Košė užvirė trečiadienį klubui pranešus apie su koncernu „MG Baltic“ sudarytą paramos sutartį. Kitą dieną netikėtai pasireiškė Australijoje šiuo metu esantis A. Guoga, ėmęs viešai įtarinėti, jog klubo rėmimu pridengiami sandėriai su į kyšininkavimo istoriją įsipainiojusiais verslininkais ir Vilnių valdančiais liberalais.

Europarlamentaras strėles nukreipė į klubo direktorių Darių Gudelį, kuriam priklauso ryšių su visuomene paslaugas teikianti agentūra. A. Guoga pareikalavo nušalinti jį nuo pareigų.

Beje, D. Gudelis yra vienintelis asmuo dabartinėje „Lietuvos ryto“ vadovybėje, išlikęs iš vasarą pasitraukusio ilgamečio klubo prezidento Gedvydo Vainausko eros. Praeityje D. Gudelis ėjo ekipos valdybos nario pareigas.

„Situacija, kai klubas slapčia pasirašo paramos sutartį su prokurorų pareikštų įtarimų korupcija slegiamu koncernu, pastato į dviprasmišką padėtį tiek klubo savininkus, tiek kitus rėmėjus, tiek visus vilniečius. Būtina užkirsti kelią interpretacijoms apie per krepšinio klubą galimai plaunamus pinigus, skirtus „MG Baltic“ ar Liberalų sąjūdžio, kuriam vadovauja R. Šimašius, mundurui skalbti“, – interviu DELFI pareiškė A. Guoga.

D. Gudelis, kalbėdamas su Krepšinis.lt, tvirtino, jog jo agentūros paslaugomis nesinaudoja nei „MG Baltic“, nei atskiros koncerno įmonės, nei politinės partijos.

Stambiausios klubo dalininkės sostinės savivaldybės meras Remigijus Šimašius, bendraudamas su žiniasklaida po skubaus pasitarimo, reiškė pasitikėjimą direktoriumi ir negailėjo karčių žodžių prezidentui dėl keliamos sumaišties.

R. Šimašius pasiūlė A. Guogai paviešinti jo paties finansinius įsipareigojimus klubui ir deklaruoti, kaip jie vykdomi.

„Jeigu jis, kaip klubo prezidentas, mato negerų dalykų, gal galėtų juos paaiškinti? Nes kol kas viskas labai miglota ir labiau primena politinį šou. Man taip pat labai įdomu, kaip gerbiamam Antanui sekasi realizuoti savo įsipareigojimus klubui. Kol kas neturiu žinių, kad jis būtų padaręs tai, ką žadėjo“, – kalbėjo R. Šimašius.

Viešai paramą klubo administracijos vadovui išsakė ir viceprezidentas bei sporto direktorius Linas Kleiza.

„Gaila, kad tai dar neatsispindi aikštelėje, bet klubo veikla yra skaidri ir sėkminga, todėl Darius liks pareigose“, – teigė buvęs krepšininkas.

Triukšmingas apkalbas sukėlusi sutartis su „MG Baltic“ buvo sudaryta dar praėjusią gegužę, kuomet „Lietuvos rytui“ vadovavo G. Vainauskas.

Vos sudėjus parašus, naujas rėmėjas pervedė klubui 150 tūkst. eurų, kurie, anot D. Gudelio, buvo panaudoti praėjusio sezono žaidėjų atlyginimams. Tai esą atsispindėjo audito ataskaitoje, su kuria turėjo susipažinti ir nauji klubo dalininkai. Tad A. Guogos priekaištai, jog apie „MG Baltic“ pinigus jis nieko nežinojęs, D. Gudeliui buvo nesuprantami.

„Manau, Antanas daug padėjo klubui ir Lietuvos krepšiniui. Bet jis yra labai impulsyvus ir emocionalus žmogus, kuriam dėmesio ir kontakto reikia kiekvieną dieną. Labai gaila, kad Antanas dabar yra ten, kur šilčiau, o mes čia, kur tamsu ir lyja. Galbūt tas nutrūkęs ryšys jį paveikė, o galbūt kiti dalykai. Dėl to prašome Antano leidimo paviešinti jo įsipareigojimus klubui. Jeigu jis sutiks, manau, išlįs ir kitos šios istorijos priežastys“, – kalbėjo D. Gudelis.

Paklaustas, kodėl tik dabar paskelbta apie koncerno paramą, klubo direktorius aiškino, jog užtruko derybos dėl „MG Baltic“ reklaminių pozicijų. D. Gudelis tvirtino, jog daugiau sutarčių su koncernu klubas neturi.

O Krepšinis.lt pasiteiravus R. Šimašiaus, ar dar vasarą vienybę demonstravusi ir ambicingus tikslus deklaravusi „Lietuvos ryto“ vadovybė jau skyla į dvi konkuruojančias frakcijas, pastarasis užsiminė apie klubo ateitį be A. Guogos.

„Čia šiandien yra visi klubo dalininkai išskyrus A. Guogą, ir visi – vieningi, visi mato, kad judama gera kryptimi. Manau, kad vieno asmens sureikšminti nereikėtų, net jei jis tam tikru etapu ėmėsi labai svarbaus vaidmens ir net jei jam kažkas nepavyko“, – sakė Vilniaus meras.

Anot jo, artimiausią klubo dalininkų susirinkimą bus mėginama sušaukti dar šį mėnesį, o į jį kviečiamas A. Guoga turės pasiaiškinti dėl savo teiginių ir patikslinti, kiek pats suteikė žadėtos paramos ar paskolų klubui.

Savo ruožtu A. Guoga feisbuke ketvirtadienio vakarą paskelbė, kad pats su savo atvestais rėmėjais klubui jau yra suteikęs beveik milijono eurų paramą ir toliau atakavo D. Gudelį dėl rėmėjų pasirinkimo.

Įdomu, jog bronzinių Lietuvos krepšinio lygos (LKL) prizininkų stovykloje prasiveržusios rietenos sutapo su Vilniaus savivaldybės tarybos trečiadienį atmestu siūlymu neribotam laikui nukelti papildomos paramos „Lietuvos rytui“ skyrimą.

Rugpjūčio pabaigoje konservatorių pastangomis sostinės valdžia nutarė palepinti reprezentacinius miesto krepšinio ir futbolo klubus. „Lietuvos rytui“ ir „Žalgiriui“ papildomai skirta po pusę milijono eurų. Toks sprendimas prisidėjo prie valdančiosios koalicijos Vilniuje griūties.

R. Šimašius su savo politiniais sąjungininkais bandė pasipriešinti pinigų profesionaliems klubams dalyboms, bet pasiūlymas pervesti papildomą paramą tik tuo atveju, jei lėšų pakaks būtiniausioms miesto reikmėms, nesurinko pakankamo balsų skaičiaus.

Primename, kad Vilniaus savivaldybė šiais metais „Lietuvos rytui“ jau skyrė 1,16 mln. eurų, o „Žalgiriui“ – 869 tūkst. eurų.

Praėjusį mėnesį klubą valdančios viešosios įstaigos „Krepšinio rytas“ pavadinimas buvo pakeistas į „KK Statybą“, o dalininkų balsai perdalinti sustiprinant Vilniaus savivaldybės pozicijas. Pastaroji dabar turi 8 balsus iš 20, A. Guoga ir D. Gudelis – po 4, L. Kleiza – 2, komandos rėmėja „Norvelita“ ir dukterinę ekipą valdanti viešoji įstaiga KK „Perlas“ – po 1.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (190)