Beveik visas rungtynes pirmavęs sostinės klubas Lietuvos krepšinio lygos (LKL) reguliarųjį sezoną pradėjo pergale namuose 102:90.

Per šimtą taškų pelniusių šeimininkų puolimas ir pasiūlytas tempas R. Grigui paliko įspūdį.

„Gera komanda, šiemet žymiai simpatiškesnė nei praėjusiame sezone. Buvo labai malonu su tokia žaisti ir kautis. Džiugu, kad Kauno „Žalgiris“ turės rimtesnį konkurentą. O mums patiems dar ilgai bus sunku „Lietuvos rytą“ įveikti Vilniuje. Buvome silpnesni, bet neleidome savęs žeminti, pasikovėme. Gal namie įkąsime“, – akistatą komentavo naujasis „Pieno žvaigždžių“ vairininkas.

Turėjo ką pasakyti treneris ir apie savo paties auklėtinius. Pirmiausia – skambiausiu tarpsezonio pirkiniu tapusį buvusį Rusijos rinktinės vidurio puolėją Aleksejų Žukanenką.

Nuo atsarginių suolo pakilęs 31-erių 206 cm ūgio naujokas, praeityje rungtyniavęs ne viename garsiame Rusijos klube, buvo nematomas: žaidė vos 7 min., nepataikė nė vieno metimo, neatkovojo nė vieno atšokusio kamuolio.

Koks vaidmuo numatomas veikiausiai anaiptol ne pigiausiam Pasvalio ekipos krepšininkui?

„Norėjome skirti labai svarbų, bet šiandien negalime to padaryti. Bandome jį įtraukti į žaidimą, atgaivinti, bet... Jei žinote Aleksejų, jis taip jau žaidžia, prie didelės spartos krepšinio jam sunku prisitaikyti. Tik paprastai jis geriau pataiko nei šiandien“, – apie A. Žukanenką atsiliepė R. Grigas.

Nematomas buvo ir kitas naujas komandos legionierius – amerikietis Seanas Hillas. Bet ne dėl savo kaltės – treneris gynėjo taip ir neišleido į aikštę.

R. Grigas atviravo, jog šio naujoko ateitis klube – miglota.

„Jis – geras vaikinas, bet praėjęs prastą taktikos mokyklą. Turime panašų lietuvį (Tomą Galecką – Krepšinis.lt), kuris šiuo metu žaidžia geriau, todėl verčiau jau leisiu jį, o ne amerikietį“, – sakė specialistas.

Jis neslėpė, kad net prasidėjus sezonui ekipos sudėtyje gali įvykti permainų.

„Visi klubai smarkiai stiprinasi. Niekas nenori būti ryškiu autsaideriu, todėl ir mes nestovime vietoje – visko dar gali būti. Bet kol kas vyksta žvalgyba“, – teigė treneris, tarpsezoniu pakeitęs Ramūną Cvirką.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (19)