Didelė sparta ir dar didesnis rezultatyvumas – LKL pirmenybės prasidėjo puolimo švente Panevėžyje.

Intrigos taip pat netrūko iki paskutinių keleto minučių, kuomet svečių viltys išsigelbėti ir startuoti pergale prieš vicečempionus galutinai išblėso.

„Abi komandos žaidė be gynybos, daugiau dėmesio skirdamos puolimui, o ne savo krepšio apsaugai. Tik „Lietkabelis“ mus labiau nubaudė už blogus sprendimus. Dėl pastangų priekaištų neturiu: tikrai nesame skystablauzdžiai, neišsigandome Panevėžio sirgalių. Reikia tik truputį geriau gintis“, – dvikovą komentavo G. Petrauskas.

Naujame klube oficialiose varžybose antradienį taip pat debiutavęs „Lietkabelio“ vairininkas Artūras Štalbergas buvo nuosaikesnis.

„Negaliu sakyti, kad neveikė komandinė gynyba. Tiesiog pirmoje rungtynių dalyje neapsigynėme vienas prieš vieną. Per pertrauką paprašiau žaidėjų į tai atkreipti dėmesį ir vėliau didelių problemų jau nebuvo. Na taip, o gal ir Europos krepšinio čempionato kai kas per daug žiūrėjo“, – Krepšinis.lt pasufleruotai minčiai pritarė latvis.

Sekmadienį Stambule (Turkija) pasibaigusiose žemyno pirmenybėse panašiais taškų fejerverkais tryško ne tik pirmą kartą čempionais tapę slovėnai, bet ir A. Štalbergo tautiečiai.

Tarp pastarųjų buvo „Lietkabelio“ naujokas Žanis Peineris, o aštuntfinalyje iškritusiai Lietuvos rinktinei atstovavo kitas panevėžiečių vasaros pirkinys Adas Juškevičius.

Pastarasis tvirtino greitai persiorientavęs nuo rinktinių varžybų prie LKL.

„Nebuvo sunku, greitai nuvijau visas mintis į šoną. Tiesiog žinau, kad nėra prasmės per daug mąstyti apie praeitį“, – patikino gynėjas.

Tiek jis, tiek Ž. Peineris mače su „Juventus“ įrodė esantys geros sportinės formos: pirmasis pelnė 13, antrasis – 14 taškų. Tiesa, A. Štalbergas neslėpė Europos čempionato dalyvių pasirodymą ginantis vertinantis kur kas prasčiau.

Tai pripažino ir A. Juškevičius.

„Esame patenkinti rezultatu, bet žaidėme nekaip, buvo daug bėdų gynyboje. Esame solidesnė komanda nei šiandien parodėme. Kaip ten bebūtų, esu nustebęs ir džiaugiuosi, kad Lietuvoje atsirado dar vienas pajėgus klubas, kuris auga kiekvieną dieną“, – praėjusio sezono LKL išsišokėliams nesustoti linkėjo iš „Zaragoza“ (Ispanija) ekipos į tėvynę grįžęs 28-erių krepšininkas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)