„Neptūno“ vyriausiajam treneriui Kazyiui Maksvyčiui tai bus pirmas oficialus mačas po pertraukos stojus prie Klaipėdos komandos vairo.

Praėjusį ketvirtadienį klaipėdiečiai pirmąjį egzaminą išvykoje prieš „Šiaulius“ išlaikė - iškovojo pergalę 82:73.„Kaip tai nuteikia?“, – klubo interneto svetainė pasiteiravo K. Maksvyčio.

– Džiaugiamės pirmąja pergale. Visi žinome, kad pirmos rungtynės nėra lengvos, kadangi sezono pradžia, daug neaiškumų. Bet manau, kad iškovoti pergalę, ypač išvykoje, yra gerai. Šiek tiek neramina, kad dar nesame stipriausios sudėties, mūsų naujasis legionierius Malcolmas Ray Armsteadas turėtų jau šiandien pasirodyti Lietuvoje. Turime du traumuotus žaidėjus – Tomą Delininkaitį ir Mindaugą Kačiną. Nėra aišku, ar jie žais artimiausiose rungtynėse. Kalbant apie žaidėjų darbą, viskas gerai, tik šiek tiek neramina traumos.

– Pakalbėkime apie komandos sudėtį? Kokius lūkesčius, o gal iššūkius ji kelia?

Iššūkiai visada yra didžiausi, kadangi Klaipėda visada kovoja dėl aukščiausių vietų. Bet šiuo metu kaip tik norisi būti kuklesniems, paprasčiausiai eiti į kiekvienas rungtynes ir bandyti visose pasiekti pergalę. Pradėti nuo tokių paprastų dalykų: koncentruotis ir laimėti visas rungtynes, kuriose žaidžia

– Kokių staigmenų „Neptūnui“ gali paruošti Kėdainių „Nevėžis“?

– Žaidėme su šia komanda pasirengimo sezonui etape. Jie šiam sezonui pradėjo ruoštis labai anksti ir draugiškame turnyre demonstravo tikrai gerą sportinę formą. Manau, turime pakankamai ambicijų, kad pasiektume prieš juos revanšą, kadangi pasirengimo cikle pralaimėjome. Tai yra pavojinga komanda su geru treneriu, tačiau prie savų žiūrovų neturime jokių kitų minčių – tik iškovoti pergalę.

– Kaip jaučiatės po dviejų metų pertraukos grįžęs į Klaipėdą?

Jaučiuosi gerai, liko daug gerų prisiminimų, tų pačių kolegų klube. Liko ir keli žaidėjai, tad jaučiuosi grįžęs į vietą, kurioje patirta daug gražių pergalių. Nuo to laiko, kai palikau Klaipėdą, praėjo dveji metai, įgavau daugiau patirties. Teko stažuotis ir Amerikoje, ir dirbti Panevėžio „Lietkabelyje“, tad manau, kad grįžau dar labiau patyręs bei dar labiau motyvuotas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)