Trečiadienį FIBA Vykdomasis komitetas oficialiai patvirtino, kad 2017 m. lapkritį ir 2018 m. vasarį atsiversiančių „langų“ metu rungtynes perkels iš ketvirtadienių į penktadienius.

Tai reiškia, kad visos 16 dvikovų Europos atrankos zonoje bus vykdomas lapkričio 24-ąją ir vasario 23-iąją, nors pagal ankstesnį planą turėjo būti rengiamos lapkričio 23-24 ir vasario 22-23 dienomis.

Pagal pirminį scenarijų artėjančiame sezone Kauno „Žalgiris“ ir Lietuvos rinktinė dukart (lapkričio 23 ir vasario 23) būtų žaidę tą pačią dieną.

Visgi atliktos permainos norimų rezultatų neduos – Eurolygos žaidėjai vis tiek nepaliks savo klubų ir neprisijungs prie nacionalinių komandų. FIBA vylėsi, kad Eurolyga suteiks su pasiūlymu savo turo mačus atkelti į lapkričio 21-ąją ir vasario 21-ąją.

Tačiau sekmadienį iš Barselonos atskriejo neigiamas atsakymas.

Pasirodžius oficialiam Eurolygos atsakymui, greitai sureagavo ir FIBA, pareiškusi, kad nusivylė šiuo sprendimu. „Praleista auksinė proga“, – teigiama pranešime.


Ilgą laiką jokių pokyčių imtis nenorėję šios Europos krepšinio karo dalyviai sukruto tik neseniai. Tačiau FIBA iniciatyvos vis tiek nesužavėjo Europos garsiausiųjų.

„FIBA negalvoja apie Eurolygą ir jos žaidėjus. Visų pirma, tai NBA žaidėjai neatvyks, o šioje lygoje yra daugiau nei 80 europiečių. Visų antra, krepšininkai turi sutartis su klubais ir jų pirminiai įsipareigojimai dalyvauti klubų treniruočių bei rungtynių procese.

Būtent dėl to žaidėjai atsidūrė sudėtingoje situacijoje. Kas bus jeigu žaidėjas išvyks į rinktinę ir patirs traumą? Kas mokės jam atlyginimą?“, – klausė legendinis serbų treneris Željko Obradovičius.

„Malonu, kad jie stengiasi. Tačiau šiandien spalio 5-oji. Prasidėjo kažkokie veiksmai spalio kada? Antrą, trečią? Absurdas. Visos arenos visoje Europoje užsakytos. Televizijos kontraktai, žaidėjų sutartys. Aš net neįsivaizduoju...

Būtų labai malonu, kad šitas karas baigtųsi. Visi esame krepšinio žmonės, iš to uždirbame. Ir žaidėjams nemalonu. Bet kodėl dabar? Kur mes buvome visą vasarą?“, – kodėl buvo delsiama taip ilgai, atsakyti po ketvirtadienį pasiektos pergalės LKL čempionate negalėjo ir Šarūnas Jasikevičius.

FIBA iš rinktinių trenerių išplėstinio kandidatų sąrašo pirmajam „langui“ lauks iki spalio 12 dienos. Nors daugelis specialistų į juos planuoja įtraukti ir Eurolygos žaidėjus, tačiau po neigiamo šios lygos atsakymo, panašu, kad tiek Dainiui Adomaičiui, tiek ir kitiems teks verstis be geriausių savo krepšininkų.

Pagal dabartinį tvarkaraštį Lietuvos rinktinės su Kosovu išvykoje žais lapkričio 24 dieną, o namuose su lenkais – 26-ąją. Tuo metu Kauno „Žalgiris“ lapkričio 23 dieną savų žiūrovų akivaizdoje priims Stambulo „Anadolu Efes“ krepšininkus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)