Permainos. Lyginant su praėjusiu sezonu, „Juventus“ gretose liko tik vienas krepšininkas – nuo atsarginių suolo pakilęs Dovis Bičkauskis. LKL vicečempiono „Lietkabelio“ starto penkete pasirodė du naujokai – latvis Žanis Peineris ir Simas Jasaitis. Nuo atsarginių suolo vėliau pakilo Adas Juškevičius ir amerikietis Williamas Gary Taltonas. Abiems komandoms vadovavo nauji treneriai. „Lietkabeliui“ – latvis Artūras Štalbergas, „Juventus“ – Gediminas Petrauskas.

Iš vidurio. Pirmoje mačo pusėje pirmaujanti komanda nuolat keitėsi, o baigiantis antrajam kėliniui
efektingą metimą iš aikštės vidurio pataikė vienas iš „Juventus“ naujokų Anthony Irelandas, taip sugrąžindamas persvarą svečiams – 44:45.

Lūžis. Iniciatyvą „Lietkabeliui“ perimti pavyko ketvirtajame kėlinyje. Po Lorenzo Williamso tritaškio ir Ado Juškevičiaus baudų panevėžiečiai pirmą kartą įgijo dviženklę persvarą (75:64), kurią „Juventus“ apkarpė, tačiau likviduoti neįstengė.

Veteranas. 37-erių metų Kšištofas Lavrinovičius, kaip ir pernai, vėl buvo tikras „Lietkabelio“ atakų lyderis. Aukštaūgis per 25 minutes pelnė 19 taškų (5/5 dvit., 2/3 trit., 3/4 baud.), atkovojo 7 kamuolius ir atliko 3 rezultatyvius perdavimus.

Legionieriai. Iš viso šiose rungtynėse aikštėje pasirodė 7 legionieriai (3 – „Lietkabelio“, 4 – „Juventus“ gretose). Rezultatyviausiai iš jų žaidė minėtasis metimo iš vidurio autorius A. Irelandas, pelnęs 15 taškų, realizavęs 3 iš 7 dvitaškių, 3 iš 6 tritaškių, prametęs vienintelę baudą, atlikęs 5 rezultatyvius perdavimus ir atkovojęs 7 atšokusius kamuolius.

Tvarkaraštis. Kitas rungtynes abi komandos žais rugsėjo 23 d., šeštadienį. „Lietkabelis“ išvykoje susirems su Alytaus „Dzūkija“, o „Juventus“ namie priims Vilniaus „Lietuvos rytą“.

Rezultatyviausi žaidėjai

„Lietkabelis“: Kšištofas Lavrinovičius 19, Donatas Tarolis 16 (7 atk. kam.), Žanis Peineris 14, Adas Juškevičius 13 (5 rez. perd.), Vaidas Čepukaitis 10, Lorenzo Williamsas 7 (7 rez. perd.) taškai.

„Juventus“: Arvydas Šikšnius 16 (5/5 dvit.), Anthony Irelandas 15, Mindaugas Kupšas 9, Laronas Dendy 8 taškai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (19)