Alytaus „Dzūkija“

Prieš pat sezono pradžią komandą dėl šeiminių priežasčių paliko griežta ranka ne vienus metus ją valdęs treneris Andrejus Urlepas. Strategas propagavo klampų gynybinį krepšinį, o daugelis „Dzūkijos“ pergalių buvo pasiekiamos būtent kietos gynybos dėka. Netekus reiklaus ir griežto stratego, komandos vadovybei reikės surasti žmogų, kuris bent iš dalies kompensuotų šio specialisto išvykimą.

Dzūkams pavyko išsaugoti vienus praėjusio sezono lyderių ispaną Alejandro Hernandezą ir rusą Anatolijų Kaširovą bei pasipildyti keliais naujokais, iš kurių kol kas geriausią įspūdį palieka Katinas Thomas Reinhardtas.

Amerikietis šiais metais baigė „Marquette“ universitetą ir NCAA lygoje vidutiniškai pelnydavo po 10,1 taško, atkovodavo po 2,7 kamuolio bei atlikdavo po 2,1 rezultatyvaus perdavimo. 198 cm lengvasis krašto puolėjas pasižymi puikiais snaiperio sugebėjimais, todėl turėtų praplėsti Alytaus komandos puolimą, kuris praėjusį sezoną buvo vienas iš prasčiausių visoje lygoje.

Didžiausia netektis: Julius Kazakauskas. 196 cm ūgio puolėjas praėjusį sezoną buvo geriausiai dėl kamuolių kovojantis žaidėjas LKL lygoje (vid. 7,8 atkovoto kamuolio per rungtynes). J. Kazakauską galima buvo vadinti „Dzūkijos“ emociniu lyderiu. Savo kovingumu ir užsivedimu krepšininkas ne kartą komandą vedė į pergales.

Gynėjai: Alejandro Hernandes, Dominykas Domarkas, Paulius Danisevičius, Gediminas Navickas.

Puolėjai: Katinas Thomas Reinhardtas, Mindaugas Sušinskas, Domagojus Samacas, Paulius Petrilevičius.

Vidurio puolėjai: Anatolijus Kaširovas, Andrejus Šelekovas, Gediminas Žalalis.

Treneris:

Prognozuojama vieta reguliariajame sezone: 9

Kauno „Žalgiris“

Paulius Jankūnas

Septintąjį čempionų titulą iš eilės laimėjusi laikinosios sostinės komanda šią vasarą turėjo ypatingai daug darbo vasaros žaidėjų rinkoje. Savo akcijas gerokai pakėlę Brockas Motumas, Leo Westermanas, Lukas Lekavičius ir Augusto Lima paliko komandą ir persikėlė į turtingesnius Europos klubus. Juos pakeitė daug potencialo turintis ir savo vertę taip pat sieksiantis pasikelti naujokų būrys.

Naujasis „Žalgirio“ įžaidėjas Vasilije Micičius, atstovaudamas Serbijos rinktinei, šių metų Europos čempionate pasipuošė sidabro medaliu. Serbas prieš tai rungtyniavo Bursos „Tofas“ ekipoje ir Turkijos čempionate pelnydavo po 13,2 taško, atkovodavo po 2,6 kamuolio ir atlikdavo po 3,9 rezultatyvaus perdavimo per rungtynes.

Kitas komandos naujokas Axelis Toupane'as taip pat žaidė šių metų Europos čempionate – gynė Prancūzijos nacionalinės komandos garbę. Krepšininkas atvyksta iš NBA G lygos, kurioje atstovaudamas „Raptors 905“ komandai per rungtynes pelnydavo po 16,1 taško, atkovodavo po 4,1 kamuolio ir atlikdavo po 3,6 rezultatyvaus perdavimo.

Įdomu bus stebėti ir kitus naujokus – patyrusį amerikietį įžaidėją Dee Boostą, ir du jo tėvynainius – įspūdingu šuoliu garsėjantį Aaroną White'ą ir po krepšiu savo meistriškumą įrodyti mėginsiantį Brandoną Daviesą.

Neabejotina, kad žalgiriečiai ir toliau išlieka pagrindiniais pretendentais tiek laimėti LKL reguliarųjį sezoną, tiek triumfuoti finale.

