– Kokį įspūdį palieka šių metų „Žalgiris“?

– Matėme keletą varžybų, kaip jie žaidžia ir Eurolygoje, ir LKL, tai komanda gal ir nėra geriausioje formoje, bet tikrai kovingumo iš jų neatimsi. Jie kaunasi, išnaudoja varžovų klaidas. Manau, kad tikrai bus geros rungtynės, geroje atmosferoje.

– Galbūt, maloniai nustebino atradienį „Žalgirio“ pergalė prieš „Barceloną“?

– Iš tikrųjų, tai dabar tos pergalės gal nėra labai stebinančios, nes klubai, kurie yra laikomi favoritais, šią vasarą turėjo nemažai pasikeitimų, todėl tokios komandos kaip „Žalgiris“ ar „Crvena Zvezda“ turi tikrai gerus šansus, kol pagrindinės komandos nesusižaidusios, paimti tą taškelį, ką „Žalgiris“ žaisdamas gerai ir padarė. Kažko labai stebinančio nematau.

– „Real“ iki šiol iškovojo visas 8-ias pergales. Kas lemia tokią galingą sportinę forma?

– Negaliu pasakyti, kad čia mūsų geriausia forma, nes tikrai nemažai darom ir klaidų, ir žaidžiame dar nelabai užtikrinai, tačiau pagrindinis dalykas yra mūsų didelė rotacija. Bandome palaikyti aukštą tempą ir tai labai neblogai gaunasi.

– Esate rezultatyviausi tiek Eurolygoje, tiek Ispanijos lygoje. Kaip galima paaiškinti tokius didelius skaičius puolime?

– Ką turime, tai turime – talentą puolime. To jau neatimsi. Tai nieko nestebina, nes tai mūsų stiprioji pusė.

– Luka Dončičius jau praėjusį sezoną puikiai rungtyniavo Eurolygoje, o šį sezoną yra naudingiausias visoje lygoje. Ką jis dar pridėjo komandai?

– Dar daugiau pasitikėjimo, o visa kita jis jau turėjo. Tai ir metimą, ir driblingą, ir prasiveržimą, ir žaidimą ant ūselio, tik dabar po Europos čempionato atsirado dar didesnis pasitikėjimas savo jėgomis.

– Šarūnas Jasikevičius sakė, kad kaip pasistūmėjote į sunkiojo krašto poziciją, tapote dar pavojingesnis. Ar sutinkate ir kaip vertinate šią rokiruotę?

– Taip yra daroma priverstinai, bet dabar iš kitos pusės žaidžiame labiau išplėstai, o, pavyzdžiui, kai ketvirtoje pozicijoje žaidžia Felipe, nuo jo galima kiek atsitraukti, o kai žaidžiu aš, nė vieno iš mūsų negalima palikti ant tritaškio linijos. Tai dar pridėjo mums galimybių pelnyti taškus.

– Kokia dabar Jūsų sportinė forma?

– Forma tokia, kokia ji gali būti po beveik dviejų mėnesių tik treniruočių režimo, todėl žaidybinė forma yra vidutinė.

– Koks jausmas ir vėl sugrįžti ir žaisti prieš „Žalgirį“?

– Visada yra malonu sugrįžti į namus. Gerai nuotaika, smagu pamatyti artimuosius ir draugus. Žinoma sužaisti prieš „Žalgirį“ visada norisi gerai.

– Kokios galimybės žaisti Lietuvos rinktinėje lapkričio mėnesį?

– Reikia kalbėtis su klubu. Nežinau ar komanda gavo kvietimus. Jokių naujienų mums dar nepranešė.

J. Mačiulis, kaip ir pastaraisiais sezonais, svarbaus vaidmens „Real“ komandoje neatlieka. Šį sezoną Eurolygoje kaunietis rungtyniauja vidutiniškai po 12:48 min. ir pelno po 3 tšk. bei renka 0.3 naudingumo balų.

Ispanijos čempionate lietuvis ant parketo pasirodė vos vienose rungtynėse ir per 14 min. taškais nepasižymėjo. Jei ne keleto svarbių Madrido komandos žaidėjų traumos, greičiausiai, J. Mačiuliui tektų tenkintis dar mažesniu žaidimo laiku.

Madrido „Real“ iki šiol Eurolygoje nepatyrė pralaimėjimo skonio ir su 3 pergalėmis rikiuojasi geriausių komandų trejetuke. „Žalgiris“ vakar susitvarkęs su „Barcelona Lassa“ savo sąskaitoje turi 2 pergales.

Rungtynės tarp Kauno „Žalgirio“ ir Madrido „Real“ ketvirtadienį 20.00 val.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (19)