Atrankoje dalyvavusias krepšininkes vertino Lietuvos moterų krepšinio rinktinės ir Kauno rajono „Sirenų“ vyr. treneris Mantas Šernius, Lietuvos moterų krepšinio rinktinės trenerio asistentė ir Vilniaus „Kibirkšties“ vyr. trenerė Jurgita Štreimikytė-Virbickienė. Marijampolės „Sūduvos“ vyr. treneris Tadas Stankevičius, Kauno „Aisčių“ vyr. treneris Rokas Kondratavičius ir Kauno „LSU-Aistės“ vyr. trenerė Rasa Kreivytė, Kauno KM „Aisčiai“ trenerė Birutė Jankauskienė ir Rima Valentienė. Vertinimo komisijoje taip pat buvo LKF sporto direktorius Šarūnas Sakalauskas, LKF moterų krepšinio projektų vadovė Lina Brazdeikytė ir LKF jaunimo rinktinių vyr. treneris Rolandas Radvila.

Treneriai gavo lapus, kuriuose nebuvo krepšininkių pavardžių ar sporto mokyklų pavadinimų, tik numeriai, kurie atitiko krepšininkių dėvimus marškinėlių numerius. Vertinimo komisijos nariai turėjo sureitinguoti 10 žaidėjų, kurios vertos dalyvauti „Talentų U15 karta“ stovyklose.

Kurios krepšininkės pateko į pagrindines stovyklas galite sužinoti pažiūrėję vaizdo reportažą.

Be atrankos į projektą pateko:

Urtė Čižauskaitė (Kauno KM „Aisčiai“, trenerė Sandra Čižauskienė)
Neda Pliatkutė (Kauno KM „Aisčiai“, trenerė Sandra Čižauskienė)
Rusnė Augustinaitė (Šiaulių KM „Saulė“, trenerė Jūratė Bertulienė)
Justė Jocytė (Palangos SM/V.Knašiaus KM, trenerės Diana Mažionienė ir Ramunė Kumpienė)
Audronė Zdanevičiūtė (Vilniaus KM)

Pirmoji stovykla vyks spalio 20-22 dienomis Anykščiuose, o viso sezono metu bus organizuojamos 5 stovyklos. Projektą, kaip ir praėjusią vasarą, planuojama pabaigti tarptautiniu Ramūno Šiškausko turnyru, sulaukusiu daugybę pagyrimų iš visų turnyre dalyvavusių šalių.

Talentų U15 karta“ – ilgalaikis projektas. Visi projekto dalyviai gauna sportines aprangas, atliekami išsamūs jų fiziniai bei medicininiai tyrimai. Pagal juos specialistai sudaro individualias rekomendacijas, ką reikia tobulinti, kaip maitintis ir kokio režimo laikytis. Specialistai prižiūri jaunuosius krepšininkus ištisus metus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)