Serbijos krepšinio legendos A. Džordževičiaus teigimu, praleisti Europos pirmenybes vienam geriausių Senojo žemyno įžaidėjų nurodė jis pats.

„Tai buvo mano sprendimas. Dabar tai pirmą kartą pasakau viešai. Nenoriu slėptis už jo, tiesiog Milošas nebuvo pakankamai gerai pasiruošęs. Mes turime rūpintis savo žaidėjų sveikata, nes mums dar jų prireiks. Aš pats pasakiau jam praleisti čempionatą ir prisiimu atsakomybę. Jis sutiko ir buvo dėkingas. Mes supratome vienas kitą“, – Serbijos žiniasklaidai prisipažino A. Džorždevičius.

Nepaisant to, kad Europos čempionate Serbija vertėsi ne tik be M. Teodosičiaus, bet ir be grupės kitų savo žvaigždžių (Nikolos Jokičiaus, Nemanjos Bjelicos, Miroslavo Raduljicos, Marko Simonovičiaus, Nikolos Milutinovo, Nikolos Kaliničiaus), serbai vis tiek sugebėjo nužygiuoti iki finalo ir iškovoti sidabrą.

Nors finale nesulaikė Gorano Dragičiaus ir nusileido Slovėnijai, ne pačios pajėgiausios sudėties serbų rinktinei tai yra puikus pasiekimas. Anot A. Džordževičiaus, komandai pritrūko vieno iš išvardintų svarbių žaidėjų ir šiek tiek poilsio.

„Slovėnai turėjo papildomą poilsio dieną, o mes ne. Daugelis to nesupras, tačiau žaidėjams reikia laiko atsigauti tokiame įtemptame turnyre. Ir viena diena reiškia daug. Be to, jeigu mes būtume turėję bent jau S. Markovičių ar N. Kaliničių, istorija būtų šiek tiek kitokia“, – pažymėjo jis.

Šiame Europos čempionate nebuvo kovojama dėl jokių kelialapių į kitus turnyrus, o tai lėmė, kad turnyrą praleisti rizikavo ne viena pirmo ryškumo Europos krepšinio žvaigždė.

Pats 30-metis M. Teodosičius nuo šio sezono pamėgins pritapti NBA lygoje. Ilgametis Maskvos CSKA įžaidėjas vilkės „Clippers“ marškinėlius.

Iki A. Džorždevičiaus prisipažinimo buvo manoma, kad NBA klubas padarė nemenką įtaką sulaikydamas M. Teodosičių nuo žaidimo Europos pirmenybėse.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)