Trečiadienio vakarą Stambulo „Fenerbahče“ 75:64 pranoko Bandirmos „Banvit“ krepšininkus ir iškovojo Turkijos Supertraurę. Visgi po finalo daugiausiai dėmesio sulaukė 57-erių krepšinio guru mintys apie vykdomas permainas pasaulio krepšinyje.

„FIBA negalvoja apie Eurolygą ir jos žaidėjus. Visų pirma, tai NBA žaidėjai neatvyks, o šioje lygoje yra daugiau nei 80 europiečių. Visų antra, krepšininkai turi sutartis su klubais ir jų pirminiai įsipareigojimai dalyvauti klubų treniruočių bei rungtynių procese. Būtent dėl to žaidėjai atsidūrė sudėtingoje situacijoje. Kas bus jeigu žaidėjas išvyks į rinktinę ir patirs traumą? Kas mokės jam atlyginimą?“, – klausė Ž. Obradovičius.

Jo treniruojamose Turkijos ir Eurolygos čempionų gretose žaidžia net 8 savo rinktinėms atstovaujantys krepšininkai – čekas Janas Vesely, graikas Kostas Sloukas, italai Luigi Datome ir Nicolo Melli, serbai Nikola Kaliničius ir Marko Guduričius bei turkai Sinanas Guleris ir Melih Mahmutoglu.

Trenerio teigimu, pasirinkimo teisė priklausys būtent patiems žaidėjams: per „langus“ žaisti rinktinėje ar klube.

„Mums tai labai sudėtinga situacija, nors mano pozicija dėl šios problemos ir aiški. Aš ją jau išsakiau komandos prezidentui. Visgi galutinis sprendimas priklauso nuo žaidėjų. Bet kokiu atveju, vis tiek kentės arba klubai, arba federacijos“, – išeities iš akligatvio nematė legendinis serbas.

Tiesa, šio konflikto tunelio gale jau pasimatė ir šviesa: FIBA atliko permainas „langų“ tvarkaraštyje ir to paties laukia iš Eurolygos. Ši savo sprendimą pranešti ketina po penktadienį įvyksiančio klubų vadovų susitikimo.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)