Didžiausia netektis: Lukas Lekavičius. „Žalgirio“ mokyklą praėjęs šilutiškis praėjusį sezoną tapo vienu iš pagrindinių komandos žaidėjų, kylančių nuo suolo. Su kiekvienu sezonu tobulėjantis krepšininkas neabejotinai šį sezoną būtų tapęs dar svarbesne figūra „Žalgirio“ žaidime. Galima pasidžiaugti, kad į Atėnų „Panathinaikos“ persikėlęs buvęs žalgirietis, išsigydęs traumą, bent per Eurolygos rungtynes dar tikrai sugrįš į Kauną.

Gynėjai: Vasilije Micičius, Dee Bostas, Kevinas Pangosas, Paulius Valinskas, Artūras Milaknis.

Puolėjai: Edgaras Ulanovas, Axelis Toupane'as, Paulius Jankūnas, Aaronas White'as, Gytis Masiulis.

Vidurio puolėjai: Brandonas Daviesas, Antanas Kavaliauskas, Martynas Sajus.

Treneris: Šarūnas Jasikevičius.

Prognozuojama vieta reguliariajame sezone: 1

Kėdainių „Nevėžis“

Ramūnas Cvirka

Kėdainiečių gretose liko tik 2 praėjusį sezoną komandoje rungtyniavę krepšininkai – Vaidotas Volkus ir Antanas Bertašius. Visą sudėtį atnaujinusi ekipa šį sezoną rungtyniaus ne tik LKL, bet ir FIBA Europos taurėje.

Vienas iš ryškiausių komandą papildžiusių krepšininkų – Valerijus Lichodejus. Visą savo karjerą gimtinėje žaidęs V. Lichodėjus turi ir Eurolygos patirties, o praėjusį sezoną atstovavo Maskvos srities „Chimki“ komandai. Geriausias sezonas rusui buvo 2013–2014 metais, kai rungtyniaudamas Krasnodaro „Lokomotiv“ ekipoje Eurolygoje rungtynėse vidutiniškai pelnydavo po 5,9 taško ir atkovodavo po 2 kamuolius.

Didžiausia netektis: Tonis Prostranas. Kroatas praėjusį sezoną lygoje buvo ne tik lyderis pagal atliekamus rezultatyvius perdavimus (vid. 6,9), bet ir vienas pagrindinių komandos ginklų puolime (vid. 11 taškų per rungtynes).

Gynėjai: Malcolmas Grantas, Rytis Juknevičius, Mauro Velječičius, Jamesas Woodartas, Justas Tamulis.

Puolėjai: Gintautas Matulis, Robertas Stumbris, Valerijus Lichodėjus, Vaidotas Volkus, Gabrielius Maldūnas.

Vidurio puolėjai: Antanas Bertašius, Vladislavas Koreniukas.

Treneris: Ramūnas Cvirka.

Prognozuojama vieta reguliariajame sezone: 8

Klaipėdos „Neptūnas“

Mindaugas Girdžiūnas

4-ąją vietą praėjusį sezoną užėmusi uostamiesčio ekipa šiais metais pasiruošusi sugrįžti į prizininkų trejetą, o jos veiksmams greta aikštės diriguos Dainių Adomaitį pakeitęs treneris Kazys Maksvytis. Klaipėdiečius sustiprino gerai žinomi Lietuvos krepšininkai, tačiau „Neptūnui“ kol kas labai trūksta dar vieno įžaidėjo, kuris žaidybinį laiką galėtų dalintis su Mindaugu Girdžiūnu.

Vietiniai krepšininkai turėtų tapti pagrindiniais komandos vedliais į pergales, tačiau nereikėtų pamiršti visiems Lietuvos krepšinio sirgaliams gerai pažįstamo Juano Palacioso, kuris 2013-2014 m. sezone atstovavo Vilniaus „Lietuvos Ryto“ komandai ir tais metais LKL lygoje buvo sunkiai sustabdomas.

Didžiausia netektis: Martynas Mažeika. Ilgus metus komandai atstovavęs jos kapitonas jau buvo spėjęs tapti Klaipėdos „Neptūno“ simboliu. Praėjusį sezoną įvairių užsienio komandų pasiūlymų sulaukęs, tačiau uostamiesčio nepalikęs M. Mažeika šį sezoną nusprendė atsisveikinti ir persikėlė į Talino „Kalev“ ekipą.

