Galingai pirmąją mačo pusę sužaidę vilniečiai 92:79 (22:12, 29:16, 21:26, 20:25) nugalėjo Klaipėdos „Neptūną“ (5/2).

Į pergalę sostinės klubą vedė legionieriai, kurie kartu sudėjus pelnė net 76 iš 92 taškų.

Labiausiai iš jų išsiskyrė geriausias savo rungtynes „Lietuvos ryto“ gretose sužaidęs Travisas Petersonas, kurio sąskaitoje – 21 taškas, 7 rezultatyvūs perdavimai ir 28 naudingumo balai.

Pagaliau krepšys atsirišo Jimmy Baronui, čempionate pataikiusiam pirmąjį savo tritaškį. Buvęs „Neptūno“ legionierius į savo buvusios komandos krepšį iš viso įmetė 9 taškus.

Šeimininkai į priekį pabėgo dar pirmajame kėlinyje, kuriame pavyko įgyti dviženklį pranašumą. Antrajame ketvirtyje „Lietuvos rytas“ pradėjo varžovų triuškinimą ir atitrūko net 51:28.

Po ilgosios pertraukos Kazio Maksvyčio auklėtiniai išlygino žaidimą, tačiau rungtynes toliau kontroliavo Rimo Kurtinaičio kariauna, išsaugojusi solidų pranašumą ir šventusi užtikrintą pergalę.


Vilniečiai kovą dėl atšokusių kamuolių laimėjo net 42:22. Puolime jie atkovojo 12 kamuolių, kuomet jų varžovai – tik 4.

Pergalę sostinės ekipai apkartino Beno Madgeno trauma. Trečiajame kėlinyje australas susižeidė ranką ir ant parketo nebesugrįžo.

R. Kurtinaitis dėl „Betsafe-LKL“ šešių legionierių limito šioms rungtynėms neregistravo Roberto Carterio.

Iki šiol „Siemens“ arenoje „Lietuvos rytas“ buvo pralaimėjęs prieš Panevėžio „Lietkabelį“, Kauno „Žalgirį“ ir Bilbao „Basket“.

„Lietuvos rytas“: Travisas Petersonas 21 (7 rez. perd., 28 n.b.), Loukas Mavrokefalidis 18, Chrisas Krameris ir Marcas Carteris po 12, Jimmy Baronas 9.

„Neptūnas“: Mindaugas Girdžiūnas 16, Laimonas Kisielius 13, Juanas Palaciosas 11, Renaldas Seibutis ir Arnas Butkevičius po 10.
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (137)