Trečiadienį „Siemens“ arenoje, stebint net 6350 sirgalių, vilniečiai vienu metu turėjo net 29 taškų deficitą, o galiausiai 81:97 neprilygo Panevėžio „Lietkabeliui“. Ir visą susikaupusį pyktį jie buvo pasiryžę išlieti ant dzūkų.

Tai iliustravo begalinė energija ir agresyvumas nuo pirmųjų rungtynių akimirkų: mačą septyniais taškais be atsako pradėjęs „Lietuvos rytas“ netrukus pirmavo 16:4, o iš šių taškų net 10 buvo pelnęs Martynas Echodas.


Sužaidus vos 6 minutes sostinės ekipos nariai jau buvo įmetę 20 taškų, tačiau tuomet puolime kiek pristabdė apsukas, o tuo pasinaudoję „Dzūkijos“ krepšininkai ėmė artėti. Po Mindaugo Sušinsko tolimo šūvio antrame kėlinyje komandas jau skyrė vos 5 taškai.

Tokiu pačiu atstumu svečiai buvo priartėję ir po ilgosios pertraukos, tačiau tuomet R. Kurtinaičio kariauna surengė galingą spurtą 12:0 ir ant parketo jautėsi kur kas solidžiau (46:29).

Tai ir buvo kertinis mačo lūžis – per likusią susitikimo dalį vilniečiai Alytaus komandos arti nebeprisileido ir neleido suabejoti savo pranašumu.

„Lietuvos rytas“: Martynas Echodas 18 (14 atk. kam., 24 naud. bal.), Travisas Petersonas 12 (9 atk. kam.), Robertas Carteris 11, Christopheris Krameris 9 (8 rez. perd.), Mindaugas Lukauskis 8 taškai.

„Dzūkija“: Katinas Reinhardtas 11 (6 atk. kam.), Paulius Petrilevičius ir Anatolijus Kaširovas po 8, Gediminas Navickas ir Mindaugas Sušinskas po 7 taškus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (31)