Klubai dar nebaigė galutinės komplektacijos darbų ir tai galės atlikti iki rugsėjo 29-os dienos. Kol kas legionieres įregistravo tik du kolektyviai. Dvi amerikietes savo gretose turi Lietuvos čempionė Marijampolės „Sūduva“, o viena JAV krepšininkė žais Ukmergės „Vilkmergėje“.

Dauguma ekipų savo sudėtis formuoja iš vietos ir to miesto krepšininkių, o šalia gabaus jaunimo petys į petį kausis ir patyrusios žaidėjos. Krepšinio gerbėjai galės stebėti ilgaamžių 38-erių metų Ritos Milieškienės („Sūduva“), 37-erių metų Andros Gabalytės ar 35-erių metų Sandros Baliutavičiūtės (abi Klaipėdos „Fortūna“) žaidimą. Lygoje debiutuos 15-metės Ellzė Motekaitytė („Fortūna“) ir Rebeka Kinkevičiūtė („Sūduva“).

Aukščiausia LMKL žaidėja bus 197 cm ūgio centrė Justina Matuzonytė („Sūduva“), o mažiausia krepšininkė yra Vesta Peregorodejevaitė (165 cm, „Vilkmergė“).

Paraiškų apibendrinimas pagal 2016-2017 metų čempionate komandų užimtas vietas.

Marijampolės „Sūduva“

„Sūduvos“ pirminėje paraiškoje yra 13 krepšininkių pavardės. Tikros marijampolietės yra šešios (Gerda Statkevičiūtė, Ieva Markevičiūtė, Rebeka Kinkevičiūtė, Simona Dobrovolskytė, Grytė Markevičiūtė ir Greta Tamašauskaitė). Iš Kauno yra kilusi Neringa Skadaitė, iš Klaipėdos atvyko Lina Mikelevičienė, Šiauliuose gimė Ligita Tamutytė ir Rita Milieškienė, Rokiškyje pirmus žingsnius krepšinyje žengė Justina Matuzonytė.

„Sūduvai“ atstovauja irt dvi pajėgios amerikietės 25-erių metų 170 cm ūgio gynėja Stephanie Gardner 24-erių metų 183 cm ūgio puolėja Danielle McCray.

Didžiausią patirtį komandoje yra sukaupusi 38-erių metų R. Milieškienė, o R. Kinkevičiūtei yra vos 15 metų.

Praėjusį sezoną kartu „Sūduvoje“ yra žaidusios G. Tamašauskaitė, R. Milieškienė, N. Skadaitė ir G. Markevičiūtė, iš Klaipėdos Fortūnos atvyko L. Mikelevičienė ir S. Dobrovolskytė, iš Kauno „Aiščių-LSU“ perėjo R. Kinkevičiūtė, iš Šiaulių „Universiteto“ – L. Tamutytė. Abi amerikietės 2016-2017 metų sezone žaidė Europoje. St. Gardner atstovavo Albanijos Duresio Goga Basket klubui, o D. McCray rungtyniavo Švedijos Visbio ekipoje „Vysby Ladies“.

L. Tamutytė, R. Kinkevičiūtė, G. Statkevičiūtė ir I. Markevičiūtė lanko Marijampolės gimnaziją, o G. Markevičiūtė studijuoja Lietuvos sporto universitete (LSU).

Vilniaus „Kibirkštis“

„Kibirkšties“ paraiškoje yra 10 pavardžių. Tikros vilnietės yra net septynios merginos: Miglė Purlytė, Eglė Zabotkaitė, Urtė Slavickaitė, Dalia Donskichytė, Ieva Savickaitė, Gabija Meškonytė ir Justina Kraujūnaitė. Iš Kėdainių į sostinę atvyko dvi krepšininkės (Laurita Jurčiūtė ir Agnė Bobinaitė), viena – iš Skuodo (Laura Juškaitė).

Kaip keistai neskambėtų, vyriausia žaidėja yra vos 22-ejų metų sulaukusi J. Kraujūnaitė, o jauniausios – 17-metės M. Purlytė, E. Zabotkaitė ir D. Donskichytė. Aukščiausia komandoje vidurio puolėja I. Savickaitė (190 cm), o mažiausia yra gynėja D. Donskichytė (168 cm). Pažymėtina, kad visos be išimties 10 krepšininkių yra ištikimos „Kibirkščiai“ ir praėjusį sezoną taip pat atstovavo Vilniaus klubui.

Keturios merginos I. Savickaitė, L. Jurčiūtė, J. Kraujūnaitė ir L. Juškaitė studijuoja prestižiniame Vilniaus Universitete (VU).

Klaipėdos „Fortūna“

Klaipėdiečių paraiškoje kol kas tik 8 krepšininkės. Iš uostamiesčio kilusios yra 6 žaidėjos (Agnė Černeckytė, Dovilė Jankauskaitė, Roberta Mizgerytė, Andra Gabalytė, Elzė Motekaitytė ir Brigita Gudelionytė), o po vieną atstovę į „Fortūną“ delegavo Biržai (Erika Kregždytė) ir Šiauliai (Sandra Baliutavičiūtė). Labiausiai patyrusios yra žaidžianti klubo direktorė 37-erių metų A. Gabalytė ir 35-erių S. Baliutavičiūtė. Jauniausios ekipoje „Ąžuolyno“ gimnazijos mokinės 15-metė Elzė Motekaitytė ir 16-metė Dovilė Jankauskaitė. „Fortūnos“ paraiškoje aukščiausia yra Roberta Mizgerytė (189 cm), o mažiausios – E. Kregždytė ir A. Gabalytė (po 179 cm). Trys „Fortūnos“ krepšininkės studijuoja Klaipėdos Universitete (KU), todėl turės derinti mokslus ir krepšinį.

