Trečiadienį FIBA Vykdomasis komitetas oficialiai patvirtino, kad 2017 m. lapkritį ir 2018 m. vasarį atsiversiančių „langų“ metu rungtynes perkels iš ketvirtadienių į penktadienius.

Tai reiškia, kad visos 16 dvikovų Europos atrankos zonoje bus vykdomas lapkričio 24-ąją ir vasario 23-iąją, nors pagal ankstesnį planą turėjo būti rengiamos lapkričio 23-24 ir vasario 22-23 dienomis.

„Šis pakeistas kalendorius leis Eurolygos klubams grumtis su savo geriausiais žaidėjais, o tuo pačiu Eurolygos žaidėjai galės prisijungti prie nacionalinių komandų“, – rašoma oficialiame FIBA pareiškime.

Pagal pirminį scenarijų artėjančiame sezone Kauno „Žalgiris“ ir Lietuvos rinktinė dukart (lapkričio 23 ir vasario 23) būtų žaidę tą pačią dieną.

Tiesa, nors dabar rungtynės nesikirs, tačiau krepšininkams vis tiek tektų per didelis krūvis – kai kuriems reikėtų per parą sužaisti net du mačus. O ką jau kalbėti apie papildomus skrydžius. Būtent dėl to FIBA buvo pasiūliusi Eurolygai savo turo mačus atkelti į lapkričio 21-ąją ir vasario 21-ąją.

Nors Eurolyga anksčiau su šiuo pasiūlymu buvo nesutikusi, tačiau pasižadėjo tęsti diskusijas. O lygos žodžiai virto darbais, kai pirmą kartą Eurolygos prezidentas Jordi Bertomeu akis į akį susitiko su FIBA generaliniu sekretoriumi Patricku Baumannu.

Todėl dabar kyla klausimas: ar Eurolyga paseks FIBA pavyzdžiu ir karo kirvis Europoje pagaliau bus užkastas?

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)