Rungtynes „Neptūnas“ pradėjo labai vangiai ir leido varžovams pabėgti į priekį – 2:10.

Visgi nokaute uostamiesčio ekipa neatsidūrė, perrikiavo gretas ir ėmė kvėpuoti varžovams į nugarą. Po 20 min. klaipėdiečiai nuo prancūzų atsiliko 36:39, po 30 min. komandas skyrė 4 taškai – 51:55.

Ketvirtame kėlinyje didžiąją laiko dalį žingsneliu priekyje ir toliau buvo „Elan“, tačiau likus mažiau nei dviems minutėms „Neptūnas“ išlygino rezultatą (68:68), o netrukus Juanas Palaciosas dvitaškiu išvedė šeimininkus į priekį – 70:68.

Likus 11 sek. dvi baudas relizavo Malcolmas Armsteadas (74:70), bet varžovai atsakė taikliu tritaškiu (74:73) ir prasižengė prieš J. Palaciosą.

Nors kolumbietis pataikė tik antrą baudą taip sugrąžindamas intrigą, lemiamos atakos metu prancūzai suklydo.

Rezultatyviausias nugalėtojų gretose buvo J. Palaciosas, pelnęs 19 taškų ir atkovojęs 10 kamuolių. Mindaugas Girdžiūnas pridėjo 16 taškų.

„Neptūnas“ kovą po lenta dėl atšokusių kamuolių laimėjo 46-32, abi komandos atliko po 13 rezultatyvių perdavimų, klaipėdiečiai suklydo 12, o svečiai iš Prancūzijos – 14 kartų.

Dvitaškius ir tritaškius abi ekipos metė panašiu taiklumu, o ilgą laiką pirmauti prancūzams leido agresyvesnis žaidimas po lenta. „Elan“ šiame mače metė 21 (pataikė 16), o „Neptūnas“ 14 (pataikė 9) baudas.

„Neptūnas“: Juanas Palaciosas 19 (8/18 dvit.), Mindaugas Girdžiūnas 16 (4/7 trit., 20 naud. bal.), Malcolmas Armsteadas 11, Renaldas Seibutis 8, Edgaras Želionis 5, Laimonas Kisielius 5, Arnas Butkevičius 4, Simas Galdikas 4, Tomas Delininkaitis 3 (1/6 trit.) taškai.

„Elan“: Adamas Smithas 16, Lance'as Harrisas 12, Pierre-Antoine'as Gillet 10, Arthuras Rozenfeldas 8 taškai.

„Tarptautinį sezono krikštą pradėjome pergale ir tai yra svarbiausia. Visi žinome, kad pirmosios rungtynės visada būna nervingos ir nestandartinės, nes nežinome varžovo, kausto jaudulys, emocijos... Bet svarbiausia, kad šiandien atsilaikėme ir sirgaliams padovanojome pergalę“, - po mačo teigė K. Maksvytis.

„Tikiuosi, kad atsikratėme startinio jaudulio ir įgausime daugiau pasitikėjimo savo jėgomis. Šįvakar tikrai nesužaidėme pačių geriausių savo rungtynių. Ieškojome žaidėjų, kurie gali labiau atsiskleisti. Rungtynių pabaigoje pasiteisino sprendimas išleisti kartu M. Girdžiūną ir M. Armsteadą. Galbūt tai reikėjo daryti anksčiau. Džiaugiuosi ir J. Palacioso žaidimu, o kiti daugiau padėjo gynyboje. Ketvirtu kėliniu esu labai patenkintas“, - pažymėjo „Neptūno“ treneris.

Kitą savaitę, spalio 18 d. (trečiadienį) antras FIBA Čempionų lygos grupės rungtynes „Neptūnas“ taip pat žais namuose. Klaipėdiečių varžovu bus Ventspilio „Ventspils“ klubas iš Latvijos.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (39)