Lmkl.lt nusprendė pasiteirauti žaidėjų, kaip joms sekėsi pritapti naujoje vietoje, ar jos ekipoje pamatė daug pažįstamų veidų ir kaip pasikeitė naujo trenerio reikalavimai krepšininkėms.

Monika Petrauskaitė

24-erių metų kaunietė M. Petrauskaitė praėjusį sezoną rungtyniavo Ukmergės „Vilkmergės“ komandoje. Per 19 rungtynių ji vidutiniškai žaisdavo po 32 minutes, pelnė po 10,1 taško ir atkovojo po 6,3 kamuolio. Krepšininkė naujam sezonui ruošiasi individualiai užsienyje.

„Na, kadangi šiuo metu dar dirbu užsienyje, priprasti prie komandos nebuvo kada. Tačiau su daugeliu merginų esame žaidę tose pačiose komandose ne vieną sezoną, tad man įsilieti į komandą bus ganėtinai lengva“, – sakė dėl adaptacijos „Aisčių-LSU“ klube jokių problemų nematanti M. Petrauskaitė.

Per savo karjerą M. Petrauskaitė jau tris kartus atstovavo „Aistėms“ (2008-2012 metais Kauno „LKKA-Aistės“, 2013-2014 metais „LSU-Kaunas“ ir 2014-2015 metais „Aistės-LSU-Paradis“), du kartus vilkėjo Kauno rajono „Hoptrans-Sirenų“ klubo marškinėlius (2012-2013 ir 2015-2016 metais). Vidurio puolėja 2010 metais žaidė Lietuvos jaunių merginų rinktinėje, o 2012-ais atstovavo Lietuvos jaunimo merginų rinktinei.

„Žinoma, kad yra daugiau pažįstamų veidų, kas iš tiesų mane labai džiugina“, – gerą atmosferą komandos rūbinėje ir už jos ribų prognozavo M. Petrauskaitė.

M. Petrauskaitė savo kolekcijoje turi abiejų šalies moterų krepšinio lygų aukso medalius. Pirmas auksas iškovotas 2014-ais, kai kaunietė tapo tuometinės Nacionalinės moterų krepšinio lygos (NMKL) pirmenybių nugalėtoja. Prabėgus porai sezonų M. Petrauskaitė tapo ir LMKL čempione. Krepšininkės trofėjų kolekcijoje yra LMKL sidabro ir bronzos medaliai. Pasiekimų kartelės ji neketina nuleisti ir 2017-2018 metų sezone.

„Kaip jau esu minėjusi ankščiau, „Aisčių-LSU“ komanda yra gerai sukomplektuota ir pajėgi, todėl aš manau, kad tikrai galime kovoti dėl medalių“, – optimizmo prieš LMKL čempionato pradžią neslėpė M. Petrauskaitė,

Akvilė Baronėnaitė

Po penkerių metų pertraukos į „Aisčių-LSU“ komandą, kur ir pradėjo savo krepšininkės karjerą, sugrįžti nusprendė ir Akvilė Baronėnaitė. Lengvos ir sunkios krašto puolėjos pozicijose galinti žaisti krepšininkė debiutavo „Aistėse“ dar septyniolikmetė ir Laikinosios sostinės klubo spalvas gynė du sezonus.

„Komandoje pritapti nebuvo sunku, nes kolektyvas draugiškas ir bendraujantis. O ir su dauguma šių merginų esu bendravusi ir ankščiau“, – jokių „aklimatizacijos“ sunkumų „Aisčių“ komandoje neįžvelgė A. Baronėnaitė,

24-erių metų puolėja praėjusį sezoną su „Hoptrans-Sirenomis“ taip pat iškovojo LMKL sidabro medalius. A. Baronėnaitė vidutiniškai pelnė po 6,8 taško ir sugriebė po 3,3 kamuolio po krepšiais per rungtynes. 181 cm ūgio kaunietė A. Baronėnaitė, kuri „Aisčių-LSU“ klube pamatė daug pažįstamų veidų, yra žaidusi visose Lietuvos jaunimo rinktinėse.

„Pažįstamų daug. LMKL daugmaž žaidėjos kiekvienais metais lieka tos pačios tik pasipildo legionierėmis ir taip pat iš žemesnių lygų atėjusiomis krepšininkėmis“, – „Aisčių-LSU“ kolektyve sava pasijutusi sakė A. Baronėnaitė.

A. Baronėnaitė yra iškovojusi LMKL čempionatų visų prabų medalius – aukso ir sidabro (su „Hoptrans-Sirenomis“ su Linu Šalkumi) ir bronzos (su Aurimu Jasilionio treniruota „LKKA-Aisčių“ ekipa). Jos ir „Aiščių-LSU“ stratego Roko Kondratavičiaus laukia nauji iššūkiai.

