Nors „Lietuvos rytas“ buvo laikomas aiškiu šių rungtynių favoritu, „Vytautas“ ginklų iš anksto sudėti nė negalvojo. Antrojo kėlinio pradžioje „Lietuvos rytui“ buvo pavykę įgyti 13 taškų persvarą (33:20), tačiau Eigirdo Žukausko ir Tado Klimavičiaus vedami šeimininkai prieš ilgąją pertrauką sugebėjo atstatyti pusiausvyrą (36:36).

Po 30 min. „Lietuvos ryto“ persvara vis dar buvo minimali (61:60).

Nors ketvirtajame kėlinyje svečiai nutolo (67:60), „Vytautas“ likus žaisti 5 min. sumažino atsilikimą iki 2 taškų (67:65). Visgi paskutinio žingsnio Virginijaus Šeškaus auklėtiniai taip ir nežengė. Nedidelę persvarą „Lietuvos rytas“ išsaugojo iki pat finalinės sirenos.

Rezultatyviausias „Lietuvos ryto“ gretose buvo 21 tašką pelnęs australas Benas Madgenas, pataikęs 9 iš 12 dvitaškių ir 1 iš 4 tritaškių. Visgi mačo pabaigoje gynėjas sulaukė R. Kurtinaičio priekaištų dėl pernelyg skubotų savo metimų.

„Vytauto“ gretose išsiskyrė kaip senais gerais laikais žaidęs ir 20 taškų pelnęs T. Klimavičius. E. Žukauskas pridėjo 18 taškų.

Kibti į atlapus svečiams šiose rungtynėse „Vytautui“ leido neblogas pataikymas iš toli (9/24 trit., 37 proc.). Snaiperių komanda laikomas „Lietuvos rytas“ realizavo tik 4 iš 16 tritaškių (25 proc.), tačiau nežymiai pranoko varžovus pagal daugumą kitų statistikos komponentų.

„Lietuvos rytas“: Benas Madgenas 21, Rokas Giedraitis 12, Robertas Carteris 11 (5 atk. kam.), Marcas Carteris 10, Mindaugas Lukauskis 6 taškai.

„Vytautas“: Tadas Klimavičius 20 (10/16 dvit., 6 atk. kam.), Eigirdas Žukauskas 18 (4/9 trit.), Martynas Linkevičius 8, Bradley Tinsley 7 taškai.

Savaitgalį „Lietuvos ryto“ laukia dar rimtesnis išbandymas. Sekmadienį sostinės komanda namuose susitiks su čempiono titulą ginančiu Kauno „Žalgiriu“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (9)