Pirmą pralaimėjimą „Neptūnas“ patyrė akistatoje su „Lietkabeliu“, kurį dar pernai iki pat LKL finalo nuvedė ne kas kitas, o dabartinis uostamiesčio ekipos treneris K. Maksvytis. Mačas Aukštaitijos sostinėje baigėsi „Lietkabelio“ pergale 88:76, o „Neptūno“ strategas aikštę po antros techninės pražangos paliko dar ketvirto kėlinio pradžioje.

„Negaliu komentuoti teisėjo darbo. Mes gavome 3 technines ir 2 nesportines pražangas, o varžovai – nieko. Reikės tai įvertinti ir nusiųsti komisijai, bet oficialiai aš nieko nenoriu komentuoti“, – po rungtynių teigė K. Maksvytis.

Paklaustas, ar antrą techninę gavo specialiai, siekdamas „pabudinti“ komandą, treneris to neneigė.

„Taip, kai ją gavau, komanda pradėjo žaisti geriau. Gal net anksčiau reikėjo tai padaryti. Tikrai ne tokių rungtynių tikėjausi ir ne tokios mačo pabaigos Panevėžyje“, – pažymėjo jis.

Anot trenerio, rungtynių eiga jį gerokai nuvylė.

„Rungtynes kontroliavome tik pirmajame kėlinyje. Tuomet gerai stabdėme varžovus ir turėjome emocinę persvarą. Antrajame ir trečiajame nesuvaldėme emocijų, tada prasidėjo klaidos ir gynyboje, ir puolime. Mūsų pataikymas šį vakarą buvo tragiškas, pataikėme vos 4 tritaškius, prametėme iš gerų padėčių. Reikia pasveikinti varžovus su pergale, sezonas tik prasideda, bus įdomu varžytis“, – teigė jis.

Palikdamas aikštę po teisėjo skirtos nuobaudos, K. Maksvytis rankomis sumušė su buvusiais savo auklėtiniais „Lietkabelio“ gretose.

„Esame profesionalai ir šiandien giname kitų komandų garbę – gyvenimas tęsiasi. Kartu patyrėme daug gerų akimirkų, ir ne rungtynių metu mes esame draugai, – šią situaciją komentavo treneris. – Viskas taip pažįstama. Arena, darbuotojai, dar visai neseniai buvau šitos komandos narys. Buvo daug gerų emocijų, galbūt dėl to ir perdegiau“.

LKL turnyro lentelė

LKL turnyro lentelė

Tuo metu „Lietkabelio“ treneris iš Latvijos Artūras Štalbergas po mačo džiaugėsi komandos parodytu charakteriu ir pažadėjo mokytis lietuvių kalbos.

„Esu patenkintas parodytos agresijos lygiu. Tai buvo fizinė ir kieta kova. Žaidėjai krito ant žemės, buvo daug emocijų, daug techninių ir nesportinių pražangų. Mes parodėme charakterį ir įrodėme, jog galime žaisti tokius mačus. Mūsų laukia Europos taurė, kur bus daug sunkių rungtynių“, – teigė krepšinio specialistas.

„Sakiau, kad po pergalės „Neptūną“ kažką pasakysiu lietuviškai. Jeigu dirbu čia, vadinasi turiu mokėti kalbą. Suprantu 60-70 proc. visko, kas man sakoma. Nors latvių ir lietuvių kalba skiriasi, bet man nėra sudėtinga“, – pridūrė jis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (20)