lt; tiesiogiai)
21.15 val. „Panathinaikos“ – „Fenerbahce“ (www.viaplay.lt ir „Viasat Sport Baltic“; tiesiogiai)
2.00 val. „Brose“ – „Baskonia“ („Viasat Sport Baltic“; vaizdo įrašas)

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (12)