Šių rungtynių antradienį „Švyturio“ arenoje pradžia – 19 val., tačiau krepšinio sirgaliai yra raginami rinktis bent 20 minučių anksčiau.

„Tikimės gausaus ir audringo sirgalių palaikymo. Stengsimės jiems atsidėkoti gražiu žaidimu ir pergale. Esame nusiteikę kovingai. Laukia stiprus varžovas – Prancūzijos čempionas. Tačiau kovosime namuose, rimtai ruošiamės šiai dvikovai ir tikslas vienas – laimėti“, – pirmadienį prieš treniruotę susirinkusiam žurnalistų būriui kalbėjo „Neptūno“ vyr. treneris Kazys Maksvytis.

Pasak jo, šiek tiek sudėtingiau yra tai, kad tai bus pirmosios šio sezono tarptautinės rungtynės ir apie varžovą nėra labai daug informacijos.

„Varžovas mums nėra pažįstamas, kažkokios informacijos turime, ruošiamės ir tikimės, kad viskas bus gerai. Tai labai gerai bėganti ir išties gerai puolanti, pataikanti į krepšį komanda. Svarbu sustabdyti jų puolimo bangą, o ginasi jie ne taip jau ir gerai. „Elan“ krepšininkams šio sezono startas nesusiklostė labai gerai, nes pralaimėjo kelias rungtynes. Tačiau nuo to lengviau nebus. Varžovas yra išalkęs pergalių“, – akcentavo K. Maksvytis.

„Neptūno“ vadovybė iškėlė tikslą prasibrauti į kitą FIBA Čempionų lygos etapą.

„Ta užduotis nebus lengva, kadangi į kitą etapą iš aštuonių komandų patenka tik keturios. Mūsų grupėje yra daug pajėgių komandų. Tačiau kol neįvyko nė vienų rungtynių, tol visi varžovai yra lygūs. Sportuojame, ruošiamės, pagrindiniai žaidėjai yra ir sveiki, taip kad tikimės, jog viskas bus gerai. Šį sezoną mes pabūsime kuklūs, skambiomis frazėmis ir pažadais nesimėtysime. Svarbiausia, kad į kiekvienas rungtynes žengtume tokiu principu: reikia laimėti šias rungtynes ir tada bus viskas pasiekiama. Kol kas koncentruojamės į dvikovą su prancūzais, o kai baigsis šios rungtynės – mąstysime apie kitą varžovą“, – paaiškino treneris.

Dvikovoje su prancūzais aikštėje vis dar nepasirodys nugaros traumą besigydantis Mindaugas Kačinas. Tiesa, yra ir teigiamų žinių – jis šiandien jau treniravosi kartu su komanda.

„Tai jau yra labai gerai. O kada jis jau žais, dar nėra aišku, bet tikimės, kad tai bus artimiausiu metu“, – sakė K. Maksvytis.

Čiurną per treniruotę nikstelėjo jaunasis „Neptūno“ aukštaūgis Matas Jucikas, tad gali būti, jog jis dvikovoje su prancūzais negalės padėti „Neptūno“ komandai.

„Ne vieneriose rungtynėse vertėmės be Mindaugo Kačino ir Mato Juciko, nepražuvome. Džiaugiamės, kad kiekvienose rungtynėse vis geriau atrodo blauzdos raumens plyšimą išsigydęs Tomas Delninkaitis. Kažkiek bandėme riboti krūvį. Jo sportinė forma gerėja. Tikimės, kad antradienį jis žais dar geriau, nei paskutinėse rungtynėse“, – teigė K. Maksvytis.

„Neptūnas“ FIBA Čempionų lygos B grupėje, be jau minėtojo „Elan“ klubo, dar kovos su Gaziantepo „Gaziantep“ (Turkija), Tenerifės „Iberostar (Ispanija)“, Salonikų PAOK (Graikija), Juliaus Juciko atstovaujama „Ventspils“ (Latvija) ekipa ir atrankos etapuose pergales iškovojusiais Kapo d'Orlando „SikeliArchivi“ (Italija) ir Liudvigsburgo „MHP Riesen“ (Vokietija) krepšininkais.

„Vokietijos Liudvigsburgo „MHP Riesen“ klubas – stiprus, turintis daug pajėgių legionierių. Jie juk praėjusiais metais FIBA Čempionų lygos turnyre nubaudė „Neptūną“, tad yra nesuvestų sąskaitų. Kalbant apie kitus mūsų varžovus – italus „SikeliArchivi“, tai taip pat įdomus ir kovingas klubas. Daug kas kalbėjo, kad laimės „Avtador“ klubas, tačiau italai įrodė, kad yra pajėgesni. Mūsų B grupės varžybose laukia daug stiprių varžovų. Nuo to žiūrovams bus tik įdomiau. Manau, kad šis FIBA Čempionų lygos turnyras bus intriguojantis ir patrauklus žiūrovų akims“, – kalbėjo „Neptūno“ vyr. treneris K. Maksvytis.

Netrukus jis pridūrė, kad ket kuris startas Europoje yra smagus. „Naujos komandos, nauji žaidimo stiliai, naujos idėjos. Laukiame tarptautinių rungtynių, tikimės ne tik dalyvauti, bet ir kažką laimėti“, – pabrėžė „Neptūno“ strategas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)