Kol kas „Žalgiris“ ir „Barcelona“ šio sezono Eurolygoje iškovojo po pergalę bei patyrė po nesėkmę.

„Barcelona“ sezoną pradėjo pergale namuose prieš Atėnų „Panathinaikos“ (98:71), tačiau antrajame mače nusileido Belgrado „Crvena Zvezda“ (82:90).

„Bent iki vakar tai buvo pirma komanda pagal taškus Ispanijos lygoje – apie 93 taškai per rungtynes. Eurolygoje sužaidė puikias rungtynes prieš „Panathinaikos“, paskui kiek prasčiau prieš Belgrado komandą.

Pirmiausia reikia sustabdyti tokiose situacijoje greitą puolimą, lengvus taškus. Aš galvoju, kad jei ta komanda pasijaus labai ramiai, tai kaip visada bus labai didelių problemų ją sustabdyti. Greito puolimo stabdymas, detalių išpildymas, kontaktinis žaidimas – tai bus labai svarbu“, - teigė „Žalgirio“ strategas Šarūnas Jasikevičius.

Serbijos sostinės ekipai pavyko sustabdyti Barselonos puolimą mašiną. Š. Jasikevičius žino, kodėl.

„Visi žino, kaip sunku žaisti Belgrade, gal dėl to jie ir pralošė. Serbų komanda atakavo jų aukštaūgius toli nuo krepšio, lyderiai sužaidė puikias rungtynes. Jiems tiesiog neleido tiek bėgti, kiek jie iki tol buvo įpratę tiek Ispanijos lygoje, tiek su „Panathinaikos“. Manau, tai yra labai svarbu. Tai bus vienas iš faktorių – ar galime sustabdyti jų greitą puolimą, ar nepridarysime patys klaidų, kas leistų jiems bėgti“, – teigė Š. Jasikevičius.

Š. Jasikevičiaus teigimu, Dee Bostas po sekmadienio LKL rungtynių jaučiasi pakankamai neblogai ir traumos paūmėjimo nejaučia. Be antradienio mačo „Žalgirio“ jau ketvirtadienį laukia kita Eurolygos dvikova su Madrido „Real“.

„Reikia rasti balansą tarp to, kaip nepervarginti žaidėjų ir to, kaip pasiruošti rungtynėms ir žaisti su energija. Tai krepšinyje labai svarbu. Treniruotės kažkiek trumpėja, vaizdo peržiūros ilgėja. Paprasčiausiai būsi geriau pasiruošęs psichologiškai ir išsaugosi šviežumą kojose ir galvoje“, - teigė Š. Jasikevičius.

Beje, ne vienerius metus Barselonoje praleidęs Š. Jasikevičius pasakė savo nuomonę ir apie politinius įvykius bei Katalonijos regiono norą atsiskirti nuo Ispanijos.

„Visada sakau, kad tauta turi nuspręsti, kokia yra jos ateitis. Jie nusprendė. Dabar būtų maloniausia, kad visas konfliktas išsispręstų taikiu keliu, be agresijos, kas buvo per referendumą. Aš manau, kad katalonai kaip tauta, kaip valstybė jau patvirtino savo ketinimus. Dabar reikia ieškoti kompromisų. Duok die, kad viskas išsispręstų taikiai“, – teigė Šaras.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (21)