Sostinės krepšininkai rungtynes pradėjo užtikrintai, o komandiniu žaidimu grįstas puolimas leido „Lietuvos ryto“ komandai pirmąjį kėlinuką laimėti be vargo (31:18). Antrame ketvirtyje ekipa iš Rusijos bandė mažinti skirtumą, tačiau vilniečiai atlaikė varžovų šturmą ir patys pradėjo didinti savo persvarą.

„Lietuvos ryto“ žaidėjai po pirmųjų 20 minučių pirmavo užtikrintai 52:36.

Po pertraukos „Lietuvos ryto“ krepšininkai ir toliau kontroliavo rungtynes, tačiau varžovai pasiduoti neketino. Kėlinuko pradžioje M. Carteris krito ant parketo, tačiau vėliau tęsė rungtynes, o pabaigoje varžovas Artūrui Jomantui prakirto lūpą.

Lemiame ketvirtyje varžovai iš Rusijos kelis kartus drebino vilniečių krepšį, tačiau pavyti „Lietuvos ryto“ komandos nesugebėjo.

„Specialiai šioms rungtynėms nesiruošėme, nes esame susikoncentravę rugsėjo 20-ąjai. Pastarąsias kelias dienas turėjome labai rimtas treniruotes, – po mačo teigė Rimas Kurtinaitis. – Nuovargis jaučiasi, bet viskas buvo gerai. Kontroliavome rungtynes, bet norėtųsi tą didelį pranašumą išlaikyti stabiliau. O šiaip, laimėjome, todėl viskas gerai.“

Sostinės klubas sekmadienį, 15:00 val. dėl V.Garasto taurės kausis su Klaipėdos „Neptūno“ ir Tartu „Rock“ poros nugalėtoju.

„Lietuvos rytas“: M. Echodas 19 (6 atk. kam.), R. Carteris ir T. Petersonas po 12, B. Madgenas 11, C. Krameris 2 taškai (11 rez. perd.).

„Jenisey“: D. Zacharovas 21, O. Ellishas 18 taškų.

Turnyro antrame pusfinalyje susitinka Klaipėdos „Neptūno“ ir Tartu „Rock“ komandos.

Sekmadienį nuo 13 val. vyks kova dėl 3-ios vietos.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (28)