Su Venecijos „Umana Reyer“ ekipa Italijos supertaurės turnyro finalą praėjusį savaitgalį pralaimėjusiam G. Orelikui – nesėkmė ir gimtinėje.

Puolėjas privalės išmokėti solidžią kompensaciją lietuviškai agentūrai „East Players“, kurios paslaugomis naudojosi praeityje.

Ginčas kilo dėl agentavimo mokesčio už trejų metų trukmės sutartį, kurią snaiperis buvo sudaręs su Vilniaus „Lietuvos rytu“.

Remiantis bylos medžiaga, per 2013-2014 metų sezoną sostinėje G. Orelikas uždirbo 110 tūkst. eurų, antrais metais gavo 135 tūkstančius, o paskutiniais kontrakto metais – 165 tūkst. eurų.

Standartiniai 10 proc. dydžio komisiniai nuo bendros sutarties vertės sudaro 41 tūkst. eurų. Būtent tokią sumą siekė prisiteisti „East Players“, nesulaukusi pinigų iš buvusio kliento.

Teisme G. Orelikas gynėsi, jog agentavimo mokestį turėjęs pervesti ne jis, o „Lietuvos ryto“ klubas, bet ieškovui pavyko įrodyti, kad komisiniai buvo įskaičiuoti į žaidėjo atlyginimą.

Tiek pirmos instancijos, tiek apeliacinis teismas ieškinį tenkino, tą patį konstatavo ir LAT. G. Orelikas turės sumokėti 41 tūkst. eurų ir 5 proc. metines palūkanas.

Primename, kad 2013-2016 metais „Lietuvos ryte“ rungtyniavęs 200 cm ūgio šiaulietis praėjusį sezoną praleido Bandirmos „Banvit“ (Turkija) gretose, o vasarą persikėlė į Italiją.

Prieš Europos krepšinio čempionatą G. Orelikas buvo įtrauktas į Lietuvos rinktinės kandidatų sąrašus, bet neatvyko į pasiruošimo stovyklą dėl sveikatos problemų.

Kartu su Venecijos klubu lietuvis pradėjo naują sezoną kova dėl supertaurės trofėjaus. Sekmadienį finale „Umana Reyer“ 77:82 nusileido Artūro Gudaičio ir Manto Kalniečio atstovaujamai Milano „AX Armani“ ekipai. G. Orelikas pelnė 4 taškus.

Pastaruoju metu Lietuvos krepšininkui atstovauja JAV agentūra „Wasserman Media Group“.

Gediminas Orelikas (viduryje)
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)