Vilniaus „Lietuvos ryto“ krepšinio klubo dalininkų gretose įvyko pasikeitimas. A. Guoga kitam klubo dalininkui Dariui Gudeliui pardavė likusius 20% krepšinio klubo. Taip pat A. Guoga, kaip paramą klubui, perdavė iki šiol asmeniškai paskolintus daugiau nei 300 tūkst. eurų.

„Prisijungiau prie klubo iš idėjos, kai reikėjo komandą gelbėti iš tarptautinio rasizmo skandalo. Kartu su Dariumi padėtį stabilizavome, sumokėjome didžiąją dalį skolų ir svarbiausia – sugrąžinome į arenas sirgalius“, – per trumpą laiką įgyvendintus pokyčius vardijo A. Guoga.

„Antanas buvo vienas pagrindinių žmonių išgelbėjusių klubą ir padėjusių jam visapusiškai atsitiesti. Jis surado svarbių rėmėjų Lietuvoje ir užsienyje, kartu inicijavome daug naujovių. Netradicinė abonementų kainodara, skaidrumas ir kiti svarbūs dalykai buvo vykdomi kartu su juo, – pareiškė klubo direktorius D. Gudelis. – Tikimės, kad Antanas ir toliau savo žiniomis, ryšiais ir asmeniškai prisidės prie „Lietuvos ryto“ klubo augimo.“

Primename, jog A. Guoga gan netikėtai dalį krepšinio klubo iš su G. Vainausku susijusių asmenų išpirko birželį. Tuomet finansinių sunkumų bei prastų rezultatų kamuojamam „Lietuvos rytui“ dėl buvusių dalininkų sukelto tarptautinio rasizmo skandalo dar grėsė ir būti išmestam iš Europos Taurės turnyro.

Stabilizavus situaciją, A. Guoga į klubą pritraukė daugiau partnerių, palaipsniui jiems perleidinėdamas savo dalis krepšinio klube. Dar vasarą jis dalį savo balsų perdavė legendiniam krepšininkui L.Kleizai bei keliems krepšinį remiantiems garsiems šalies verslininkams. Dar keturios A. Guogos valdomos dalys atiteko Vilniaus miesto savivaldybei, kad klubui būtų skirta papildoma 500 000 eurų finansinė parama.

„Klubas dabar ant tvirtų bėgių ir vadybą išmanančių profesionalų rankose. Aš asmeniškai, deja, negaliu skirti jam viso laiko, o dalyvauti epizodiškai nėra lengva. Neišvengiamai atsiranda ir nesusipratimų, nuomonių išsiskyrimų, kaip kad ne itin maloni pastarojo meto istorija dėl keistoko rėmėjo vaidmens klube, – pripažino Guoga. – Šiandien labiausiai norisi klubo pergalių ir taikos bei stabilumo. Asmeniškai ir toliau sieksiu pritraukti aukštų standartų finansinius rėmėjus. Toliau esu šalia“.

Dabar dalininkų valdyboje D. Gudelis ir Vilniaus savivaldybė turės po 8 balsus iš 20, Linas Kleiza – 2, komandos rėmėja „Norvelita“ ir dukterinę ekipą valdanti viešoji įstaiga KK „Perlas“ – po 1.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (94)