Permainos. Naują sezoną abi komandos pradėjo gerokai pasikeitusios. Prie „Šiaulių“ vairo po 5 metų pertraukos vėl stojo Antanas Sireika, o „Neptūną“ treniruoti vėl ėmėsi Panevėžio „Lietkabelį“ palikęs Kazys Maksvytis. Aspkritai po praėjusio sezono šiauliečių ekipoje liko vos du žaidėjai – Donatas Sabeckis ir Rytis Pipiras, o „Neptūno“ gretas papildė veteranai Renaldas Seibutis ir Tomas Delininkaitis, sugrįžo Simas Galdikas, pasirašytos sutartys su Laimonu Kisieliumi, Edgaru Želioniu ir Juanu Palaciosu.

Iš vidurio. Būtent vienas iš „Neptūno“ naujokų R. Seibutis ir sukūrė įsimintiniausią mačo epizodą. Permainingo pirmojo kėlinio pabaiga buvo vainikuota taikliu gynėjo tritaškiu iš aikštės vidurio, išlyginusiu rezultatą (22:22).

Lūžis. Iniciatyvą „Neptūnas“ perėmė dar antrajame kėlinyje, kai po spurto 12:2 pirmą kartą rungtynėse įgijo dviženklę persvarą (31:29). Po pertraukos „Neptūnas“ su ugnimi nusprendė nežaisti ir saugia 10-15 taškų persvara pirmavo iki pat finalo sirenos.

Atsigavimas. Praėjusį sezoną Kauno „Žalgiryje“ lyg savo paties šešėlis atrodęs R. Seibutis „Neptūne“ nuo pirmųjų oficialių rungtynių ėmėsi lyderio vaidmens ir buvo pats rezultatyviausias žaidėjas. Vasarą pailsėjęs krepšininkas per 31 min. pelnė 17 taškų, pataikydamas 4 iš 8 dvitaškių, 3 iš 4 tritaškių. Taip pat jis atkovojo 3 kamuolius, atliko 3 rezultatyvius perdavimus, 3 kamuolius perėmė ir viso surinko 18 naudingumo balų. Praėjusį sezoną LKL R. Seibučio pelnomų taškų vidurkis siekė tik 6,1 per rungtynes.

Antras kartas. Pažymėtina, kad tai jau antras taiklus metimas iš aikštės vidurio per tris pirmąsias LKL sezono dienas. Antradienį iš pusės aikštės pataikė Utenos „Juventus“ naujokas Anthony Irelandas.

Klaidos. Šiauliečius šiose rungtynėse „pjovė“ klaidos. Aikštės šeimininkai kamuolį prarado 20 kartų, o svečiai iš Klaipėdos – tik 9 sykius. Vien Donatas Sabeckis ir Ignas Vaitkus kartu sudėjus suklydo daugiau sykių nei visa „Neptūno“ ekipa – atitinkamai 6 ir 4 kartus.

Rezultatyviausi žaidėjai

„Neptūnas“: Renaldas Seibutis 17, Edgaras Želionis 15 (3/4 trit.), Juanas Palaciosas 15 (8 atk. kam.), Mindaugas Girdžiūnas 12, Simas Galdikas 11, Arnas Butkevičius ir Laimonas Kisielius – po 6 taškus.

„Šiauliai“: Nicholas Zeisloftas 20 (4/8 trit.), Donatas Sabeckis 12, Ignas Vaitkus 11, Arminas Urbutis 8, Laurynas Birutis (7 atk. kam.) ir Evaldas Šaulys – po 6 taškus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (31)