Pirmųjų taškų sąskaitą tritaškiu metimu atidarė Lorenzo Williams, o jau kitoje atakoje iš toli su pražanga iššovė ir Kšyštofas Lavrinovičius (7:0). Čia pat dviem tolimais šūviais atsakė 211 cm ūgio NBA čempionas Austinas Daye, bet netrukus dar tris taškus panevėžiečiams pridėjo Kšyštofas (10:6).

Aukštu tempu vykusiose rungtynėse abi komandos nemažą taškų per pirmąjį ketvirtį rinko būtent tolimais metimais: „Lietkabelis“ pataikė 4 iš 7, o „Hapoel“ – 3 iš 4. Po pirmųjų dešimties žaidimo minučių panevėžiečiai pirmavo 23:20.

Už pasipylusias klaidas „Lietkabelis“ Izraelio čempionai nubaudė šešiais taškais iš eilės, o toks startas privertė A. Štalbergą prašyti minutės pertraukėlės. Nors puolime šeimininkams sekėsi vis sunkiau, tačiau varžovams atitrūkti neleido individualūs L. Williamso ir K. Lavrinovičiaus veiksmai (30:31).

Ilgą laiką besivejančių vaidmenyje buvę panevėžiečiai po Žano Peinerio dėjimo dviem rankomis galiausiai išlygino rezultatą, tačiau prieš pertrauką vis tik turėjo dviejų taškų deficitą – 40:42.

.@BCLietkabelis connection! Williams to Peiners for the alleyoop slam! 💪🏀#7DAYSEuroCup pic.twitter.com/LJObsfN9TM— EuroCup (@EuroCup) October 11, 2017

Trečiąjį ketvirtį kur kas agresyviau pradėjo „Lietkabelis“: L. Williamsas pataikė dvitaškį, o Gary Taltonas pridėjo tritaškį su pražanga. Netrukus „Lietkabelis“ pasiekė savo rekordinę persvarą – po Kšyštofo tolimo šūvio ir G. Taltono metimo iš vidutinio nuotolio komandas skyrė jau 8 taškai (56:46).

Ir nors svečiai iš Jeruzalės bandė kilti į šturmą, jį atlaikę panevėžiečiai dar vienu galingu spurtu visus sirgalius pakėlė iš savo vietų: ketvirtį dėjimų užbaigė Simas Jasaitis – 69:56.

Žaidimo skonį pajutę „Lietkabelio“ krepšininkai pamažu ėmė gniuždyti Izraelio čempionus, o šeimininkams ėmė šypsotis ir sėkmė: Darjušas Lavrinovičius atsilošęs pataikė ne vieną metimą. Lemiamo ketvirčio viduryje A. Štalbergo auklėtiniai buvo susikrovę net 21 taško pranašumą (80:59).

Nors šio iki pat finalinės sirenos išlaikyti nepavyko, tačiau pirmoji pergale vis tiek iškovota itin solidžiu skirtumu – 86:72.

„Lietkabelis“: Kšyštofas Lavrinovičius 20 (8 atk. kam., 27 naud. bal.), Lorenzo Williamsas 13 (8 rez. perd.), Darjušas Lavrinovičius ir Gary Taltonas po 11, Žanis Peinaras 8 taškai.

„Hapoel“: Curtis Jerrellsas 23 (5/8 trit., 6 rez. perd.), Austinas Daye 16 (4/6 trit.), Richardas Howellas 15, Stratos Perperoglou 8 taškai.

„Lietkabelis“ prieš startą Europoje laimėjo visas 6 rungtynes ir jose įveikė tiek Vilniaus „Lietuvos rytą“ (97:81), tiek Klaipėdos „Neptūną“ (88:76).

Į Panevėžį atvykę „Hapoel“ krepšininkai praėjusiais metais pateko į Europos taurės pusfinalį, o vėliau Izraelio čempionate nukarūnavo ir galingąjį Tel Avivo „Maccabi“ klubą.

Kitose B grupės rungtynėse Podgoricos „Budučnost“ (Juodkalnija) namuose 82:74 pranoko Emilijos Redžo „Grissin Bon“ (Italija), o Miuncheno „Bayern“ (Vokietija) išvykoje 86:69 įveikė Stambulo „Galatasaray“ (Turkija).

Bilietus į Europos taurės turnyro atkrintamąsias varžybas iškovos keturios stipriausios grupės komandos.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (80)