B. Madgenas susižeidė praėjusio savaitgalio Lietuvos krepšinio lygos (LKL) dvikovoje su Klaipėdos „Neptūnu“. 32-ejų gynėjui lūžo kairė ranka, spėjama, kad į aikštę jis gali grįžti tik po kelių mėnesių.

Pirmadienį susitikime su bronzinių LKL prizininkų vadovybę sirgaliai teiravosi, ar traumuotam žaidėjui bus ieškoma pamaina. Prisimintas ir 2007-2011 bei 2013-2015 metais Vilniuje rungtyniavęs M. Gecevičius.

„Lietuvos ryto“ viceprezidentas ir sporto direktorius Linas Kleiza nei paneigė, nei patvirtino susidomėjimo lietuvio paslaugomis.

„Deja, viešai negalime kalbėti apie derybas, tai – konfidencialūs dalykai. Dabar svarstoma gana nemažai variantų“, – sakė L. Kleiza.

Buksuojantiems vilniečiams neabejotinai praverstų bent laikina B. Madgeno pamaina, bet norus smarkiai riboja finansinė realybė – 4,2 mln. eurų biudžetą prieš sezoną deklaravusį klubą vis dar smaugia daugiau nei 2 mln. eurų įsipareigojimai, kilus dalininkų barniams nebeaišku, kaip savo pažadus vykdys 850 tūkst. eurų beprocentę paskolą turėjęs suteikti prezidentas Antanas Guoga.

Be to, treneris Rimas Kurtinaitis sezonui prasidėjus ir taip sulaukė jau dviejų naujokų: ekipą papildė dėl sveikatos problemų iki žiemos taip pat nežaisiantis Egidijus Mockevičius bei graikas Loukas Mavrokefalidis.

Į finansines lubas „Lietuvos rytas“ praėjusią vasarą jau buvo atsimušęs, kuomet bandė legionierių limitą apeiti netradiciniu sprendimu.

L. Kleiza atskleidė, jog Vilniaus ekipa į savo gretas viliojo Lietuvos pilietybę turintį amerikietį Johną Shurną.

27-erių aukštaūgis, turintis lietuviškų šaknų, praėjusį sezoną atstovavo Zagrebo „Cedevita“ (Kroatija) komandai. Pasikvietęs 206 cm ūgio puolėją, „Lietuvos rytas“ būtų sutaupęs laisvą vietą kitam legionieriui – dabar sostinės ekipa jų turi septynis ir kaskart vieno svetimšalio negali registruoti LKL rungtynėms. Be to, dėl viršyto limito klubas turėjo sumokėti Lietuvos krepšinio federacijai (LKF) 14,5 tūkst. eurų mokestį.

Bet J. Shurnos žaidimas senelių gimtinėje „Lietuvos rytui“, anot L. Kleizos, būtų kainavęs dar brangiau.

„Jis paprašė tokios sumos, kurios mes negalėjome mokėti. Ir jis labiau norėjo ne į Lietuvą, o į Ispaniją“, – teigė vienas klubo vadovų.

Šiame sezone J. Shurna gina Andoros „MoraBanc“ ekipos garbę ACB lygoje. Nepavykus pasirašyti sutarties su lietuvišką pasą turinčiu naujoku, „Lietuvos rytas“ pasirinko tokio privalumo neturintį kitą amerikietį Travisą Petersoną.

L. Kleiza sirgaliams praskleidė ir kitus komandos vasaros komplektacijos užkulisius.

Anot sporto direktoriaus, kai kurie legionieriai – tiksliau, jų agentai – derėdamiesi dėl palankesnių sutarties sąlygų naudojosi buvusio ilgamečio klubo prezidento Gedvydo Vainausko korta.

Pastarasis iš pareigų praėjusį birželį pasitraukė po to, kai jo pareiškimas sukėlė rasizmo skandalą. G. Vainauskas leptelėjo, jog komandoje negali būti daugiau dviejų afroamerikiečių, antraip jie susiburs į „gaują“.

„Daug kas buvo girdėję apie šiuos Gedvydo žodžius, ir kai kurie juos mėgino išnaudoti derybose. Derantis su kai kuriais žaidėjais tai buvo aktualu, o su kai kuriais – ne“, – pasakojo L. Kleiza.

Primename, kad „Lietuvos ryte“ šiuo metu žaidžia septyni legionieriai: amerikiečiai T. Petersonas, Robertas Carteris, Marcas Carteris, Chrisas Krameris ir Jimmy Baronas, australas Benas Madgenas bei graikas Loukas Mavrokefalidis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (20)