Naudingiausiu čempionato žaidėju (MVP) išrinktam 31-erių slovėnui specialų simbolinį suvenyrą nusprendė įteikti legendinio kroato Draženo Petrovičiaus mama Biserka.

Moteris Slovėnijos krepšininkui padovanojo autoavarijoje tragiškai žuvusio savo sūnaus marškinėlius su Naujojo Džersio „Nets“ komandos atributika.

Prieš televizijos kameras gavęs šią dovaną G. Dragičius sunkiai tramdė ašaras.

„Tai viena iš gražiausių dovanų, kokias aš esu gavęs per visą savo gyvenimą. Draženas buvo mano idealas. Mes visi žinome, ką jis padarė Jugoslavijos ir Kroatijos krepšiniui, visam krepšinio pasauliui. Man yra didžiulė garbė vilkėti 3 numeriu pažymėtus marškinėlius“, – emocingai kalbėjo pirmą kartą istorijoje su Slovėnijos rinktine čempionu tapęs G. Dragičius.

3 numeriu pažymėtus marškinėlius G. Dragičius vilkėjo Slovėnijos rinktinėje, tokiu numeriu „Nets“ komandoje žaidė ir D. Petrovičius.

D. Petrovičius autokatastrofoje žuvo 1993-ųjų vasarą, būdamas 28-erių.

Vienu geriausių visų laikų Europos krepšininkų laikomas kroatas 1989-aisiais taip pat buvo išrinktas Senojo žemyno pirmenybių MVP. Tais metais jis tapo Europos čempionu su tuometinės Jugoslavijos rinktine.

Per savo karjerą D. Petrovičius gynė ir Jugoslavijos, ir Kroatijos rinktinių garbę, po sėkmingo žaidimo Europos klubuose 1989-aisiais jis persikėlė į NBA, kur žaidė Portlando „Trail Blazers“ ir „Nets“ komandose.

G. Dragičius šiuo metu atstovauja Majamio „Heat“ klubui. NBA jis vilki 7 numeriu pažymėtus marškinėlius.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (15)