„Po 8 metų triūso, Ainaras Bagatskis pasitraukė iš Latvijos rinktinės trenerio posto“, – socialiniame tinkle „Twitter“ paskelbė latvių žurnalistas Andrejus Silinis.

2010 metų vasarį iš Kęstučio Kemzūros rankų Latvijos rinktinės vairą perėmęs A. Bagatskis su kiekvienais metais nacionalinę komandą atvesdavo vis iki aukštesnės pozicijos.

Buvęs krepšininkas su savo auklėtiniais 2011-ųjų Europos čempionate užėmė 21-ą vietą, 2013-aisiais – 11-ą, 2015-aisiais – 8-ą, o neseniai pasibaigusiose Senoje žemyno pirmenybėse finišavo net penktoje pozicijoje.

Tiesa, šį rudenį latvių lūkesčiai buvo kur kas didesni.

„Tiek aš, tiek komanda yra nusivylusi. Mes planavome čia nuveikti skambius darbus“, – po 97:103 pralaimėtos reto grožio dvikovos ketvirtfinalyje prieš būsimus čempionus slovėnus, Krepšinis.lt prisipažino specialistas.

Tokį žingsnį A. Bagatskio teko priimti dėl naujos FIBA tarptautinių varžybų sistemos – sezono metu atsiversiančiuose „languose“ jis negalėtų vadovauti ir nacionalinei komandai, ir klubui. Ilgai galvojęs treneris nusprendė pasirinkti klubinę karjerą.

Naujienos penktadienio popietę atskriejo ir iš Italijos. Šios šalies krepšinio federacija paskelbė, kad rinktinių direktoriaus pareigos patikėtos 70-mečiui Bogdanui Tanjevičiui.

Tuo metu prezidentas Giannis Petrucci paviešino federacijos biudžetą, kuris siekia net 37 mln. eurų.

„Nėra taip, kad turtingiausios komandos automatiškai laimi čempionatus. Viskas sukasi ne apie pinigus, o apie mentalitetą“, – pabrėžė italas.

Italijos rinktinė Europos čempionato kovas taip pat baigė ketvirtfinalyje, kai 67:83 nusileido būsimiems vicečempionams Serbijos krepšininkams.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)