Gynėjai: Mindaugas Girdžiūnas, Laurynas Beliauskas, Tomas Delininkaitis, Renaldas Seibutis

Puolėjai: Arnas Butkevičius, Laimonas Kisielius, Mindaugas Kačinas, Edgaras Želionis.

Vidurio puolėjai: Juanas Palaciosas, Simas Galdikas, Matas Jucikas.

Treneris: Kazys Maskvytis.

Prognozuojama vieta reguliariajame sezone: 4

Panevėžio „Lietkabelis“

Kšištofas Lavrinovičius

Praėjusį sezoną pirmą kartą sidabro medaliais pasidabinę panevėžiečiai nesiruošia mažinti apsukų ir šiais metais. Išvykusius lyderius pakeitė ne ką prastesni krepšininkai, o dėl vieno iš jų tiek komandos vadovybė, tiek sirgaliai džiaugiasi ypatingai.

Šią vasarą Lietuvos rinktinei atstovavęs Adas Juškevičius Europos čempionate nebuvo tik statistas. Nacionalinei ekipai „Eurobasket 2017“ turnyras nesusiklostė, tačiau paties Ado asmeninė statistika buvo puiki. Ne vieneriose rungtynėse savo tritaškiais kaunietis varė varžovus į neviltį, o sirgaliai krepšininkui jau spėjo priklijuoti „paskutinių sekundžių metimų“ specialisto etiketę.

Ne ką mažiau įdomu bus stebėti ir buvusio nacionalinės rinktinės nario Simo Jasaičio žaidimą. Iš Italijos sugrįžtantis krepšininkas pastaruosius sezonus užsienyje neblizgėjo, tačiau Lietuvoje Simas turės visus šansus dar kartą priminti apie save.

Komandą papildė ir su Latvijos rinktine Europos čempionate sėkmingai pasirodęs latvis Žanis Peineris, kuris naująjį „Lietkabelio“ strategą turėtų suprasti iš pusės žodžio. Panevėžiečiams šį sezoną diriguos būtent Latvijos krepšinio specialistas Artūras Štalbergas.

Didžiausia netektis: Benas Madgenas. Australas buvo vienas svarbiausių sidabrinio „Lietkabelio“ pergalių garantų. Taikliarankis šį sezoną gins sostinės komandos spalvas, o pasiruošimo metu jau spėjo įrodyti, kad ir „Lietuvos ryte“ jo vaidmuo bus svarbus.

Gynėjai: Lorenzo Williamsas, Adas Juškevičius, Lukas Aukštikalnis, Gintaras Leonavičius.

Puolėjai: Žanis Peineris, Simas Jasaitis, Donatas Tarolis, Žygimantas Skučas, Kšištofas Lavrinovičius.

Vidurio puolėjai: Darjušas Lavrinovičius, Vaidas Čepukaitis.

Treneris: Artūras Štalbergas.

Prognozuojama vieta reguliariajame sezone: 3

Pasvalio „Pieno žvaigždės“

"Neptūnas" - "Pieno žvaigždės"

Dar viena komanda, kuri savo sudėtį pakeitė iš esmės. 8 nauji veidai ir tik 3 senbuviai. Pasvalyje liko kapitonas Steponas Babrauskas, kurio vaidmuo ir vėl turėtų būti svarbus ne tik aikštelėje, bet ir už jos ribų.

Labiausiai iš komandą papildžiusių naujokų intriguoja Ryano Harrow pavardė. Amerikietis praėjusį sezoną baigė Lenkijoje, kur atstovavo Rodamo „Rosa“ ekipai. Iš aukščiausios Italijos lygos į Lenkiją persikėlęs gynėjas iškart tapo komandos lyderiu ir per sužaistas 16 rungtynių pelnydavo po 15 taškų, atkovodavo po 3 kamuolius ir atlikdavo po 4,3 rezultatyvaus perdavimo.

Įdomu bus stebėti ir Rusijos aukštaūgių – Nikitos Balašovo ir Aleksejaus Žukanenkos – duetą.

Komandos vairą po praėjusio sezono iš Ramūno Cvirkos perėmė Rimantas Grigas.