Kauno „Aistės LSU“

„Aisčių-LSU“ paraiškoje 12 krepšininkių. Pusė jų yra vietinės – iš Kauno ar Kauno rajono (Monika Petrauskaitė, Klaudija Serkevičiūtė, Akvilė Baronėnaitė, Deimantė Žukaitė, Gintarė Jasiunskaitė ir Gerda Vitkevičiūtė), dvi savo atstoves Laikinosios sostinės ekipoje turės Alytus (Karolina Kazočiūnaitė ir Kristina Masionytė), po vieną krepšininkę yra iš Kretingos (Gintarė Paulauskaitė) ir Marijampolės (Helma Vyšniauskaitė). Dalia Wydra yra kilusi iš kaimyninės Lenkijos lietuviško krašto Punsko.

Vyriausia kauniečių gretose yra 25-erių metų M. Petrauskaitė, o jauniausia – 17-metė K. Masionytė. Aukščiausia komandoje yra D. Wydra (190 cm), o vikriausia G. Vitkevičiūtė (169 cm).

Šešios kaunietės studijuoja miesto aukštosiose mokyklose (LSU, VDU ir KTU), dvi mokosi gimnazijose, viena – kolegijoje. Net septynios krepšininkės ir praėjusį sezoną žaidė „Aisčių-LSU“ klube. M. Petrauskaitė atvyko iš Ukmergės, O. G. Jasiunskaitė ir A. Baronėnaitė iš Kauno rajono „Hoptrans-Sirenų“.

Ukmergės „Vilkmergė“

„Vilkmergės“ paraiškoje – 13 krepšininkių, iš jų ukmergietės tik dvi (Martyna Čepaitė ir Vesta Peregorodejevaitė). Vilniaus „frakciją“ sudaro tris merginos (Agneta Kisielienė, Aurelija Putramentaitė ir Austėja Širšinaitytė), tiek pat atstovių į Ukmergę atsiuntė ir Kaunas (Aurimė Rinkevičiūtė, Karolina Ambotaitė ir Gailė Kudžmaitytė). Po vieną žaidėją delegavo Prienai (Rita Žilinskaitė), Biržai (Martyna Petrėnaitė), Marijampolė (Kamilė Berenytė) ir Panevėžys (Dovilė Perevičiūtė).

„Vilkmergės“ komandoje yra legionierė iš JAV 23-ejų metų 170 cm ūgio Olivia Ann Brown, kuri Ukmergėje žais jau antrą sezoną.

Vyriausia ekipos žaidėja yra 27-erių metų viena perspektyviausių praeityje Lietuvos krepšininkių Aurimė Rinkevičiūtė, o jauniausios dvi 16-metės ukmergietės M. Čepaitė ir
V. Peregorodejevaitė. Aukščiausia aikštėje bus 185 cm ūgio K. Berenytė, o mažiausia – 165 cm gynėja V. Peregorodejevaitė.

Penkios krepšininkės M. Petrėnaitė, A. Putramentaitė, O. A. Brown, M. Čepaitė ir V. Peregorodejevaitė ir praėjusį sezoną gynė Ukmergės klubo spalvas. „Vilkmergę“ sustiprino Alytaus RKL (R. Žilinskaitė), Vilniaus Svajos“ (A. Kisielienė), „Jonavos“ (A. Rinkevičiūtė), Kauno „KTU-Varsan“ (Karolina Ambotaitė ir Gailė Kudžmaitytė), Marijampolės „Sūduvos“ (Kamilė Berenytė) ir Panevėžio KKSC (Dovilė Perevičiūtė) atstovės. Merginos ne tik žaidžia krepšinį, bet mokosi ir studijuoja. KTU ir VU turi po dvi, ISM ir LSU po vieną „Vilkmergės“ krepšininkę. Komandoje yra dvi jaunosios Ukmergės gimnazistės.

Šiaulių „Šiauliai-Universitetas“

Šiauliečių paraiškoje įrašytos 13-os žaidėjų pavardės. Beveik visos merginos yra iš Šiaulių, tik Urtė Bukauskaitė kilusi iš Panevėžio, o Ieva Šerpelytė – iš Klaipėdos. Vyriausia žaidėja bus 23-ejų metų U. Bukauskaitė, o Enrika Matiukaitė, Brigita Sinickaitė ir Dominyka Paliulytė yra tik 16-metės. Dauguma merginų mokosi Šiaulių gimnazijose, tik vyresnės U. Bukauskaitė ir I. Šerpelytė studijuoja Šiaulių Universitete (ŠU). Praėjusį sezoną 11 krepšininkų kartu žaidė Šiaulių „Saulės“ krepšinio mokyklos komandoje, tik Urtė ir Ieva rungtyniavo atitinkamai Kaune ir Klaipėdoje.

Aukščiausia šiaulietė yra E. Matiukaitė (191 cm), o mažiausios aikštėje bus Auksė Pilelytė ir D. Paliulytė (po 172 cm).

2017-2018 metų sezono LMKL čempionate, kuris prasidės spalio 10-ą dieną, iš viso dalyvauja septynios komandos: Marijampolės „Sūduva“, Kauno rajono „Hoptrans-Sirenos“, Vilniaus „Kibirkštis“, Klaipėdos „Fortūna“, Kauno „Aistės-LSU“, Šiaulių „Šiauliai-Universitetas“ ir Ukmergės „Vilkmergė“.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)