Tai leidžia daryti išvadą, kad Lietuvos rinktinės strategas Dainius Adomaitis į išplėstinį rinktinės sąrašą planuoja įtraukti ir daugiau Eurolygoje rungtyniaujančių lietuvių taip vildamasis, kad kuriuos nors iš jų klubai išleis į nacionalinės rinktinės stovyklą.

Analogišką žingsnį jau žengė Prancūzijos rinktinė, kuri į preliminarų sąrašą antradienio vakarą įtraukė grupę Eurolygos žaidėjų, tarp kurių yra ir Kauno „Žalgirio“ puolėjas Axelis Toupane'as.

Italijos rinktinė į preliminarų kandidatų sąrašą taip pat įtraukė 5 Eurolygos žaidėjus – Simone Fontecchio ir Awudu Abassą („AX Armani“), Luigi Datome ir Nicolo Melli (Stembulo „Fenerbahče“) ir Danielį Hackettą (Bambergo „Brose“).

Savo ruožtu „Žalgirio“ klubas ir jo treneris Šarūnas Jasikevičius jau ne kartą viešai pažymėjo, kad krepšininkų į rinktinės stovyklą išleisti neketina.

Be „Žalgirio“ (Paulius Jankūnas, Antanas Kavaliauskas, Edgaras Ulanovas, Artūras Milaknis ir kt.) ir „AX Armani“ žaidėjų Eurolygoje rungtyniauja ir dar du Lietuvos krepšininkai. Madrido „Real“ atstovauja Jonas Mačiulis, o Atėnų „Panathinaikos“ – Lukas Lekavičius.

Oficialių savo pozicijų dėl krepšininkų išleidimo į rinktines šie užsienio klubai dar nėra pateikę.

Pirmas atrankos varžybas Lietuvos rinktinė žais lapkričio 24 dieną Kosove, o lapkričio 26 dieną Klaipėdoje mūsiškiai susitiks su Lenkija.

Šio pasaulio čempionato „lango“ metu nacionalinės pirmenybės Europoje nevyks, tačiau Eurolyga pertraukos savo varžybose nenumatė, todėl abejojama, ar klubai išleis žaidėjus į rinktines. Tarptautinė krepšinio federacija (FIBA) pastaruoju metu bandė derėtis su Eurolyga, kad ši pakoreguotų savo tvarkaraštį, bet visos pastangos buvo bevaisės.

Primename, kad kiek anksčiau nutekėjo informacija, jog D. Adomaičio kvietimo į rinktinę sulaukė ir trys Panevėžio „Lietkabelio“ žaidėjai – šiemet joje žaidęs Adas Juškevičius, veteranas Kšištofas Lavrinovičius ir pirmą kartą į trenerio akiratį patekęs Vaidas Čepukaitis.

Oficialiai D. Adomaitis kandidatų sąrašą ketina paskelbti lapkričio pradžioje.

Pats M. Kalnietis prieš kurį laiką Krepšinis.lt sakė, kad labai norėtų padėti rinktinei kovoti dėl kelialapio į pasaulio čempionatą.

„Man nacionalinė rinktinė visada buvo prioritetas. Niekada nebuvau atsisakęs žaisti už Lietuvą, ir kol esu kviečiamas, reikalingas ir sveikas, visada norėsiu joje žaisti. Tikrai norėčiau žaisti ir per „langus” kurie yra numatyti. Be to, būtų smagu ir namo kelioms dienoms sugrįžti sezono viduryje“, – vylėsi gynėjas.

Atrankos varžybos į pasaulio čempionatą prasidės ateinantį lapkritį ir baigsis 2019-ųjų vasarį. Šeši atrankos varžybų „langai“, kurių metų komandos žais po dvejas rungtynes, numatyti 2017 metų lapkričio 20-28 d., 2018 metų vasario 19-27 d., birželio 25 – liepos 3 d., rugpjūčio 30 – rugsėjo 18 d., lapkričio 26 – gruodžio 4 d. ir 2019 metų vasario 18-28 d.

Lietuvos rinktinę C grupėje burtai suvedė suvedė su Vengrija, Lenkija ir papildomą atrankos etapą įveikusiu Kosovu.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (13)