„L. Šalkus buvo griežtas ir reiklus treneris, kuris ypatingai akcentavo gynybos svarbą. R. Kondratavičius taip pat reiklus ir idėjų kupinas treneris, kuris stengiasi išnaudoti visas žaidėjų stipriąsias savybes. Manau, kad šiam treneriu kojos tikrai nekiš jo amžius“, – savo ankstesnį trenerį su dabartiniu krepšinio specialistu lygino A. Baronėnaitė.

„Aisčių-LSU“ naujokė tikisi naujame LMKL sezone su komanda siekti medalių.

„Galvoju, kad nėra tokios komandos, kuri nesiektų medalių. Kiekvienas žaidėjas ir treneris stengiasi padaryti viską, kad pasiektų pergalę, demonstruotų gražų ir profesionalų krepšinį. Nors mūsų „Aisčių-LSU“ komanda ir yra jauna, tačiau dažnai pergalę lemia ne tik žaidėjų profesionalumas ir patirtis, o ir noras bei pastangos ją pasiekti. Mūsų ekipa tikrai dega noru pasiekti kuo daugiau“, – tikino A. Baronėnaitė.

Gintarė Jasiunskaitė

23-ejų metų 185 cm ūgio kaunietė Gintarė Jasiunskaitė yra tik formali „Aisčių-LSU“ naujokė. Šio klubo sistemoje ji atstovavo įvairių pavadinimų komandoms nuo 2010 metų (2010-2012 metais „LKKA-Aistės“, 2011-2012 metais Kauno KC „KTU Kaunas“, 2013-2015 metais „LSU-Kaunas“).

„Taip iš tikrųjų nebuvo suku, nes pažinojau tiek trenerį, tiek daugumą panelių žaidžiančių šiuo metu komandoje. Įsiliejimas pavyko tikrai gerai“, ˜ ˜– atvira buvo G. Jasiunskaitė.

2012-2017 metais ji buvo „Hoptrans-Sirenų“ narė ir praėjusį sezoną tapo Lietuvos vicečempione. 2016-2017 metų LMKL pirmenybėse G. Jasiunskaitė sužaidė 28 rungtynes, aikštėje praleisdavo vidutiniškai po 19,6 min., pelnė po 6,2 taško, atliko po 1,3 rezultatyvaus perdavimo. Puolėjos dvitaškių pataikymo taiklumas buvo 51,9 proc. (40/77). Trenerių kaita „Aisčių-LSU“ krepšininkei rūpesčių nekelia, nors pratybos kažkiek ir skiriasi.

„Lyginti sunku, nes ganėtinai yra didelis yra trenerių amžiaus skirtumas. Gal būt šiek tiek treniruočių pobūdžiai ir skiriasi, tačiau, manau, kad abu treneriai vienodai reikalauja maksimumo treniruotėse, nori perteikti mums kuo daugiau žinių ir įvairių taktikos dalykų. Aišku, treneris R. Kondratavičius dirba su labai jaunu kolektyvu, todėl jam kažkiek turbūt yra sunkiau. Jaunimą turi labiau valdyti ir mokyti, negu tas krepšininkes, kurios turi labiau patirties˜“, – savo nuomonę apie strategus dėstė G. Jasiunskaitė.

Per savo karjerą G. Jasiunskaitė yra tapusi LMKL čempione ir Nacionalinės moterų krepšinio lygos (NMKL) pirmenybių nugalėtoja. LMKL pirmenybėse G. Jasiunskaitė turi visų spalvų medalius. Ji yra dukart vicečempione, o kartą su „LKKA-Aisčių“ klubu iškovojo šalies pirmenybių bronzą. Viso puolėja LMKL čempionate yra sužaidusi net 171 rungtynes, per kurias pelnė 1032 taškus.

Toks naudingas G. Jasiunskaitės žaidimas veikiausiai ir bus pergalių LMKL čempionate garantas. Apie tai ankstesniame interviu lmkl.lt užsiminė ir „Aisčių-LSU“ treneris R. Kondratavičius.

„Aš tikiuosi, kad taip ir bus“, ˜ ˜˜– trenerio viziją palaiko ir G. Jasiunskaitė. – Nauja komanda, eini į kiekvienas rungtynes tik su noru laimėti ir tikiesi pasiekti tik aukščiausius rezultatus. Tikiuosi, kad taip ir bus.“

Pirmą naujo LMKL čempionato dieną – spalio 10-ą (antradienį) – praėjusį sezoną penktos likusios „Aistės-LSU“ svečiuose susitiks su ketvirtą vietą praėjusių pirmenybių turnyro lentelėje užėmusią Klaipėdos „Fortūnos“ komanda (18 val.).

Šalies čempionate iš viso dalyvauja septynios komandos: Marijampolės „Sūduva“, Kauno rajono „Hoptrans-Sirenos“, Vilniaus „Kibirkštis“, „Fortūna“, „Aistės-LSU“, Šiaulių „Šiauliai-Universitetas“ ir Ukmergės „Vilkmergė“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją