Principiniai varžovai atkakliai kovojo iki pat paskutiniosios sekundės. Gausiai savų sirgalių palaikomi vilniečiai varžovų pranašumą pripažino tik po to, kai aidint finalinei sirenai Jimmy Barono iš toli mestas kamuolys nepasiekė savo tikslo.

Apskritai rungtynių pabaigoje pagrindiniu smuiku „Lietuvos ryto“ gretose griežė ne antrus metus sostinėje žaidžiantis J. Baronas, o komandos naujokas Chrisas Krameris. Įžaidėjas prasidėjus paskutinei mačo minutei perėmė du kamuolius, pelnė 4 taškus paeiliui ir sumažino savo komandos atsilikimą iki 65:66.

Likus žaisti 12 sekundžių, Ch. Krameris atsakydamas į taiklų Kevino Pangoso dvitaškį pelnė dar 2 taškus (67:68). Tuomet Artūras Jomantas nesuskubo prasižengti, o likus žaisti 6 sekundes svarbius baudų metimus realizavo Artūras Milaknis. Jie šiame mače tapo pergalingais.

Daugkartinių šalies čempionų mūšyje netrūko emocijų, kurios aukščiausią tašką pasiekė po ilgosios pertraukos. Trečiajame kėlinyje susikibo B. Daviesas ir Loukas Mavrokefalidis. Amerikietis pastarajam prakirto dešinįjį paakį, todėl graiko veidas pasruvo krauju.

Po šio incidento įvyko nedidelis susistumdymas, o B. Daviesas buvo nubaustas technine pražanga. Netrukus krepšininkai susikibo dar kartą – susipynus Beno Madgeno ir Vasilije Micičiaus rankoms, gynėjai vienas kitą parbloškė ant grindų ir už tai buvo nubausti nesportinėmis pražangomis.

Trečiajame ketvirtyje „Žalgiris“ atsilikinėjo 53:55, o emocijos per viršų liejosi ir komandos viduje. Minutės pertraukėlės metu Axelis Toupane'as nepakentė Š. Jasikevičiaus priekaištų ir atsitraukęs nuo atsarginių suolelio savo trenerio nebesiklausė.

Paskutiniajame kėlinyje nervų karas tęsėsi, o jo pabaigoje savo pranašumą pradėjo įrodinėti kauniečiai. Geležinės gynybos dėka svečiai spurtavo 8:0 bei prieš prasidedant paskutinei minutei išsiveržė į priekį 66:61. Ch. Kramerio pastangomis Vilniaus klubas grįžo į rungtynes, tačiau išsikapstyti nebesugebėjo.

Rungtynės prasidėjo nuo techninių nesklandumų. Komandos kurį laiką negalėjo rungtyniauti, nes ant vieno iš krepšių neveikė atakos laikmatis. Nepavykus problemos išspręsti, rungtynės buvo tęsiamos veikiant laikmačiui tik ant vieno iš dviejų krepšių.

Septynis legionierius turintis „Lietuvos rytas“ dėl „Betsafe-LKL“ nuostatų vieno iš jų turėjo neregistruoti. Rimas Kurtinaitis šįkart nusprendė į aikštelę neleisti iki šiol strigusio gynėjo Marco Carterio.

Šarūnas Jasikevičius su rimta problema susidūrė antrajame mačo ketvirtyje – kulno traumą patyrė atakų organizatorius Dee Bostas. Susižeidęs amerikietis tęsti susitikimo negalėjo.

„Žalgiris“: Kevinas Pangosas 19, Brandonas Daviesas 15 (9 atk. kam.), Axelis Toupane'as ir Edgaras Ulanovas po 10, Artūras Milaknis 7.

„Lietuvos rytas“: Chrisas Krameris ir Robertas Carteris po 12, Rokas Giedraitis 10, Loukas Mavrokefalidis 9, Travisas Petersonas 7.

Statistika. „Lietuvos rytas“ – „Žalgiris“

Dvitaškiai: 18/43 (41 proc.) – 14/35 (40 proc.)

Tritaškiai: 7/24 (29 proc.) – 6/10 (60 proc.)

Baudos: 10/13 (76 proc.) – 24/29 (82 proc.)

Atkovoti kamuoliai: 32 – 33

Rezultatyvūs perdavimai: 16 – 13

Klaidos: 12 – 20

Perimti kamuoliai: 11 – 7

Blokuoti metimai: 3 – 2

Pražangos: 25 – 18

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (401)