Didžiausia netektis: Derrickas Low. Iš saulėtųjų Havajų kilęs įžaidėjas buvo labai mėgiamas komandos sirgalių ir nors praėjusį sezoną krepšininkas ne visada demonstravo geriausią sportinę formą, tačiau jo patirtis ir autoritetas buvo svarbūs veiksniai komandos rezultatams.

Gynėjai: Tomas Galeckas, Seanas Hillas, Ryanas Hallow, Artūras Ausejis.

Puolėjai: Ignas Fiodorovas, Tomas Lekūnas, Julius Kazakauskas, Viačeslavas Bobrovas.

Vidurio puolėjai: Nikita Balašovas, Aleksejus Žukanenka.

Treneris: Rimantas Grigas.

Prognozuojama vieta: 7

Prienų – Birštono „Vytautas“

Virginijaus Šeškaus treniruojamai komandai tarpsezoniu teko atsisveikinti praktiškai su visais komandos lyderiais. Juos pakeitė vos keletas naujokų, todėl galima sakyti, kad kol kas „Vytauto“ vadovybė dar nebaigė paieškų.

Naujame sezone nauji iššūkiai laukia ir paties V. Šeškaus, nes komandą pirmą kartą istorijoje papildė amerikietis. Bradas Tinsley tapo naujuoju pagrindiniu „Vytauto“ atakų organizatoriumi. Žinant kiek daug komandos žaidimas priklauso nuo įžaidėjo, reikia tikėtis, kad nuo paskutinio sezono treniruojant „Lietuvos Rytą“ V. Šeškus anglų kalbos žinios gerokai patobulino.

Didžiausia netektis: Tomas Delininkaitis. Nors su komanda atsisveikino daug svarbių žaidėjų, tačiau būtent Tomo išvykimas į Klaipėdos „Neptūną“ yra skaudžiausia netektis. Klaipėdietis praėjusį sezone buvo rezultatyviausias (vid. 13,8 taško) ir daugiausiai rezultatyvių perdavimų (vid. 3,4) atliekantis komandos žaidėjas.

Gynėjai: Paulius Ivanauskas, Bradas Tinsley, Tomas Dimša, Darius Gvezdauskas.

Puolėjai: Martynas Linkevičius, Justas Sinica, Karlis Apsitis, Regimantas Miniotas, Tadas Klimavičius.

Vidurio puolėjai: Egidijus Dimša, Ovidijus Galdikas.

Treneris: Virginijus Šeškus.

Prognozuojama vieta reguliariajame sezone: 6

Šiaulių „Šiauliai“

Antanas Sireika

Jauna ir pergalių ištroškusi komanda. Taip galima būtų pavadinti naujai suburtą „Šiaulių“ sudėtį. Vos keletas žaidėjų yra vyresni nei 24-eri metai ir būtent jie turėtų tapti komandos lyderiais bei mokytojais jauniesiems krepšininkams.

Į ekipą sugrįžta legendinis Lietuvos ir Šiaulių klubo treneris Antanas Sireika. Su aukštaūgiais Arminu Urbučiu ir Vytautu Šarakausku strategas yra pasiruošęs jauną ir ambicingą komandą vesti pergalių keliu, tačiau galima prognozuoti, kad tai ateities komanda ir skambių pergalių dar teks palaukti.

Didžiausia netektis: Martynas Echodas. Neabejotinu lyderiu buvęs kaunietis šią vasarą Europos jaunimo U-20 čempionate dominavo prieš savo bendraamžius ir vidutiniškai pelnė po 17,1 taško, atkovodavo po 8,9 kamuolio bei atlikdavo po 2,3 rezultatyvaus perdavimo per rungtynes. Naujoji M. Echodo karjeros stotelė – Vilniaus „Lietuvos rytas“.

Gynėjai: Tautvydas Kliučynikas, Teyvonas Myersas, Nickas Zeisloftas, Donatas Sabeckis, Evaldas Šaulys, Omaras Prewittas.

Puolėjai: Ignas Vaitkus, Mantvydas Žukauskas, Giedrius Stankevičius, Rytis Pipiras, Arminas Urbutis.

Vidurio puolėjai: Vytautas Šarakauskas, Šarūnas Beniušis, Laurynas Birutis.

Treneris: Antanas Sireika.

