Prabėgus kiek daugiau nei dviems savaitėms po nesėkmingo Europos krepšinio čempionato, D. Adomaitis išskrido į JAV, kur savo akimis iš arti stebės vieno iš NBA Rytų konferencijos favoritų – „Celtics“ klubo virtuvę.

Kaip patvirtino Lietuvos krepšinio federacija, sprendimą pasistažuoti „Celtics“ klube D. Adomaitis priėmė pasitaręs su federacijos vadovais.

Stažuotę už Atlanto 43-ejų krepšinio specialistas gavo tarpininkaujant vienam iš jo asistentų Lietuvos rinktinėje Benui Matkevičiui, kuris „Celtics“ klube eina tarptautinio skauto pareigas.

Bostono komandoje, kuri praėjusį sezoną nužygiavo iki pat Rytų konferencijos finalo, šią vasarą įvyko nemažai permainų. Ekipą papildė NBA čempionas Kyrie Irvingas, atvykęs iš Klivlando „Cavaliers“. Savo ruožtu į „Cavs“ išvyko buvęs Bostono ekipos varikliukas Isaiah Thomasas.

Taip pat „keltai“ sudarė ilgalaikę sutartį su Gordonu Haywardu, atvykusiu iš Jutos „Jazz“.

Bostono komandą treniruoja vos keliais metais už D. Adomaitį jaunesnis specialistas, vienu perspektyviausių lygos trenerių laikomas 40-metis Bradas Stevensas.

Primename, kad jau lapkritį D. Adomaičiui ir vėl teks rikiuoti Lietuvos rinktinės gretas pasaulio čempionato atrankos varžybose. Lapkričio 23-ąją išvykoje lietuviai žais su Kosovu, lapkričio 26-ąją – namie su Lenkija.

Kokia bus Lietuvos rinktinės sudėtis, dėl užsitęsusio FIBA ir Eurolygos konflikto kol kas nėra aišku. Bent jau kol kas panašu, kad nacionalinei ekipai teks verstis be Eurolygoje žaidžiančių krepšininkų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (16)