Abu klubai sezoną pasitiko kaip reikiant supurtyti permainų. „Lietuvos ryte“ pasikeitė ne tik vadovai ir valdybos nariai, bet ir iš praėjusių metų komandos liko vos 4 žaidėjai. Tuo metu pasvaliečiai išsaugojo dar vienu krepšininku mažiau.

„Pieno žvaigždžių“ ekipą šiame sezone treniruoja po trejų metų pertraukos Rimantas Grigas, o jos marškinėlius vilki ir Europos čempionate Ukrainos garbę gynęs Viačeslavas Bobrovas.

Tačiau jiems nepavyko pakeisti sostinės klubo istorijos metraščių – vilniečiai dar nė vieno sezono nepradėjo kluptelėjimu.

Ir savo jėgą R. Kurtinaičio kariauna ėmė įrodinėti jau pirmame kėlinyje: iš pradžių fantastišką taškų šou surengė naujasis vidurio puolėjas Robertas Carteris, pelnęs visus 14 pirmųjų komandos taškų, bet ir jam atsisėdus ant suolo buvo kam žibėti puolime. Po 10 minučių ekipas jau skyrė dviženklis pranašumas – 27:17.

Antrame ketvirtyje pasvaliečiai buvo priartėję vos vieno tolimo metimo atstumu, tačiau „Lietuvos rytas“ atlaikė šturmą ir po pertraukos susikrovė solidžią persvarą – Roko Giedraičio tritaškis leido komandai pirmauti 77:60. Visgi per paskutines dvi trečiojo kėlinio minutes „Pieno žvaigždės“ surengė mini spurtą pelnydamos šešiais taškais daugiau už šeimininkus ir vis dar išlaikė intrigą – 79:68.

Bet R. Kurtinaičio pastabos iškart virto dominuojančiu vilniečių žaidimu, nubraukusiu paskutines svečių viltis sukurti sensaciją. Susikrautos 18 taškų persvaros „Lietuvos rytas“ neiššvaistė, be to, jau pirmose sezono rungtynėse perkopė 100 taškų ribą – 102:90.

„Lietuvos rytas“: Robertas Carteris 26, Martynas Echodas 17, Rokas Giedraitis 15, Travisas Petersonas 11, Benas Madgenas 10, Christopheris Krameris 9 taškai.

„Pieno žvaigždės“: Nikita Balašovas 16, Ryanas Harrow 14, Steponas Babrauskas 13, Artūras Ausėjus ir Viačeslavas Bobrovas po 12, Tomas Lekūnas 10 taškų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (43)