Blogai, kad pralaimėjome kovą dėl atšokusių kamuolių. Pagal protokolą pirmoje dalyje buvo 15 praleistų taškų iš antrų šansų. Prieš rungtynes galvojau, kad tai mūsų stiprybė, o gavosi atvirkščiai.
Šarūnas Jasikevičius
Pirmose „Betsafe-LKL“ sezono rungtynėse tarp „Lietuvos ryto“ ir „Žalgirio“ sekmadienį Vilniuje triumfavo čempionų titulą ginantys kauniečiai. Po itin įtemptos kovos iki paskutinės minutės žalgiriečiai laimėjo 70:67 (16:15, 23:19, 14:21, 17:12).

„Žaidimas abiems komandoms buvo logiškas. Nemanau, kad varžovai daug ką išpildė, neišpildėme jų ir mes. Jautėme, kad turime pranašumą, susikūrėme jį, tačiau atakų užbaigimo fazė vis dar labai prasta“, – komentavo Š. Jasikevičius.

Anot jo, tai didžiulis procesas: „Stengsimės, kad jauni žaidėjai tai suprastų. Džiugina darbas, vyrai kovoja ir stengiasi. Talentas dar ne viskas, svarbiausia – susitelkimas, atsidavimas ir detalių išpildymas. Tačiau taip stengiantis turėtume eiti į priekį“.

„Žalgirio“ treneris apgailestavo, kad traumą gavo Dee Bostas.

„Nežinau, kokio sunkumo ši trauma. Bijau kažką ir sakyti, tačiau atrodo – pėda. Neramu, lauksime testų pirmadienį.“, – komentavo Šaras.

Anot kauniečio, ne pačios geriausios formos buvo ir įžaidėjas iš Serbijos Vasilije Micičius.

„Jis ėjo, stengėsi, nors buvo visai „be nugaros“, – sakė Šaras.

Vyresniems žaidėjams, kurie praleidžia visą vasarą, reikia daugiau laiko. Tai logiška. Iš tikrųjų jiems rekomenduočiau žaisti už rinktinę. Jie gauna poilsio ir krūvį pareguliuoja, bet jei sustoji ilgesniam laikui, tai logiška. Mes tai suprantame. Jūs irgi turite suprasti, kad krepšinio aikštėje dirbame nuo rugpjūčio 28-os dienos ir nauji žaidėjai prisidėjo visai neseniai.
Šarūnas Jasikevičius

Rungtynių metu buvo situacija, kai Š. Jasikevičius gana piktokai pasikalbėjo su Axeliu Toupane'u, o prancūzas šiam atšovė atgal.

„Yra visokių dalykų. Axelis, kaip ir kiti žaidėjai, nežino, kiek jie geri. Jie nesupranta, kokios jų stiprybės, – spaudos konferencijoje aiškino kauniečių ekipos vedlys. – Axelis turi privilegijų – savo atletiškumą, kurį turi išnaudoti. Juk neprašome Milaknio, kad dėliotų į krepšį iš viršaus. Tai procesas ir jis ilgas“.

Klausimų strategas sulaukė ir dėl vyresnių žaidėjų Pauliaus Jankūno ir Antano Kavaliausko. Jų indėlis į pergalę buvo itin kuklus. Pirmasis per beveik 20 minučių pelnė 2 taškus, o antrasis per perpus mažiau laiko surinko tiek pat.

„Vyresniems žaidėjams, kurie praleidžia visą vasarą, reikia daugiau laiko. Tai logiška. Iš tikrųjų jiems rekomenduočiau žaisti už rinktinę. Jie gauna poilsio ir krūvį pareguliuoja, bet jei sustoji ilgesniam laikui, tai logiška. Mes tai suprantame. Jūs irgi turite suprasti, kad krepšinio aikštėje dirbame nuo rugpjūčio 28-os dienos ir nauji žaidėjai prisidėjo visai neseniai“, – komentavo jis.

Vertindamas Vilniaus „Lietuvos ryto“ pokyčius Š. Jasikevičius tikino, kad varžovai nelabai kuo nustebino:

„Blogai, kad pralaimėjome kovą dėl atšokusių kamuolių. Pagal protokolą pirmoje dalyje buvo 15 praleistų taškų iš antrų šansų. Prieš rungtynes galvojau, kad tai mūsų stiprybė, o gavosi atvirkščiai. „Lietuvos rytas“ turi gerą komandą. Su Louko Mavrokefalidžio atėjimu bus dar geresnė“.

„Žalgiris“ padarė 20 klaidų, tačiau skaudžiausiai akis badė tos, kurios buvo padarytos pačioje rungtynių pabaigoje. Klaida išsimetant iš už šoninės linijos ir Christophelio Cramerio išilgai perpjauta „Žalgirio“ gynyba vertė skėsčioti rankomis Š. Jasikevičių.

„Žaidėjai turi žiūrėti į tai atsakingiau. Kai kurie dalykai išmuša iš vėžių. Bet to mes negalime leisti, – kalbėjo treneris. – Modernus krepšinis yra toks „detalizmas“, kad kiekvienas momentas labai svarbus. Kiekvieno neišpildysi, bet stengtis reikia“.

Paklaustas, ar vienoje pusėje virš krepšio neveikiantis atakų laikmatis turėjo įtakos rungtynėms, Š. Jasikevičius prisiminė epizodą, kai Kevinas Pangosas vienoje iš paskutinių atakų atsisuko pažiūrėti, kiek liko laiko ant laikmačio virš kito krepšio.

„Nebuvo malonu žaisti, tačiau pabaigoje nebuvo tokių lemiamų situacijų, dėl kurių tai būtų sutrukdę. Atrodo „Siemens“ arenai irgi anksti sezonas prasidėjo, – šyptelėjo „Žalgirio“ strategas ir pridūrė, kad tas pats galioja sekretoriatui. – Nemanau, kad už tą minutės pertraukėlę turėčiau būti nubaustas. Ten buvo ir situacija, kai davė minutės pertraukėlę, nors jos neprašiau“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (18)