Prognozuojama vieta reguliariajame sezone: 10

Utenos „Juventus“

Gediminas Petrauskas

Uteniškiai, kaip ir praėjusį, taip ir šį sezoną bus pasirengę pridaryti bėdų turnyrinės lentelės viršuje esančioms komandoms, tačiau į prizininkų vietas pretenduoti bus nelengva. Šiais metais Utenos ekipoje pagrindinės žaidimo gijos turėtų priklausyti legionierių desantui.

Vos 178 cm ūgio Anthony Irelandas pastaruosius du sezonus rungtyniavo Lenkijoje ir buvo vienas geriausių žaidėjų visoje lygose. Sopoto „Trefl“ klubo garbę gynęs amerikietis pelnydavo net po 17 4 taško, atkovodavo po 2,9 kamuolio ir atlikdavo po 2,9 rezultatyvaus perdavimo per rungtynes.

Komandą treniruos A. Sireiką pakeitęs Gediminas Petrauskas.

Didžiausia netektis: Vaidas Čepukaitis. Buvęs pagrindinis uteniškių vidurio puolėjas persikėlė į „Lietkabelio“ ekipą. Net ir neturėdamas išskirtinių fizinių duomenų, V. Čepukaitis puikiai kovodavo po krepšiu, blokuodavo metimus, o po sužaisto derinio „du prieš du“ Utenos publiką pamalonindavo galingais dėjimais į krepšį.

Gynėjai: Anthony Irelandas, Dovis Bičkauskas, Jonas Zakas, Ugnius Nikitinas, Laurynas Samėnas.

Puolėjai: Simas Buterlevičius, Arvydas Šikšnius, Jonte Flowersas, Karolis Gusčikas, Carlas Lindbomas.

Vidurio puolėjai: Laronas Dendy, Mindaugas Kupšas.

Treneris: Gediminas Petrauskas.

Prognozuojama vieta reguliariajame sezone: 5

Vilniaus „Lietuvos rytas“

Vilniaus "Lietuvos rytas"

Į verslininko Antano Guogos rankas patekęs sostinės klubas bandys atversti naują lapą istorijoje. Į LKL viršūnę jau senai neužkopiantis „Lietuvos rytas“ šį tarpsezonį neteko viso komandos branduolio, todėl Rimas Kurtinaitis ir komandos vadovybė turėjo darbingą vasarą.

Vienas svarbiausių Vilniaus ekipos pirkinių – Chrisas Krameris. Fiziškai tvirtai sudėtas įžaidėjas yra puikus kuriančio krepšininko pavyzdys. Ch. Krameris ne tik puikiai skirsto kamuolius komandos draugams, tačiau turi „uoslę“ atšokusiems kamuoliams, kas gynėjams nėra įprasta.

Praėjusį sezoną aukščiausioje Vokietijos lygoje rungtyniavęs amerikietis rinkdavo po 10,3 taško, atkovodavo po 5,6 kamuolio ir atlikdavo po 6,5 rezultatyvaus perdavimo.

Naujokų yra ir daugiau – tai amerikiečiai Travisas Petersonas, Robertas Carteris ir Marcas Carteris, iš Šiaulių atvykęs perspektyvusis Martynas Echodas, Panevėžį palikę australas B. Madgenas ir Mindaugas Lukauskis. Greičiausiai komandą sustiprins ir iš NBA Plėtojimosi G lygos atvykstantis vidurio puolėjas Egidijus Mockevičius.

Didžiausia netektis: Artūras Gudaitis. Vos grįžęs iš Europos krepšinio čempionato A.Gudaitis pasirinko Milano „AX Armani“ ekipą, o jo išvykimui sostinės komandos vadovai vis dėlto „uždegė žalią šviesą“. Prieš Artūrui išvykstant, „Lietuvos rytas“ ieškojo atsarginio vidurio puolėjo, tačiau dabar komanda sezoną pradės neturėdama nė vieno tikro šios pozicijos žaidėjo.

Gynėjai: Chrisas Krameris, Margiris Normantas, Marcas Carteris, Jimmy Baronas, Benas Madgenas.

Puolėjai: Rokas Giedraitis, Mindaugas Lukauskis, Artūras Jomantas, Martynas Echodas, Travisas Petersonas.

Vidurio puolėjai: Robertas Carteris, Martynas Echodas, Egidijus Mockevičius

Treneris: Rimas Kurtinaitis.

Prognozuojama vieta reguliariajame sezone: 2

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (19)