Jau nuo pat rungtynių pradžios Lietuvos čempionai įrodinėjo savo vertę, kuomet taškų sąskaitą dvitaškiu atidarė Brandonas Daviesas, iš toli pataikė Kevinas Pangosas, o triuškinančiu dėjimu su pražanga atsarginių žaidėjų suolelį pakėlė Gytis Masiulis – 8:3. Varžovų negelbėjo ir minutės pertraukėlė: po jos užspausti Bursos krepšininkai prarado kamuolį, kurį čia pat į krepšį iš toli paleido Paulius Valinskas, pranašumą iki 13:3 didino baudos aikštelėje nesustabdomai rungtyniavęs B. Daviesas. Netrukus B. Daviesas pasižymėjo ir iš vidutinio nuotolio, skirtumui mažėti neleido penkis taškus paeiliui rinkęs K. Pangosas – 20:8. Žalgiriečiai toliau demonstravo komandinį darbą gynyboje, atsilaisvinęs tritaškį smeigė Artūras Milaknis, nugara sėkmingai sužaidė Paulius Jankūnas, o kėlinį užtikrintai laimėti nesutrukdė net ir trenerio Š. Jasikevičiaus išvarymas iš aikštelės – 30:15.

Antrasis kėlinys prasidėjo pagal visai kitokį scenarijų, kuriame šįkart pagrindinę rolę atliko greitą „Žalgirio“ minutės pertraukėlę provokavę varžovai – 30:22. Užsitęsusią tylą nutraukė komandos kapitonas P. Jankūnas ir pirmuosius savo taškus metimu iš vidutinio nuotolio rinkęs Dee Bostas (35:22). Į taškus pelniusių žaidėjų sąrašą netrukus įsirašė ir Aaronas White‘as bei Martynas Varnas – pirmasis tarsi snaiperis įsūdė du tritaškius, o M.Varnas pasižymėjo uraganiniu prasiveržimu, tad deficitui išaugus iki 43:26 „Tofas“ komandai teko sušaukti atsakomąjį pasitarimą. Trenerio pastabas išklausę varžovai suaktyvino veiksmus puolime, į jų dvylika taškų įsiterpė tik B. Daviesas, prieš antrą rungtynių pusę kauniečiams palikęs devynių taškų atsargą – 47:38.

Po didžiosios pertraukos lyderio vaidmens ėmėsi vienas pats paeiliui aštuonis taškus surinkęs D.Bostas – 55:43. „Tofas“ krepšininkams bandant sugrįžti į rungtynes iš toli iššovė P. Valinskas ir A. Milaknis, jėgą po krepšiu demonstravo Antanas Kavaliauskas – 63:50. Per likusį laiką kauniečių puolimo mašina stabtelėjo, tačiau tai nesutrukdė Lietuvos čempionams minimaliu skirtumu laimėti trečiąjį ketvirtį ir bendrame rezultate turėti dviženklį pranašumą – 65:55.

Ketvirtajame kėlinyje atsipalaiduoti komandai neleido M. Varnas, į rezultatyviausių žaidėjų viršūnę įšokęs B. Daviesas bei dvitaškiu pasižymėjęs A. Milaknis – 71:56. Tiesa, rankų varžovai nenuleido ir laikui tirpstant kilo į lemiamą šturmą, kurį atlaikyti padėjo penkis taškus susirinkęs A. Milaknis (78:71). Per likusią minutę „Tofas“ krepšininkai desperatiškais tritaškiais bandė gelbėti rungtynes, bet jie tikslo nepasiekė, tad antrą pergalę Antalijoje iškovoję žalgiriečiai pateko į „Gloria Cup“ turnyro finalą – 78:71.

„Žalgiris“: A. Milaknis 14 (4/4 dvitaškiai), B.Daviesas 12 (6/6 dvitaškiai, 6 atk. kam.), D. Bostas 11, K. Pangosas 9 (4 rez. perd.), A. White'as 8, P. Jankūnas 6, P. Valinskas 6, A. Kavaliauskas 5, M. Varnas 4, G. Masiulis 3 taškai. M. Arlauskas ir L. Uleckas taškų nepelnė.

„Tofas“: B. Ermisas 18, K. Kadji 13, R. Morganas 11 taškų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (36)