Vilniečių vyriausiasis treneris Rimas Kurtinaitis po mačo antrino Kauno „Žalgirio“ strategui Šarūnui Jasikevičiui, kuris po pergalės Eurolygoje teigė, jog dauguma naujokų vis dar žaidžia taip, kaip buvo išmokyti savo buvusiose ekipose.

„Šiandien gynėmės neblogai, nežiūrint į mums įmestų taškų kiekį. Rungtynių pabaigoje dėl žaidėjų traumų kontrolę pametėme, bet laimėjome, tuo džiaugiuosi. Sunku pasakyti, kokio rimtumo yra Beno Madgeno ir Chriso Kramerio traumos.

Matome, kokias problemas turi „Žalgiris“. Tokias problemas turime ir mes. Šarūnas Jasikevičius labai taikliai pasakė: daugelis žaidėjų ateina su savo mentalitetu, buvusios komandos mentalitetu. Tai reikia pakeisti, bet tai nėra vienos dienos ar vieno mėnesio darbas.

Šiandien turėjome mažiau nesusikalbėjimo gynyboje. Po rungtynių prieš Panevėžio ekipą minėjau, kad krūviai treniruotėse dideli, bet nemanau, kad jie yra per dideli. Treniruoju ne pirmą dieną, žinau, kiek reikia treniruotis. Krūviai geri, dabar yra daugiau supratimo, intensyvumas geras“, – sakė R. Kurtinaitis.

Strategas nemano, kad jo auklėtiniai turi psichologinių problemų, tačiau pripažino, jog pirmoji pergalė „Siemens“ arenoje psichologiškai yra svarbi.

„Kažkada minėjau, kad galbūt turime psichologinių problemų žaidžiant didelėje salėje. Kartais susikaustymas yra, bet nemanau, kad tai yra didelė mūsų bėda. Mes treniruojamės, mes žinome, ką darome. Su kiekviena diena tuos dalykus darome geriau.

Nenoriu pagalvoti, kas būtų buvę, jei būtume ir šįkart pralaimėję šioje arenoje. Gal tai tikrai būtų paveikę žaidėjų sąmonę. Dabar mūsų potencialas didelis, reikia sumažinti klaidų skaičių ir geriau susikalbėti gynyboje. Po truputį taisome klaidas, kurias darėme iki šiol“, – sakė R. Kurtinaitis.

Treneris pasakė savo nuomonę ir apie komandos viduje užvirusią kovą dėl valdžios. Vaido Čeponio paklaustas, kurią pusę, Dariaus Gudelio ar Antano Guogos, palaiko, R. Kurtinaitis teigė, kad jam rūpi tik su sportu susiję klubo reikalai.

„Nėra gerai, kai vyksta tokie dalykai. Visgi manau, kad tokie dalykai vyksta ne viename klube. Visi tie vyrai yra protingi, jie tarpusavyje išsiaiškins, kuris iš jų yra svarbesnis. Taip pat yra savivaldybė, kuri kontroliuoja šią situaciją.

Man svarbiau yra sportinis procesas – kaip pakelti komandą į aukščiausią žaidimo lygį. Šiuo metu mes žaidžiame siekdami 60 proc. savo galimybių. Visi kiti reikalai išsispręs savaime. Aš nė vienos pusės nepalaikau, nes aš samdomas darbuotojas. Man nesvarbu, kas bus mano darbdaviai“, – kalbėjo R. Kurtinaitis.

R. Kurtinaitis apgynė prieš „Neptūną“ nežaidusio Roberto Carterio sportinę formą ir patikino, kad aukštaūgis numetė pakankamai svorio. Treneris teigė, jog „Lietuvos ryto“ žaidėjai turi pasiekti tam tikrą kūno riebalų kiekį, o pateikdamas pavyzdį palygino LeBrono Jameso bei Michaelo Jordano ir šia tema susirūpinusio Vaido Čeponio duomenis.

„Robertas dabar atrodo neblogai. Tai yra viena iš mūsų klubo taisyklių: yra nustatytos normos, kūno riebalų indeksas turi siekti 8. Aš žinau, kad LeBronas Jamesas ar Michaelas Jordanas turėdavo 4. Vaido Čeponio indeksas dabar yra 27, galima dar patobulėti. Visi klubai žaidėjus turi sverti ir kontroliuoti šiuos dalykus. Yra numatytos netgi baudos, nes profesionalams negali trukdyti viršsvoris“, – dėstė R. Kurtinaitis.

Tuo metu „Neptūno“ vyriausiasis treneris Kazys Maksvytis savo komandą palygino su mažu vaiku, atvažiavusiu į didelį miestą.

„Pirmojoje rungtynių pusėje buvome per minkšti. Atrodėme kaip mažas vaikas, pirmą kartą atvažiavęs į didelį miestą ir į viską žiūrintis didelėmis akimis.

Turime gerus žaidėjus, tik reikia tinkamai juos išnaudoti. Surinkome draugišką ir darbščią komandą, o išvykoje kartais reikia žaidėjų su charakteriais. Charakterių šįkart aš ir pasigedau“, – sakė K. Maksvytis.
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (12)