Pergalę uostamiesčio ekipai padovanojo Edgaras Želionis. Patyręs puolėjas likus žaisti vos kiek daugiau nei sekundę išprovokavo Simo Buterlevičiaus pražangą ir realizuodamas vieną baudos metimą iš dviejų išvedė savo komandą į priekį.

Vaizdo įrašo pakartojimą peržiūrėję teisėjai skyrė šeimininkams 1,5 sekundės, per kurias jie galėjo išsigelbėti, tačiau paskutinis Anthony Irelando metimas tikslo nepasiekė, todėl uteniškiai liko be pergalės, kuri jiems būtų buvusi pirmoji šiame sezone.

E. Želionis buvusią savo komandą paskandino su Arno Butkevičiaus pagalba. Šis likus žaisti 4 sekundes perėmė iš A. Irelando kamuolį, persivarė jį link varžovų krepšio ir laiku atliko E. Želioniui perdavimą.

Po permainingos pirmosios mačo pusės, trečiajame kėlinyje viduryje „Juventus“ dar pirmavo 48:45, tačiau tuomet „Neptūnas“ laimėjo atkarpą 19:7 ir prieš lemiamą ketvirtį išsiveržė į priekį 64:55.

Vis dėlto Gedimino Petrauko kariauna kovojo iki galo ir likus žaisti 3 minutes, spurto 9:0 dėka, persvėrė rezultatą savo naudai – 72:70.

Netrukus pusiausvyrą atstatė Juanas Palaciosas (72:72), o likusį laiką iki pat pergalingo E. Želiono baudos metimo komandos keitėsi nerezultatyviais išpuoliais ir klaidomis.

„Juventus“: Mindaugas Kupšas ir Arvydas Šikšnius po 12, Anthony Irelandas ir Laronas Dendy po 11.

„Neptūnas“: Juanas Palaciosas 20, Arnas Butkevičius 13 (8 atk. kam.), Renaldas Seibutis ir Malcolmas Armsteadas po 9.

Rungtynių vaizdo reportažas:

Trenerių ir žaidėjų komentarai:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (35)