„Fenerbahče Doguš“, „Barcelona Lassa“, „Panathinaikos Superfoods“ ir t.t. – ne viena Europoje puikiai žinoma komanda oficialiai prie visiems įprasto pavadinimo priduria komercinį priedėlį.

Šia praktika ketina vadovautis ir „Lietuvos rytas“, kuomet po sezono rinksis naują klubo vardą.

Anot klubo direktoriaus Dariaus Gudelio, perimdamas valdymą iš buvusio ilgamečio prezidento Gedvydo Vainausko ir jo bendražygių, Antanas Guoga įsipareigojo metus nekeisti „Lietuvos ryto“ žiniasklaidos grupę reklamuojančio pavadinimo, kurį išlaikyti pageidauja ir aktyviausių sirgalių grupė.

Vis dėlto korekcijos, direktoriaus teigimu, neišvengiamos.

„Bus iš esmės atnaujinamas visas įvaizdis, apimantis tiek pavadinimą, tiek komandos spalvas, tiek kitus dalykus. Planuojame konkursą, kuriame tiek reklamos agentūros, tiek kūrybingi žmonės galės teikti savo pasiūlymus. Svarbūs bus ir sirgalių norai, klausime jų, ką labiausiai reikėtų išsaugoti“, – sakė D. Gudelis.

Krepšinis.lt pasiteiravus, ar pavadinimą klubas gali parduoti, viceprezidentas ir sporto direktorius Linas Kleiza tai patvirtino.

„Pavadinimas – viena svarbiausių rėmimo pozicijų, atitinkamai ir kainuojanti. Pagrindinį komandos pavadinimą išrinksime visi kartu, bet greta jo gali būti parduotas priedas. Tai – dideli pinigai ir normali praktika“, – kalbėjo vienas klubo savininkų.

Didžiausio rėmėjo ar net kelių jų reklama ekipos pavadinime – gana įprastas reiškinys Lietuvos krepšinyje ir kitose komandinėse sporto šakose. Šiuo metu trys Lietuvos krepšinio lygos (LKL) klubai tituluojasi rėmėjų vardu: Panevėžio „Lietkabelis“, Prienų-Birštono „Vytautas“ ir Pasvalio „Pieno žvaigždės“.

Vilniaus klubą palikus G. Vainauskui ir jo aplinkos žmonėms, tiesioginių sąsajų su „Lietuvos ryto“ žiniasklaidos grupe ekipa nebeturi.

Skola staiga vėl „išaugo“

Ekonominis naujo pavadinimo aspektas sostinės komandai dvigubai aktualus, mat ją vis dar slegia solidžios skolos.

Nors prieš mėnesį A. Guoga gyrėsi, esą likviduoti du trečdaliai 3,8 mln. eurų vasaros pradžioje siekusių įsiskolinimų, dabar teigiama, kad kupra sumenko mažiau nei perpus. Pasak D. Gudelio, „Lietuvos rytas“ vis dar skolingas kreditoriams per 2 mln. eurų. Nors, siekdamas išbristi iš finansinio liūno, jau perleido rėmėjams didžiausią savo turtą – to paties pavadinimo krepšinio areną.

2019 metais klubą prislėgs nauja našta – tuomet reikės grąžinti A. Guogos suteiktą paskolą.

Tiesa, kiek pinigų „Lietuvos rytui“ iš tiesų paskolins milijoninę paramą žadėjęs, bet tik beprocentę paskolą suteikęs prezidentas – vis dar atviras klausimas. Praėjusią savaitę europarlamentaras ir pokerio žaidėjas pats paviešino sutartį, pagal kurią klubui turėjo pervesti 850 tūkst. eurų, bet mokėjimus sustabdė kilus trinčiai vadovybėje. Pirmadienį D. Gudelis užsiminė, jog yra ir kita paskolos sutartis su A. Guoga, tačiau detalių nepateikė, tik paminėjo, kad šiuo atveju suma yra „gerokai mažesnė“.

Be to, iki galo neaišku nė tai, kiek Australijoje šiuo metu esantis prezidentas savo paties vadovaujamam klubui paskolino iki šios dienos.

A. Guoga anksčiau tvirtino pervedęs 324 tūkst. eurų, D. Gudelis teigė, jog į sąskaitą įplaukė tik du pagal sutartį numatyti mėnesiniai mokėjimai – tai būtų 200 tūkst. eurų.

Kalbėdamas apie „Lietuvos ryto“ vadovų vidinį konfliktą, kurį sukėlė prezidentas, ėmęs viešai įtarinėti klubą neskaidria veikla dėl paramos sutarties su prokurorų purtomu „MG Baltic“ koncernu, D. Gudelis teigė, jog keturis iš 20 balsų dalininkų susirinkime turintis A. Guoga šiuo metu yra nusišalinęs nuo klubo reikalų.

„Šiandien jis mane informavo, kad reikalus, susijusius su jo turimomis dalimis, paveda tvarkyti savo partneriui ar bičiuliui Ugniui Šimelioniui“, – tvirtino direktorius.

Kaip bepasibaigtų dalininkų tarpusavio ginčas, D. Gudelis tikino, jog klubas ieškos galimybių kuo greičiau panaikinti skolas. Neva per šį sezoną tikimasi grąžinti 700 tūkst. eurų, o per ateinantį – ir visą likusią sumą.

Anot D. Gudelio, praėjusiame sezone „Lietuvos rytas“ palūkanoms išleido 160 tūkst. eurų – toks esą buvo ir vieno ekipos lyderių Drew Gordono atlyginimas.

Padėtis klubo vadovybėje gali tapti aiškesnė per spalio 27 d. vyksiantį dalininkų susirinkimą. Jame, pagal naujus įstatus, bus renkama ir klubo valdyba, susidėsianti iš 8 narių.

Bet ar susirinkime dalyvaus ugnį užkūręs A. Guoga, nežinia – verslininkas ir politikas kol kas nepranešė, kada ketina grįžti iš Australijos.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (176)