Praėjusiame sezone O. Galdikas gynė Utenos „Juventus“ garbę ir LKL čempionate iš viso sužaidė 33 rungtynes, kuriose Antanas Sireika pasireikšti jam leisdavo po 15 minučių. Per šį laiką vidurio puolėjas spėdavo rinkti po 7,4 taško, 3,1 atkovoto kamuolio ir 8,5 naudingumo balo.

Naujajame sezone milžinas turėjo vilkėti Prienų-Birštono „Vytauto“ komandos marškinėlius, tačiau draugiškose rungtynėse ir FIBA Čempionų lygos atrankoje nesužavėjo Virginijaus Šeškaus, kuris nusprendė atsisveikinti su Ovidijumi. Visgi prasta sportinė forma buvo didesnių problemų priežastis.

„Aš specialiai visą vasarą ilsėjausi, nes jutau, kad kažkas negerai. Po to ėmiau bėgti krosus ir atrodė, kad viskas susitvarkė, širdis ėmė švelniau veikti. Prienuose man davė žaisti po 25 minutes, bet aš vis tiek nesugebėdavau įmesti taškų ar net metimų nublokuoti.

Širdį suskausdavo, rankos ir kojos nutirpdavo. Bėgi, atrodo, viskas gerai, ir staiga tave pakerta. Net nemoku paaiškinti... Tada ir supratau, kad galiu kažkiek sportuoti dėl savęs, bet profesionaliai – jau nebe“, – giliai atsiduso krepšininkas, prisipažinęs, kad širdies problemos jį kamuoti ėmė dar prieš trejus metus.

Tuomet O. Galdikas žaidė Gdynės „Asseco“ komandoje ir buvo vienas geriausių Lenkijos pirmenybių žaidėjas. Centras vidutiniškai pelnydavo po 11,2 taško, dvitaškius mesdamas net 73,9 proc. tikslumu, atkovodavo po 10 kamuolių, varžovams išrašydavo net po 2,6 bloko ir rinkdavo 20,5 naudingumo balo.

Vos 17-os metų pirmą kartą krepšinio kamuolį į rankas paėmęs vaikinas po tokio pasirodymo sudomino net ir NBA skautus – sulaukęs Niujorko „Knicks“ vadovų kvietimo, jis rungtyniavo NBA vasaros lygoje.

Nors praverti stipriausios pasaulio krepšinio lygos durų nepavyko, Ovidijus turėjo galimybę pažaisti pajėgiausiose Europos nacionalinėse pirmenybėse – jis rankomis sukirto su Ispanijos ACB divizione rungtyniaujančiu Las Palmo „Gran Canaria“ klubu.

„Įsimintiniausia, kad su tokia maža patirtimi iš „Knicks“ sulaukiau kvietimo žaisti vasaros lygoje. Tai buvo tarsi dovana už mano visą įdėtą darbą – turėjau galimybę pamatyti aukščiausią krepšinio lygį. Daug kas apie tai svajoja, bet mažai kam pavyksta, o man pasisekė, – iškiliausią karjeros akimirką išskyrė jis.

– Labai apmaudu, nes vienu metu netgi turėjau galimybę iki NBA prieiti, Ispanijoje žaidžiau, Lenkijoje buvau pripažintas geriausiu sezono žaidėju ir gerą statistiką turėjau. Tikrai nėra linksma, kad turiu pranešti tokią naujieną, bet ir nenoriu rizikuoti darydamasis kažkokią operaciją.“

Ovidijus Galdikas

Pastarąjį mėnesį O. Galdikas vis sulaukdavo komandų vadovų skambučių ir siūlymų prisijungti, tačiau visiems juo besidomintiems jis turėjo aiškią žinią – deda tašką ir į krepšinio aikštelę daugiau nebegrįš.

„Krepšinis – ne visas gyvenimas. Yra ir šeima, ir vaikai, – pabrėžė O. Galdikas, o paklaustas, ar jau sugalvojo, ką veiks toliau, tik šyptelėjo. – Dabar reikia pabūti su savimi, bet tikrai nepražūsiu.“

Karjerą O. Galdikas pradėjo RKL pirmenybėse, vėliau žaidė NKL čempionate, o LKL debiutavo vilkėdamas „Šiaulių“ marškinėlius. Po sezonų Lenkijoje ir Ispanijoje bei prieš sugrįžimą į Lietuvą krepšininkas dar buvo skolinamas lenkų Ščecino „King Wilki Morskie“ komandai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (11)