Pernai „Lietkabelį“ treniravęs ir LKL finalą pasiekęs K. Maksvytis tarpsezoniu persikėlė į „Neptūno“ komandą, o šis mačas krepšinio specialistui tapo pirmuoju sugrįžimu į sidabru paženklintą Panevėžį. Visgi 40-metis treneris pastarąją viešnagę Aukštaitijoje norės pamiršti kuo greičiau.

Dabartinė jo komanda neprilygo buvusiajai, o pats K. Maksvytis ketvirtojo kėlinio pradžioje užsidirbo antrą techninę pražangą ir buvo išvytas iš aikštės.

Nors po pirmo kėlinio „Neptūnas“ pirmavo 19:14, antrame iniciatyvą ėmė krypti į aikštės šeimininkų pusę. Po 30 min. 3 taškų persvarą (37:34) jau turėjo „Lietkabelis“.

„Neptūno“ laivas ėmė skęsti trečiajame kėlinyje. Tolimi metimai vienas po kirto skriejo pro šalį, gynyba šlubavo, o „Lietkabelį“ į priekį tempė Lorenzo Williamso, Žanio Peinerio ir Ado Juškevičiaus tritaškiai.

Mėgindamas užvesti saviškius K. Maksvytis gavo pirmąją techninę pražangą, tačiau tai nepadėjo. Po 30 min. „Lietkabelio“ persvara jau siekė 15 taškų (70:55). Ją paskutiniame kėlinyje „Neptūnui“ pavyko tik šiek tiek apkarpyti.

Pažymėtina, kad šiose rungtynėse „Neptūnas“ pataikė tik 4 iš 23 trit. (17 proc.), o „Lietkabelis“ tolimus metimus realizavo nuostabiu – 47 proc. taiklumu (11/23).

Toliašaudės artilerijos pasirodymas ir tapo pagrindine panevėžiečių pergalės priežastimi, nes svečiai kiek taikliau metė ir dvitaškius, ir baudas, minimalia persvara (37-36) laimėjo kovą dėl kamuolių ir klydo rečiau nei aikštės šeimininkai (14/16).

„Lietkabelis“: Adas Juškevičius 16 (4/9 trit.), Donatas Tarolis 15, Kšištofas Lavrinovičius 14, Vaidas Čepukaitis 12, Lorenzo Williamsas 9, Žanis Peineris 7, Garry Taltonas 6, Lukas Aukštikalnis 3, Gintaras Leonavičius 3, Darjušas Lavrinovičius 3 taškai.

„Neptūnas“: Arnas Butkevičius 19 (7 atk. kam., 5 rez. perd. 34 naud. bal.), Simas Galdikas 15, Juanas Palaciosas 13 (6/12 dvit.), Edgaras Želionis 9, Renaldas Seibutis 8, Malcolmas Armsteadas 5, Tomas Delininkaitis 3, Laimonas Kisielius 2, (0/4 trit., - 4 naud. bal.), Mindaugas Girdžiūnas 2 (5 rez. perd.) taškai.

LKL turnyro lentelė

LKL turnyro lentelė
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (86)