Jau atslūgus emocijoms po Europos krepšinio čempionato, pradedu ruoštis klubinio krepšinio sezonui. Po truputį startuoja nacionaliniai čempionatai, o aš skirsiu dėmesį Eurolygai.

Turnyras, mano nuomone, dar labiau sustiprėjo, ir Kauno „Žalgirio“ laukia labai dideli iššūkiai.

Pamėginau sudaryti komandų reitingą nuo 16-os iki 1-os vietos, pagal jų vasaros darbus ir potencialą artėjančiame sezone. Šį kartą pristatau jums 9-16 vietų reitingą.

16. Bambergo „Brose“

Tikiu, kad vokiečiai gali būti konkurencingi, tačiau jų praradimai yra labai dideli ir drįstu abejoti, ar klubą papildę naujokai kompensuos netektis. Kitą tokio lygio krepšininką kaip Nicolo Melli ir surasti, ir įpirkti „Brose“ buvo tiesiog neįmanoma, o į NBA išvažiavo ir kitas pagrindinis aukštaūgis Danielis Theisas.

Sėkmingai atakoms dirigavęs latvis Janis Strelniekas irgi pasikėlė kainą bei išplaukė į platesnius vandenis. Ricky Hickmanas su Danieliu Hackettu turėtų suformuoti smagią porą perimetre, bet atrodo, kad komandai trūksta jėgos priekinėje linijoje. Akivaizdu, kad Andrea Trinchieri komplektavo sudėtį, su kuria galėtų žaisti greitą krepšinį.

15. Malagos „Unicaja“

Europos taurės laimėtojai ant popieriaus atrodo ganėtinai kukliai. Ispanai sustiprino priekinę liniją aukštaūgiais Giorgiu Šermadiniu bei Jamesu Augustine‘u, o daugiau ypatingai skambių pirkinių nebuvo. Lyderio vaidmuo turėtų atitekti serbui Nemanja Nedovičiui. Stipriai abejoju Joano Plazos treniruojamos komandos galimybėmis su esama sudėtimi toli nužengti Eurolygoje.

14. Belgrado „Crvena Zvezda“

Jau ne kartą esu nudegęs nurašydamas kovingą serbų komandą, todėl nebūčiau šokiruotas ir dabar, jeigu „Crvena Zvezda“ kabinsis į atkrintamųjų varžybų traukinį. Tačiau Stefano Jovičiaus, Marko Guduričiaus, Marko Simonovičiaus, Ognjeno Kuzmičiaus išvykimas po sėkmingo sezono labai keičia Serbijos klubo veidą.

Manau, kad klubas pasipildė tikrai aukšto lygio gynėjais: atakų dirigentu Tayloru Rochestie ir snaiperiu Jamesu Feldeinu. Bet pasigendu jėgos priekinėje linijoje. Daug vilčių siejama su veteranu Pero Antičiumi, bet sunku pasakyti, kiek dar parako turi makedonietis. Galbūt vėl atsiskleis jauni, mažiau žinomi Serbijos talentai.

13. Kauno „Žalgiris“

Šarūnas Jasikevičius yra visiškai teisus sakydamas, kad šio sezono „Žalgiris“ yra atletiškesnė komanda. Atletiškumo prideda centras Brandonas Daviesas ir Prancūzijos rinktinės krašto puolėjas Axelis Toupane‘as. Kauniečiai neblogai išsisuko praradę Luką Lekavičių, nes Dee Bostas atrodo panašaus stiliaus žaidėjas.

Savo žaidimo maniera ir Vasilje Micičius kiek primena Leo Westermanną, todėl galima sakyti, jog „Žalgiris“ išlaikė labai panašią komandos viziją. Vis tik realybė išlieka tokia pati kaip ir anksčiau – Lietuvos čempionai turi vieną kukliausių biudžetų Eurolygoje ir nebūtinai visi legionieriai pateisins lūkesčius. Nors ir žaidimas, ir rezultatai buvo geri praėjusį sezoną, nereikėtų skubėti kelti žalgiriečiams kosminių tikslų šiemet. Kaip jau sakiau, Eurolyga atrodo sustiprėjusi ir konkurencija bus dar aršesnė.

