Nors tokią idėją palaiko elitinių Europos krepšinio šalių – Ispanijos, Graikijos, Italijos, Turkijos, Rusijos ir Vokietijos krepšinio federacijos, P. Motiejūnas įsitikinęs, kad Eurolyga nenusileis ir turnyro tvarkaraštis nebus keičiamas.

Tos derybos, ir kaip toliau elgiasi FIBA, yra absurdas. Nematau šansų, kad būtų galima nusileisti, ir kol kas nematau, kodėl būtų galima ir reikėtų nusileisti.
Paulius Motiejūnas

„Suplanuotas tvarkaraštis, rezervuotos visos arenos, užsakyti skrydžių bilietai, parduoti bilietai ir abonementai. Kaip galima įsivaizduoti apie pakeitimus, kai iki Eurolygos sezono liko nepilnas mėnesis, o iki atrankos – du mėnesiai“, – portalui „BasketNews.lt“ teigė P. Motiejūnas.

„Net neįsivaizduoju, kas turėtų atsitikti, jog tai būtų realu. Tvarkaraštis yra dėliojamas nuo sausio mėnesio. Pasakyti, jog galima pakeisti, yra labai paprasta, o kur ir kaip padėti... Savaitę anksčiau pradėti sezoną. Kaip pradėti sezoną anksčiau, jeigu ką tik baigėsi Europos čempionatas ir mes pradėjome dieną prieš. Tai reikėjo čempionato metu pradėti sezoną? Nesąmoningi tie visi pasiūlymai. Nėra ką kalbėti“, – griežtas buvo Kauno klubo vadovas.

Nors FIBA pasiūlytos korekcijos teoriškai leistų rinktinėms tikėtis Eurolygoje rungtyniaujančių krepšininkų pagalbos, anot P. Motiejūno, kuris priklauso Eurolygos patariamajai tarybai, sunku tikėtis, kad įvykiai galėtų pakrypti tokia linkme.

„Tos derybos, ir kaip toliau elgiasi FIBA, yra absurdas. Nematau šansų, kad būtų galima nusileisti, ir kol kas nematau, kodėl būtų galima ir reikėtų nusileisti“, – pabrėžė jis.

„Yra pagrindiniai klausimai, apie kuriuos reikėtų kalbėti, bet niekas apie juos nekalba: apie žaidėjų draudimą, apie kompensaciją, kad jie išvažiuoja… Ar matėte nors vieną apie tai parašytą straipsnį?“, – retoriškai klausė P. Motiejūnas.

Kol kas sunku prognozuoti, kaip baigsis įsisenėjęs FIBA ir Eurolygos konfliktas. Aišku tiek, kad „Žalgiris“ savo krepšininkų Eurolygos sezono metu Lietuvos rinktinei ir jos treneriui Dainiui Adomaičiui tikrai „neskolins“.

Pagal planą, pasaulio čempionato atranką Lietuvos rinktinė pradės lapkričio 23-ąją rungtynėmis su Kosovu išvykoje. Tą pačią dieną „Žalgiris“ savoje aikštėje Eurolygos rungtynėse priims Stambulo „Anadolu Efes“ krepšininkus.

Tuo metu šio penktadienio vakarą Londone „Žalgiris“ žais kontrolines rungtynes su Torūnės „Polski Cukier“ krepšininkais.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (18)