Pranešama, kad CSKA šį sezoną išleis apie 45 mln. eurų – tokio dydžio biudžeto iki šiol nėra turėjęs joks Europos krepšinio klubas.

Apskritai, CSKA biudžetas pastaraisiais metais auga lyg ant mielių. 2015-2016 m. sezone Maskvos klubas savo dispozicijoje turėjo 37 mln. eurų.

Vasarą CSKA gerokai padirbėjo žaidėjų rinkoje, todėl išlaidos išaugo. Komandą papildė Sergio Rodriguezas, Willas Clyburnas, Othello Hunteris ir Leo Westermannas.

Pranešama, kad padidėjo ir kitų žaidėjų atlyginimai – tai buvo numatyta krepšininkų kontraktuose.

CSKA prezidentas Andrejus Vatutinas neslepia, kad klubui ir vėl keliamas įprastas tikslas – laimėti Eurolygą. Tačiau, anot ruso, tai padaryti nebus lengva.

„Konkurencija labai didelė. Manau, kad tarp favoritų ir toliau lieka čempionė „Fenerbahče“ komanda, tačiau permainų įvyko ir kituose klubuose. Vasarą daug pasikeitimų būta Barselonoje ir Milane, kaip įprasta – tvirta „Baskonia“, subalansuotą sudėtį pavyko surinkti ir „Panathinaikos“ klubui. Ambicingas ir „Chimki“ klubas, todėl laukia įdomus sezonas“, – pažymėjo A. Vatutinas.

Palyginimui, Kauno „Žalgirio“ šį sezoną deklaruojamas biudžetas yra daugiau nei penkis kartus mažesnis nei CSKA – 8,5 mln. eurų. Be to, klubas jo iki galo kol kas taip ir nėra surinkęs. „Žalgirio“ direktorius Paulius Motiejūnas spaudos konferencijoje minėjo, kad klubui dar trūksta milijono eurų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)