12. Milano „Emporio Armani“

Po nevykusio praėjusio sezono „dizaineriai“ subūrė visiškai naują kolektyvą. Visų pirma, komandos treniruoti sugrįžo Simone Pianigiani. Skambiausias pirkinys – Andrew Goudelockas. Amerikietis yra labai talentingas, tačiau turi problemą, kad dažnai pamiršta apie komandos draugus. Klubą papildė ir antrasis lietuvis Artūras Gudaitis.

Šiaip, šią vasarą į Milaną atvyko mažiau garsių pavardžių nei būdavo įprasta. Todėl galima daryti išvadą, kad klubas šiek tiek keičia savo filosofiją. Nemanau, kad iš naujo sukomplektuota komanda gali taikyti į pačias aukščiausias vietas. Patekimas į aštuntuką „Emporio Armani“ būtų labai solidus pasiekimas.

11. Maskvos srities „Chimki“

Po pertraukos į Eurolygą sugrįžtanti Rusijos komanda tikrai turi didelių ambicijų. Komandos žaidimas vėl suksis aplink Europos čempionate spindėjusį Aleksejų Švedą. Pakviestas specialistas iš Graikijos Giorgis Bartzokas garsėja stipriais principais ir labai griežta ranka, todėl tikėtina, kad sugebės motyvuoti ir tinginiauti linkusį rusą.

Kita vertus, graikas visiškai sudegė praėjusį sezoną treniruodamas „Barcelona“ ir už savo pasenusias krepšinio schemas sulaukdavo labai daug kritikos. Klubą papildė pajėgūs legionieriai. Turkijoje savęs neatradęs Jamesas Andersonas, iš to paties Stambulo į Rusiją sugrįžtantis Tyleris Honeycuttas ir keli kiti. Vis tik svarbiausias klausimas, ar suras bendrą kalbą Bartzokas ir Švedas. Jeigu taip, tuomet „Chimki“ gali sužaisti labai gerą sezoną.

10. Vitorijos „Baskonia“

Paskutiniais sezonais labai smagų krepšinį demonstravę baskai kartelę užsikėlė aukštai. Nors jų sudėtis neatrodo įspūdingai, o klubą kasmet vis palieka bent po vieną lyderį, „Baskonia“ vis tiek turi būti vertinama rimtai. Labai daug tikiuosi iš latvio Janio Timmos, kuris tobulėja kiekvieną sezoną ir bręsta NBA lygai.

Viena didžiausių intrigų – kaip vyriausiojo trenerio poste atrodys Pablo Prigioni. Puikią žaidėjo karjerą turėjęs argentinietis pasižymi itin aukštu krepšinio intelektu ir jo paskyrimas šiek tiek primena Šaro variantą Kaune.

9. Valensijos „Valencia Basket“

Ispanijos čempionams teko atsisveikinti su Pieru Oriola, kurį už milijoną eurų išpirko „Barcelona“, bet didžioji dalis čempioniško branduolio išliko. „Valencia“ žaidė bene smagiausią krepšinį Europoje praėjusį sezoną ir iš šios komandos nemažai tikiuosi Eurolygoje. Tai tikrai yra komanda, kuri turi žaisti čia, o ne Europos taurėje.

Bojanas Dubljevičius bus labai ryški žvaigždė Eurolygoje. Jeigu „oranžinių“ komandinis mechanizmas neužstrigs žaidžiant labiau įtemptu tvarkaraščiu, Valensijos komanda bus rimta pretendentė į atkrintamąsias varžybas. Silpnąja vieta atrodo suolas, komandai gali pritrūkti rotacijos. Juolab žinant, kad veteranai Rafa Martinezas ir Fernando San Emeterio nejaunėja.

Kitą savaitę (rugsėjo 25 d.) pasirodys antra šio reitingo dalis.

2018 Final Four Belgrade tickets to go on sale on Sept. 26 at noon. Buy yours at https://t.co/4B58uDz5YM #F4GLORY https://t.co/ozJQTKxf96 pic.twitter.com/NYUtmHXKXi
— EuroLeague (@EuroLeague) September 20, 2017

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (10)